Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

Tükürdüğünü yalamaktan bahseden arkadaşların pesimist oluşuna yanıyorum :smiley: Nefret haddini aşıyorsa kötüdür ülkenin dışına taşıyorsa daha da kötüdür o yüzden herkes haddini bilerek nefret etsin :slight_smile:

3 Beğeni

Ya durmadan turkiye soyle boyle gucluyuz politikasi yapanlar lise zamaninda ki okul cikisina gel demekle es degerdir benim gözumde yok sihasi yok mihasi ilk siha ingiltire ve abd tarafindan 2. Dunya savasinda kullanildi ve bizimkilerden cok daha muhimmat tasiya biliyorken bizim haber ajanslarimiz oyle bir anlatirki sanki sadece biz urettik he yanlis anlasilmasin kotulemek icin degil bunlar sadece bir seyler bilincli konusulmasi icin soyledim…pkk ya herkes laf eder tv acinca her gun goruyoruz ki bi ust duzey yonetici öldü diyorlar kac kisi bunlar vur vur olmiyor… sozde kuzey iraga kurdistan dedirtmeyiz diyenler suanda butun turk insaat sirketleri orayi yeniden insa ediyor ama sorsaniz hepsine burda onlari oldurmemiz lazim kesmemiz lazim derler :))… turkiye ne avrupaya ne baska bir ulkeye kafa tutmaz her zaman ki politika sivri dilli mahalle kahvehanesinde konusur gibi konusur 3 gun sonra da otururlar masaya israille de bu sekilde olmustu mavi marmara olayinda hatirlayin herkes yine klavye delikanlisydi turkiye asarim keserim demisti ve sonuc 3 kurus kan parasi adi altinda konuyu kapttilar… turkiye kendini gelistirmeden bir halt yiyemez yiyebilseydi avrupa ulkelerindekiler pasaportsuz seklde sadece kimlikle bizim ulkemize giremezdi bizler bi pasaport vize alana kadar bir yerimiz catlar ama onlar istanbul ankara arasi gider gibi girerler simdi bu sekilde sen kime kafa tutacaksin madem guclusun madem asip keseceksin o zaman yaptirim uygularsin tabi yapabilirsen…suanda akdeniz olaylari de bu sekilde 3 ay sonra hic bir sey olmamis gibi konuyu kapatacaklar tipik turk politikasi iste… kimse burdan biz soyleyiz boyleyiz diye bosa cirpinmasina gerek yok her sey zaten ortada ekonomi,dis politika,refah duzeyi konusacak ne varki…

2 Beğeni

E size göre de vah biz battık vah biz öldük oluyor ama? Birilerinin şahlanıyor demesi her ne kadar kabul edilmiyorsa o zaman yandık bittik naraları da aynı şekilde kabul görmez. Mesela kimse çıkıp tarafsız bir şekilde yorum yapmayı beceremiyor yapamıyor ben ortak dil yok diyorum siz halen şöyle battık böyle yandık havasındasınız kardeşim. Bir şeyleri sizin gibi abartanlar yüzünden ülke bu halde eğer gelişmiyor diyorsanız.

3 Beğeni

Ortak dil icin herkesin esit olmasi lazim ama kimse esit degil turkiye battigi gercegi sefillik oldugu icin degil kimse de zaten turkiye icin konusmuyor herkesin ortak paydasi suanki hukumet ve yüksek enflasyon yasaniyor ve bu katlaniyorsa bu zaten batik bir ekonomidir asarim keserim olaylarinin bunlarla ilgisinin olmasi sen daha ulkene bakmiyorken tutup baskalarinin tavuguna bulasiyorsan elbette elestirilecektir ve bu elestiri yapiliyor diye de hain olarak empoze edilirse iste olay orda patlar neyse tutupda burda tartisilacak mevzu degil zaten herkes hür düsünceye sahip bireyiz herkesin bakis açısı farklıdır onun icin ne kalp kirmaya ne de tanimadigimiz insanlarla munakaşa etmeye gerek var

Öncelikle asla karamsar değilim.Umutluyum bu halisünasyondan çok yakında kurtulacağız.
Ama herkes gerçeği gördüğü zaman büyük bir travma yaşayacak.
Git ABD ye bak misal adamlar hükümetlerine söylemediklerini bırakmıyorlar. Vali Trump tan hesap soruyor.Belediye başkanı trump ı iplemiyor.
Ama kimse valiye ona buna haddini bileceksin demiyor.

