Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

öyle ya ortadoğuda takılı kaldık rezillik gitmeye gidemiyoruz ekonomi çok iyi çünkü

genc beyinlerin hayali yurtdışı ama unuttukları bir nokta var.

şuan ülke içinde orta gelir düzeyinde yaşıyorsan yurt dışına gittiginde fakir olarak başlayacaksın.

çalışır kazanır durumu düzeltirizi 80’lerde gidenlerin 2.nesli yaptı,sen daha yol başındasın.

hayaller iyidir ama gercekleri yaşıyoruz onunda kıymetini bilmek gerek. yapacak tek şey bu malesef

1 Beğeni

Yurtdışına 4 ay önce gelmiş biri olarak söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Nedeni ise çok basit, yurtdışına çıkmak artık eski kadar kolay değil. Öncelikle bir nedeninizin olması gerekiyor (eğitim, iş, evlilik vsvs.) İş için zaten artık eskisi gibi niteliksiz, ucuz iş gücü almıyor avrupa ya da herhangi bir ülke. Tamamen nitelikli ve eğitimli olmanız gerekiyor. Bunun için bir işinizin ve iyi bir eğitiminizin olması gerekiyor. O yüzden yurtdışından iş bulupta giden gençler, insanlar tabiki de fakirlik çekmiyor. Gayet standart bir yaşam ile başlıyorlar… Eğitim ise zaten tamamen farklı konu. Eskisi gibi çantasını alıp, gidemiyorlar. O sefalet dönemleri dediğiniz gibi 80’lerde kaldı :slight_smile:

2 Beğeni

refah seviyesi hayat standardı denilen şey ile bu dediklerinin uzaktan yakından alakası yok.

1 Beğeni

Anlatmak istediğim şey şu idi; öncelik ile Türkiye’den çıkmak ve yurtdışında iş bulmak isteyen bir genç arkadaşın Türkiye içinde iyi bir eğitim alması ve kendini meslek konusunda geliştirmiş olması ve aranan bir mesleğe sahip olması gerekiyor (mühendis, doktor, diş hekimi, yönetici vsvs.). Ve bu mesleklerden birine sahip olup, kendini geliştirmiş bir insanın gittiği ülkede fakir olması imkansız. Çekeceği fakirlik en fazla 1-2 aydır. Artık 80’ler gibi değil, gidipte oralar da garson, taksi şöförü ulamıyorsunuz. Nitelikli bir mesleğe sahip olmanız gerekiyor ki sizi alsınlar.

2 Beğeni

1- agzınla kuş tut yabancısın, 2.sınıf vatandaşsın.
2- avrupalının aldıgı maaşla aynı maaşı alamazsın.
3- türkiyede iyi bir semtte yaşıyorsan, 2-3 odalı evin varsa bunu avrupada nah alırsın.
4- 80’lerde gidenler kahrını cekti ondan sonraki nesiller anca refah seviyesi artı.

20 yıldır cifte vatandaşım neyin ne oldugunu gercekte yazdım.

isteyen pempe gözlük takar isteyen gercekleri görür.

2 Beğeni

Benim de bir çok okuyan ya da çalışan arkadaşım var ve bende Polonya’da yaşayan bir insan olaraktan şunları söyleyebilirim;

1-Anayasal olarak tamamen diğer insanlar ile eşitsiniz, Ukrayna’da nasıl bilmiyorum fakat Avrupa genelinde böyle,
2-Eğer dediğim gibi nitelikli bir insansanız avrupalının aldığı maaştan daha çok alırsınız (ki bu nedenle yurtdışından çalışan alıyorlar)
3-Türkiye’de iyi bir semtte yaşıyorsan, 2-3 odalı evin varsa bu evi almak için ömür boyu çalışmanız gerekir ki Avrupa’da insanlar gayet düşük faizlerle iyi evler alabiliyorlar (Tekrardan Ukrayna değil Avrupa hakkında konuşuyorum).
4-80’ler ile şuan ki dönem çok farklı, siz 80’ler üzerinden değerlendiriyorsunuz. O dönem de Avrupa Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinden işçileri ucuz çalıştırmak için alıyordu şimdi ise Nitelikli oldukları için.

Kesinlikle isteyen pembe gözlük takar, kendi yaşadığım ülke adına konuşuyorum; Burada markete gidip, Türkiye’de ki cips fiyatına et alabiliyorum, Türkiye’de ki et fiyatına da burada kazak, pantolon alabiliyorum. Arada ki uçurumu zaten herkes biliyor.

