Yarın Western-Star var ondan sonrada Volvo 800 HP motoru sunar ![]()
MEB bursuyla yurdışında yüksek lisans ve doktora eğitimi için mülakata kabul alan 6 kişiden biri oldum. 6 kişiden de 2 kişiyi seçip gönderecekler. Torpil dönmezse mülakatı geçerim diye düşünüyorum ama işin en boktan yanı, gönderecekleri kişi için iki kefil istiyorlar ve bu kefillerin ABD için 165.000 dolara, İngiltere için 105.000 sterline imza atması gerekiyor. Türk lirasıyla 1 milyonu geçen bu miktarlara imza atacak ne akraba ne dost var…
Tebrik ederim.
YLSY Bursu değil mi? Ve de sormamda sakınca yoksa bölüm nedir acaba?
Tebrikler ![]()
@ArqeNade Teşekkürler. Evet YLSY bursu. Hacettepe’de Tarih ve Sanat Tarihi bölümlerini ikincilikle bitirdim. Gidebilirsem müzecilik üzerine çalışmak için gideceğim. Gidemezsem yine yüksek lisans-doktora yapacağım ama sonrasında akademik hedefime ulaşabilir miyim orası meçhul. Eğer bu burstan faydalanabilirsem ülkeye döndüğümde kadrom hazır olmuş olacak.
@EmirAkcaman Teşekkür ettim ![]()
@Sashigrey Öncelikle tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Kefil olayını hiç anlamadım, bölümünde potansiyeli yüksek, gelecek vaad eden, donanımlı insanları ülkeye kazandırmayı (beyin göçünü) kendilerine görev edinecekken neden böyle birşeye ihtiyaç duyuyorlar ? Her ülke vatandaşlarına aynımı bu uygulama ?
@ONURKULL Çok teşekkür ederim. Kefil istemelerinin sebebi bana harcayacakları parayı güvenceye almak içinmiş. Eğer gidip 3-4 yıl devletin verdiği parayla eğitim dışında başka işlerle uğraşırsam, çeşitli suçlara bulaşırsam, eğitimi yarıda bırakıp dönersem veya eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmezsem harcadıkları parayı faiziyle geri almak içinmiş. Güzel düşünülmüş bir burs ama bu ağır şartlar insanı biraz korkutuyor. Elbette suça, pisliğe karışana, ülkeye gelmeyene her türlü işlem yapılsın ama insanlar en çok başarısız olur da eğitimimi tamamlayamazsam bu borcu nasıl öderim diye korkuyor. Yabancı ülkede okuyacaksın sonuçta. İnsanlarını bilmiyorsun, Türklere karşı düşüncelerini bilmiyorsun. Üniversite hocaları Türkiye’dekiler gibi egolu mu yoksa onlardan daha mı beter onu bilmiyorsun. Kısacası giriş, gelişme aşaması sıkıntılı ama başardığınızda sonucu güzel bir fırsat. Gittiğin ülkeye adımını attığın an devletin kadrosunda maaşlı öğrenci oluyorsun, döndüğünde de işe başlıyorsun.
Öncelikle tebrik ederim başarından dolayı.
Bende hacettepe tarihe bu sene girdim.Tarih bölümüne karşı bir önyargı var.Gerçi çok haksız da değiller
Türkiye’de tarih okuyanlar ya polis oluyor ya da çeşitli dersanelerde asgari ücrete çalışıyorlar.
Ben Tarih bölümünü severek girdim amacım öğretmen olmak değil bölümde kendimi senin gibi yükseltmek istiyorum.
Ama seviyeyi arttırdıkça torpilde artıyor felan diyorlar mülakatta,akademisyenlikte çok torpil dönüyormuş diye duydum.Bu doğru mu?
Bu bölümde olduğun için bana nacizane bir önerin var mı? Aklımda çok şeyler var ama ne yapmalıyım sence?