Türkiye dışarıda hiç bu kadar aşağılanmamıştı.
Kadın burası K.Kore değil,Burası Arabistan değil, Türkiye değil Burası ABD diyor.
Ve haklıda maalesef.
Demokrasinin zerresi yok,Adalet twitter sayesinde oluyor,Hukuksuzluk,Yargının bağımsızlığı, her şey bitmiş durumda.
Bunlar gerçekler.

3 Beğeni

Bak güncel meseleler üzerinden hareketle konuştuğum için söylüyorum sen az evvel Doğu Akdeniz meselesiyle alakalı olarak tükürdüğümüzü yalıyoruz demiştin. Brunson olayından bahsetmiyorum gündemdeki konulardan bahsediyorum ve söylediğim de ‘Kendi uydurdukları haritayı iteleyecekler ve bu kabul edilmeyecek diye düşünüyorum’ oldu. Ona bakarsan şu rahip meselesi fiyaskoydu örnekler artırılabilir. Israrla üzerine basarak tekrar ediyorum: Mesele ülkenin tamamını ilgilendirdiğinde ortak bir dilden yana olmak gerekiyor. Dış politikada zayıf olmamanın temeli partilerin tamamının ortak bir duruş sergilemesinden geçer diyorum. Ama yok, batıyoruz ya da şahlanıyoruz işte size göre.

Bazıları için başka Türkiye var herhalde. Burası batarsa oradan spawn olacaklar.

Ha unutmadan ekleyeyim. Kendi ülkesine bakmayıp başkalarının tavuğuna bulaşanları saymama gerek yok herhalde malum Fransa mesela. Mesela ABD. Tabii bunlar süper hiper ultra güçler bulaşırlar değil mi?

2 Beğeni

Türkiye dünyada ilk siha yapan ülke değil, en iyisini yapan ülke mi? tek başına siha olarak değil, ama 5.nesil savaş uçağını 5.nesil yapan en önemli özellik entegre savaş yeteneğidir. Bunu iha/sihalarda kullanan ilk ülke türkiye. Libya haberlerine göz atalım, kaynak olarak armyrecognition.com sitesini seçelim. dünyada sahada kendini kanıtlamış ilk lazer silahını TÜRKLER yaptı diye özellikle belirtilmiş.

Diğer bir konu süper enflasyon denilmiş, süper enflasyon %100, hiperenflasyon ise %200 üzerini bulan yıllık enflasyon değerlerine verilen isimlerdir. en çok artan elektronik ve ötv zammına rağmen araba fiyatları bile yıllık bazda bu seviyeye ulaşmadı.

K.kore Arabistan Türkiye değil ABD diyen kadında kendi ülkesindeki algı operasyonu sonucu bunu söylüyor. seni orada öyle anlattıkları için öyle biliyorlar. bu forumda tır sevmeyen yoktur. turk trucker videolarında bunu sık sık anlatır. hatta amerikalı eşinin Türkiye ye geldikten söylediği itiraflarını da anlatıyor bir videosunda.

1 Beğeni

Benimde söylediğim Akp dış politikayı kendi çıkarı için kullanıyor.
Ve bunu devletin bekası adı altında sununca kimse karşı çıkamıyor.
Yapılan her her şeyin sonucunu ekonomik olarak ödüyoruz.
Merkel telefon açıyor donanmamızı geri çekiyoruz niçin?
Yunanistan o kadar laf attık şımarık çocuk,haddini bil,gelmiyim oraya, kırmayım kafanı vs…
Şuan neden Yunanistan istediklerimiz oluyor diyor?
Macron neden olumlu gelişmeler var diyor?
Şuan O.Reis nerde mesela gündemde neden yok?
Yoksa bunlar ülkedeki onca olumsuzluğu konuşmamak için örtü mü?

