Çok haklısın aslında. Kimse almak zorunda değil. Ayrıca dediğin gibi SCS çalışanların maaşı var. Bu paralar havadan yağmıyor. DLCleri mecbur ücretli yapacaklar. Ayrıca ford lisansı yeni. O yüzden kim bilir lisansa ne kadar ödemişlerdir. Gelde bunları oyunculara anlat.
Ford DLC paketinde F 150 ile crown victoria araçların resimleri yok. Galiba her model hazır değil.
Selçuk abi lisans için ödeme yapılmadığını söyledi ama lisans görüşmeleri gidiş geliş 3d tarama falan bunlar için masraflar olmuştur elbet.
Nasıl yani Markalara her hangi ücret ödeme yapılmadı mı ?
SCS lisanslara para vermesi gerekmiyor muydu ? Bedava mı oluyor böyle işler ? Bedava olsaydı neden çoğu oyunlarda lisans yok ?
Gördüğümüz kadarıyla SCS profesyonel ilerliyor. Burada iki tarafın da istemesi gerek. Oyun yapımcıları da istemiyor olabilir çünkü zahmetli bir iş. Her şey para değil. Modellenmesi, sesi vs. vs. bir sürü durumu var.
Para konusu ise kesin emin değilim ama burada karşılıklı bir durum var. Bir taraf tanıtımını yapıyor diğer taraf lisansı verip onaylıyor. Böyle bir durumda bana kalırsa paranın bir anlamı yok. ETS2’den örnek verirsek çoğu kişi Scania seviyor, belki de oyunla birlikte tırcılık mesleği yapan veya başlayan kişiler Scania marka tırlara yönelip şirkete para kazandırdı(muhtemel). Bu her tır için geçerli sonuç olarak kişisel tercih/zevk. Para bu işte ne kadar dönüyor bunu bilmiyorum sadece kafamdaki mantığı yazmak istedim.
Selçuk abinin de dediği gibi bazen firmalar istemiyor(tercih) bazen ilgilenecek personel yok bazen de istememe durumu var. Paradan bağımsız aslında ilk aşamada.
Lisans ucretleri isteyen var istemeyen var. Istemeyenler bu konuya daha profesyonel bakanlar, karsilikli is anlasmasi seklinde genelde. Bu o firmalarla ilgili. Eger lisans ucretleri ve sartlari uygunsa orta yol bulunuyor.
Her firmaya gore ayri duzenlenir sartlar.