Bi de merak ettiğim gidersen ne yapmayı düşünüyorsun?Akademik hedefin nedir?
Oraya bursla gidip buranın bursuyla okuyup geri donmez insan
bunu önleyecekse istesinler tabi parayi hemde az bir miktar olarak değil , çalışır orda kazanır öderim mantığında olmasın diye insanlar o yüzden çok güzel bir uygulama olmuş o bursu alıyorsan karşılığını da yerine getireceksin
@Serhat63 Teşekkür ederim dostum, sana da hayırlı olsun. Maalesef uygarlıklar coğrafyasına sahip ülkemizin daha iyi tanınması ve tanıtılması için desteklenmesi gereken bu bölümlerin değeri bilinmiyor. Kendi tarihimizi bilmediğimiz ve anlatamadığımız için dışarıda bizi Osmanlı’dan beri arap kültürünün bir parçasıymışız gibi tanıyorlar.
Torpilin bulaşmadığı yer kalmadı memlekette ne yazık ki. Ama Hacettepe’de bu bölümü okuyacak olman senin için büyük avantaj. İlerleyen zamanda başka üniversitelerde tarih okuyan insanlarla karşılaştığında tarihe ne kadar dar bir perspektiften baktıklarını, senden ne kadar geride olduklarını fark edecek ve gururlanacaksın. Hacettepe’de kazanacağın entelektüel birikimi kendi çalışmalarınla da destekleyip zenginleştirirsen bu zenginliğin karşılığını elbet alırsın.
Bölüm hakkındaki tavsiyeme gelince hocalar sadece derste anlatılanlarla yetinen öğrencilerden ziyade verdikleri yayınları okuyan, araştıran öğrenciler ister. Derse katılan, yorum yapan entelektüel öğrenciler görmek ister. Bazısı hiç ödev vermezken bazısı hunharca ödev verir. Hocalar, birkaçı dışında genelde iyidir. Şimdi çok erken ama yüksek lisans yapmak istediğin alanı belirlediğinde gerekli dilleri temel düzeyde de olsa öğrenmeye çalış. Orta Asya için Çince, Avrupa için Latince, Bizans için Yunanca gibi. Osmanlıca’yı zaten bölümde öğreneceksin. Bölüm hakkında aklına başka soru takılırsa özelden yazarsın.
Benim üniversiteye başlarken de hedefim akademisyenlikti. Bu bursu değerlendirebilirsem 4 yıl yurtdışı eğitimi görüp döndükten sonra iletişim başkanlığı kadrosunda araştırmacı olarak iş yapacağım. Bu işi bakanlıkta mı bakanlığa bağlı başka bir kurumda mı yoksa bir üniversitede araştırma görevlisi olarak mı yaparım tam bilmiyorum. Onun için bir tercih süreci oluyormuş. Burstan faydalanamazsam muhtemelen Hacettepe’de yüksek lisans ve doktoraya devam ederim.
@muhammedarikan2572 Uygulama güzel ama şu ekonomide o miktarlara ne imza atacak kefil bulmak kolay ne de bir aksilik olduğunda imza atılan miktarı faiziyle geri ödemek kolay.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Evet maalesef artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde.
Evet o miktara kefil bulmak şu andaki şartlarda pek mümkün değil sanırım düşününce ne sana birşey diyebiliyorsun nede onlara iki taraf içinde farklı riskleri olan bir durum ve riskler de baya büyük
Güzel memleketimin güzel insanları ![]()
Bizde bakamıyoruz artık…
ülüllülülülülülüülülülülülü
dünyanın muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi ekonomi hazine zart zurt bakanı
Döviz kurları o kadar iyi ki adam takmıyor bile
![]()
Şu anda sanayide sağlam araba kalmadı… stop farımı desen, ön cammı desen, kaportayı hiç katmıyorum bile… Nar büyüklüğünde dolu yağdı, Üsküdar ve Ümraniye’de göçük olmayan araba yok…