Neyse sende cevabını ver tartışma bitsin bence uzatmanın anlamı yok.

2 Beğeni

image

4 Beğeni

entegre savaş yeteneği ilk türkiye kullandı peki madem oyleyse oyle olsun arastırmak zor degıl wikipedia kadar kolay bir mecradan bile arastırabilirsin ihaları dedıgım gıbı ben ulke dusmanı degılım olayları abartmayalım dıyorum…
biz ne yapsak en buyugunu en ıyısını en kuvvetlısını vb. komık jargonlarla ınsanlara empoze edıyoruz…

1 Beğeni

Çok dahil olasım geldi

Boşver bro kısır döngü şuan :smiley:

1 Beğeni

bu bahsettiğim rus doma meclisi eski başkanının ocak 2020’de yaptığı konuşmadır.

AKP benim anam değil atam değildir. AKP ile hiç bir bağım yoktur. aynı şekilde diğer partilerle de hiçbir bağım yoktur. TC Anayasına göre vatandaşlık haklarımı bilirim ve seçilmiş cumhurbaşkanı kim olursa olsun oy vermiş olayım ya da vermemiş olayım benim cumhurbaşkanımdır.

siyaset pis bir arenadır, toplumda çoğunlukta olan kesime hitab etmek zorundadır ve o noktaya hitab edebilen siyasetçi kazanır. dış politika siyaseten yapılmaz, ama dış politikadaki olayları hitap ettiğin kesime hitaben içerde anlatırsın ki bu seçilebilme oyunudur.

ekonomik olarak ödediğimiz sonuç içinde bulunduğumuz ve videodaki rusun anlattığı sebeplere dayanan savaştır. @Serhat63 gerçekten umudunuz varsa hiçbir başarının bedel ödemeden elde edilemeyeceğini unutmayınız.

geri kalan kısım için yöneticilerin vatandaşa ne dediğini dinlemek yerine aklı başındaki güvenlik uzmanlarının yorumlarını dinleyin derim. o insanlar siyaset konuşmuyorlar. hastalıklı medya organlarımız RTE şunu şu lafı soktu, şunu dize getirdi gibi gaz dolu haberler yaparken güvenlik uzmanları savaş falan olmayacak Türkiye istediğini alana kadar gidecek istediğini aldığı zaman konu kapanacak, zaten ne yunan ne fransız bize savaş açamaz diyorlardı.

5 Beğeni

Türkiye’nin taarruz sınıfındaki ilk insansız hava aracı olan Bayraktar AKINCI’nın geliştirme aşamaları AKINCI adı verilen belgeselle geçtiğimiz aylarda kamuoyuna tanıtıldı. Bayraktar AKINCI’nın, savunmada kullanılan insansız hava araçlarının sıralandığı, aralarında Türk yapımı bir İHA’nın da bulunduğu listeye girip girmeyeceğini zaman gösterecek.

Army Technology sitesinin 2019 için derlediği listede ABD merkezli General Atomics Aeronautical Systems (GA‑ASI) tarafından geliştirilen 4 İHA yer aldı. TUSAŞ üretimi SİHA ‘ANKA’ ise onuncu sıradan listeye girdi.

1. Predator C Avenger

Firma: GA‑ASI

Görev yeri: Amerikan ordusu, 2009

Azami irtifa: 50 bin ft

Havada kalış süresi: 20 saat

Yük kapasitesi: 2,948 kg

Hız: 400k (740 km/s)

GA‑ASI tarafından ABD ordusu için geliştirilen listenin ilk sırasındaki Predator C Avenger, ilk uçuşunu 2009 yılında yaptı. Kanatlarında ileri teknoloji ürünü sensörler bulunurken iç cephanelikte lazer güdümlü bomba, AGM-114 Hellfire ve JDAM gibi mühimmat taşıyabilmekte.