1 Beğeni

hayatta başarılar. bu arada ingiliz vatandaşıyım ukrayna degil :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

mesleksiz zaten bir yere gidemezsin şuan ordan evlenip gidenler dışında
normal şartlarda kimse gidemez oldu kaçak gitti yada buldu bir yolunu kaldı sigortasız çalışacak kaçak çalışacak yani bizdeki suriyeli bile olamaz orda yani…
yurt dışında bende kaldım geldim hala giderim belçikaya falan
orda yeni gidenlerden kalıp yani evlenip oturum izinli normal çalışanlarda var mütevazi hayatını kuruyor düşük maaşla çalışanlardan bahsediyorum yani…

refah düzeyi zaten rahat yaşamktır mutluluktur…

geçenlerde Norveç’e iltica eden Türklerin sayısı Suriyelileri geçti diye haber görmüştüm
bu gün orda avrupada yani hollanda belçika almanya da falan asgeri ücretli ile türkiyede ki askeri ücretli aynı değil malesef insanlar bunun için kaçmak istedi burdan…günlük 70 80 euro ya çalışayım dediler ve diyorlar…

işin başı eğitim ve eğitim bizde sıfır aç kalan insan saldırır türkiye de bu şekilde ki insan sayısı çok

Ev konusunda karşılaştırma da yapabiliriz. İlk resimde gördüğünüz gibi Türkiye’de 20 yıllık 300.000 TL civarında ki bir kredi ile Polonya’da (yaşadığım ülke ve piyasasını bildiğim için) 20 yıllık 300.000 Zloty’lik bir krediyi karşılaştırdım. Türkiye’de aylık 6.500 TL taksit ile 1.364.714 geri ödemeli kredi alıyorsunuz, Polonya’da ise aylık 1.747 zl’lik 419.385 Zl’lik geri ödemeli kredi alıyorsunuz. Polonya’nın asgari ücreyi 2000 zl, Türkiye’nin 2000 tl. Kesinlikle size de hayatınızda başarılar :slight_smile: Bu arada 300.000 ZL’ye Varşova’da (benim yaşadığım şehirde) 2 odalı gayet yaşanılası bir ev alabilirsiniz. Tabiki de Türkiye gibi 150,200 m2’lik evler olmaz ama yaşamınızı devam ettirebileceğiniz bir ev olabilir.

Vatan sevgisi farklı, pembe gözlük farklı bir durum. Burada konuşmamız gereken bu konular değil, Türkiye’nin bu kötü durumdan nasıl kurtulacağıdır. Hepimiz ülkemizi seviyoruz, kimse isteyerek ülkesini, vatanını, doğduğu-büyüdüğü, ailesinin-arkadaşlarının olduğu toprakları bırakıp gitmek istemez. Tek bir pırasanın 4 tl olduğu, hükümetin market, depo bastığı bir ülkede bazı şeyler yanlış gidiyordur.

1 Beğeni

uyku kaçtı dön dolaş… telefona gelen mail’de tuzu biberi oldu iyice

ülen madem üretmicen niye gösteriyorsun :face_with_symbols_over_mouth:
(beyaz olandaki jant’ları istiyordum,siyah bende olan)

3 Beğeni

estetik olarak sende ki daha güzel abi bence hayırlı olsun terkardan

2 Beğeni

Bir iki darbe ile benzetilebilir aslında :sweat_smile:

2 Beğeni

@blackmoon teşekkürler, bende begeniyorum,opsiyon secimim’di 22 inç boyutu. (90…tl) insan doyumsuz yapacak birşey yok :slightly_smiling_face:

@Baby neden olmasın birde bakmışın biri kopyalar :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

süper hd 720p dvd rip Ultra Off-Road Simulator 2019: Alaska oyunu soru cevap ;

• direksiyon,pedal,vites destegi var.
  • kontrolcü destegi var
  • vr desteklicek cıkıştan sonra
  • vinç sistemi var
  • çoklu oyuncu desteklemiyor (yapımcının soruya cevabı korkuyorum olmuş,denemiş ama olmamış)
  • bölünmüş ekranda 2 kişi oynama cıkıştan sonra gelecek,hamachi ile olabilirmiş multi
  • arac fizikleri ve hasar mevcut (arac geometrisi üstünde çalışmış mış)
  • mod destegi yok
  • arazi bozulması var (spintires gibi degil,burada hafif agırlıkta araclar var) lastik izleri calı ezilmesi gibi
  • kar fırtınası,yagmur,gece-gündüz var

sonuç = tek oyunluk atış şansınız varsa bu o degil,genede niyetliyseniz indirimde alın gecin.
cıkınca oyun içi fotoları deneyimi eklerim

1 Beğeni

Fazla mı söylendim ne? SCS oyunlarını açmıyor artık makine :smiley: Diğer oyunlarda sıkıntı yok .

parayı bulup arabaya şarkı işide zencilerde hala devam, ahanda big body rover.

bunun türk işini yapmaya karar versek?

yağmurda giden range…
alırsın range olursun genc…
paran varsa range rover yoksa game over…
pis cocuk seni…

3 Beğeni

güzel oyun yapmışın, hissi vermişin, yetmemiş buldugun nesneler hakkında bilgiler vermişin.

iş aldım ne güzel ilerliyorum takıldım kaldım bomboş yerde :face_with_symbols_over_mouth:
oyun cıkalı 2-3 ay oldu bug’lar oldugu yerde duruyor.

3 Beğeni

Hala aramızda bir şeyi fark etmeyenler var neyse :smiley: söylemeyeyim bir şekilde görürsünüz.

1 Beğeni

Abi Kahn Design ın jantları nasıl gider daha önce baktın mı ?

1 Beğeni