2. Heron TP

Firma: İsrail Havacılık Endüstrisi

Görev yeri: İsrail ordusu, 2004

Azami irtifa: 45 bin feet

Havada kalış süresi: +30 saat

Yük kapasitesi: 2,700kg

Hız: 220k (407 km/s)

3. MQ-9B SkyGuardian

Firma: GA-ASI

Görev yeri: İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, 2020

Azami irtifaı: 40 bin feet

Havada kalış süresi: +40 saat

Yük kapasitesi: 1,814kg

Hız: 210k (389 km/s)

4. Predator B (MQ-9 Reaper)

Görev yeri: ABD, Fransa, İspanya, İngiltere hava kuvvetleri ve NASA

Azami İrtifa: 50 bin ft

Havada kalış süresi: 27 saat

Yük kapasitesi: 1,746kg

Hız: 240k (482 km/S)

5. CH-5

Firma: Çin Havacılık Sanayii Kurumu

Azami irtifa: 30 bin ft

Havada kalış süresi: 60 saat

Yük kapasitesi: 1,200 kg

Hız: 118k (218 km/s)

6. Yabhon United 40

Firma: ADCOM, Birleşik Arap Emirlikleri

Görev yeri: Cezayir ordusu

Azami irtifa: 23 bin ft

Havada kalış süresi: 120 saat

Yük kapasitesi: 1,000 kg

Hız: 118k (218 km/s)

7. MQ-1C Gray Eagle

Görev yeri: Amerikan ordusu

Azami irtifa: 29 bin ft

Havada kalış süresi: 25 ila 40 saat

Yük kapasitesi: 488 kg

Hız: 167k (309 km/s)

8. CAIG Wing Loong II

Firma: Çin Havacılık Sanayii Kurumu

Görev yeri: Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri

Azami irtifa: 32 bin ft

Havada kalış süresi: 32 saat

Yük kapasitesi: 480 kg

Hız: 199k (368 km/s)

9. MQ-5B Hunter

Firma: Northrop Grumman

Görev yeri: ABD ordusu

Azami irtifa: 18 bin feet

Havada kalış süresi: 30 saat

Yük kapasitesi: 226.8 kg

Hız: 90k (170 km/s)

10. TAI Anka

Firma: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)

Görev yeri: Türk Hava Kuvvetleri

Azami irtifa: 30 bin ft

Havada kalış süresi: +24 saat

Yük kapasitesi: 200 kg

Hız: 117 knot (217 km/s)

3 Beğeni

Testleri devam ediyor. Ekleyelim, olayı sidik yarışına çevirdin çünkü.

AESA radar nedir araştırın.

3 Beğeni

Abiler böyle yaparak ülkeyi felan kurtaramiycaz ortamı biraz soğutalim gelin biz vah battık gittik de demiyoz yok usta uçtuk kaçtıkta gelin orta yolu bulalım burda bunu tartışıp birbirimize kizmalayalim

1 Beğeni

once bir uslubunu duzelt ya ne sıdık yarısına cevırecem yanlısım var ıse ogrenım yoksa sen ogrenırsın testı devam edıyorsa bıtınce lısteye gırer bız de okuruz yanı once konusma uslubuna dıkkat et cocuk yokkı karsında ben ne yı kotuleyecegım yada mılletın aklını mı celecem

1 Beğeni

Tükürdüğünü yalamak? Çok mu iyi bir üsluptu?

1 Beğeni

ya ben mİ soyledım benım uslubum da asağılayıcı bır jargon varmı yanı ne geregı var boyle seylere ınsan gıbı bıle burdan konusamazsak neyın konusu konusulurkı burada…en güzel sey tartısmanın uslubu dur kımse kımseden ustun degıl yada ıyı degıl tartısmalarda bıle ınsalar hatalarını anlar yada bır seyler ogrenır kısme burada tutupda kendı bılgı kapasıtesını olcumuyor kı kımın ne derdı ne sorunu var kımse bılemez herkes kendı aldıgı yaralardan dolayı elestırır bu kadar basıt neyse ben konusmamı noktalıyorum burada konusulacak bır sey degılmıs

1 Beğeni

Bu kadar cok rahatsız ettiyse kaldiririz ama sizede diyim yormayın