Scs ile, Scs Forum ile, ATS ile, ETS 2 ile, Selçuk Bey ile, Tuğba Hanım ile, Umut Bey ile ve Park Simülasyon ailesiyle birlikte daha nice yıllara diyelim. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu yıllar geçirmek dileğiyle
Vay anasını site algoritması bile bu yılın ats yılı olduğunu biliyor.Bu videoyu ets 2 konusunada paylaşayım dedim site izin vermedi.
açık söylemek gerekirse videoyu 8 dk boyunca izledim ve dedimki neler neler gelmiş gerçekten bu kadar zorluğua rağmen bu kadar şey getirmeleri takdiri hak ediyor ben scs’yi ayakta alkışlamak istiyorum
Önce ecsyi bitirdik bu yıl ets2yi de yok edicez
Onu kapatınca uyku ve mola sistemi komple kapanmıyor mu? Ben sadece esneme sesini kapatmak istiyorum
Hep bı milyonluk şirketin bir projesi bunlar…
Yıl kasım 2016 ATS tarihinde birinci dönüm noktası, 1.5 güncellemesi, o zamandan sonra o kadar iyi oldun ki ışıklandırma güncellemesi ile tarihinin 2.ci dönüm noktasını göreceksin. Acaba nasıl olacaksın nasıl görüneceksin? . Gün sayıyoruz bu ayın sonu ne zaman gelecek?
Tekrardan ölçeklemeyi büyütseler ışıklandırma ile iyi görünür daha fazla çeşitlilik her zaman iyidir 1.20 ölçeği 1:10 yada 1:8 çekseler iyi en azından gezicemiz yer bol olur altaysrts 2016 hatırlatma iyi ölçek konusunda malasef. Scs software ölçeği değiştirmeyecek haritayı büyütsünler harita dlclerini ertelesinler en azından yarım yamalak manzara görmeyiz Colorado l-70 buna örnek
Ölçekleme konusunda buna razıyız yeter ki şu grafiksel sorunları gidersinler. Mevsimler gelse (3 küsür sene içinde kesin gelir) California, Nevada, Arizona oynanacak gibi değil onları yenilesinler. Çok yavaş ilerliyor herşey. MSFS yi keşke örnek alsalar
Altaysrts belkide enson konu ölçek olucak texastan sonra haritanın eksik yollarını bitirirler
Elbette arizonanın kaya oluşumu berbat vaziyette dağlar berbat vaziyette belkide Utah a da yenileme gerekiyor bazı alanlar yeni. Kötü olan Utah a giden page yolu ,ST George çıkışı berbat umarım utahıda arizonadan sonra yenilerler monument walley oldukça kötü bluff da öyle
En berbat dlc Utah dlc diyorum haritayı hissedemiyorsun
Ölçekleme konusu haritanın tamamı bitince belki gündeme alınır 1.10 ölçek ne iyi olurdu dimi
Utah’ı alelacele yaptılar zaten özenilmemiş oyunun paralı en kötü dlc si bence arizona dan kalan kaplamalara bazı yerlerde devam etmişler
1:20 ölçeği 1:10a çekmek demek şu anki haritanın üstüne aynısından bi tane daha yapmak demek. O iş yaş. Ama 1:15 belki düşünülebilir. Ama bu da benim fikrim belki SCS’nin hiç planlarında dahi olmayan bir şeydir.
Bencede planlarında yok ta anca tüm eyaletler biterse belki zaten buna gelene kadar şu anda yapılacak çok şey var.
1.15 atsde nasıl olur bilmem ama ets2 için mükemmel olur 1.15 ölçek
Yakın gelecekte MSFS gibi gerçek ölçekte, Google Earth,Maps tabanlı bulut üzerinden oynanabilecek (aşırı yüksek boyuttan dolayı) haritayı SCS yapar mı acaba? Tabi bazı yerlere erişim olmaz askeri bölgeler vs gibi. 1:1 ölçek olmuş olur.
MSFS bu açıdan devrim oldu ama tır oyununda yeryüzü ile birebir etkileşim olduğundan çok daha detaylı olması gerekir.Birde buna ek olarak gerçek hava durumu simule edilebilirse. Yani kışın oynayan biri gerçekte kar yağdığı gibi kar yağsa gibi gibi. Hava durumu seçenekleri verilse bunun yanında çok iyi olur. 10 yıl içinde yapılabilir bence bu olay. Sadece paraya bakıyor. SCS firma olarak indie tarzı oyunlar yapan bir firma. Microsoft ortaklığı olursa vizyonlarını daha kolay gerçekleştirebilirler. Destek gerekiyor.
SCS zaten temellendirdi çoğu şeyi. Flight simulatoru yapan firma direkt olarak Microsoft değil. Eski sürümlerde de öyleydi. SCS , Asobo gibi tır oyunlarında bir görev üstlenebilir. Kaynak kodları kendilerine ait olur ama Microsoft satar. Lisans sorunu da yaşanmaz.
kardeşim 1.1 ölçekte dünyayı yapmak ne demek sen neyden bahsediyorsun 10 yılda yine yapamaz scs mfs kendi çalışanları herşeyi haritaya yerleştirmedi bi teknoloji sayesinde yapıldı dünyadaki belli başlı şeyleri onlar modelledi sadece kaldıki scs yapsa bile sen oynayamazsın gerçekteki gibi 3 saatte 4 satte bir şehirden bir şehire gideceksin nasıl oynamayı düşünüyorsun 1.10 ölçekte bile insanlar sıkılır oynamaktan belki ets2 için 1.15 ölçek falan fena olmaz ama ats de iyi olur mu şüpheliyim atsde de iyi olabilir belki ama ölçeği tekrardan düşürmek scsnin şuan düşüneceği bir şey değil belki daha sonra tekrar gündemine gelir ama onda bile 1.1 ölçekmiş 1.10 ölçekmiş gibi hayallere kapılmaya gerek yok
Yapılabilir neden yapılmasın. Tüm dünya evet abartı olur. Kamyonculuk uluslarası bir olay değil bir bakıma. Bölgesel olarak bakmak lazım doğru.
Teknoloji bunu yapabilir. Google’ın modellediği 3D modeller şu an iyi seviyede çoğu yerde. 5 yıl içinde bu teknoloji kendine daha iyi yer bulur. MSFS 2020 bir denemeydi denilebilir bunun için.
Sıkılma olayı olacaktır uzun sürüşlerde. Ama bu oyun yapılırsa da satacaktır. SCS’yi aşıyor zaten şu durumda bu olay ama büyük düşünmek lazım. Dönem dönem harita çıkarıp beklemek oyunu ilgiyi azaltıyor. ABD, Avrupa özelinde yapılsın o da yeterli. Yada lite sürüm çıkarılıp ülkeye özel de yapılabilir. Daha çok şey yazılır ama benim beklentim bu. Yapılabilir neden yapılmasın diye düşünüyorum.
Yapılsa bile sistemsel sıkıntı olacaktır misal türkiye istanbul bire bir yapılsın bakayım sistem nasıl kasacak veya edirende nörnek verelim şu haliyle bile performans sorunu yaratmasın diye yollar gerçekte düz olduğu halde oyunda yollara kıvrım verilmiştir birden tüm edirne renderlanıp kastırmasın diye edirnenin bire bil yapıldığını düşün bilgisayar nasıl kaldırsın onu belki bilgisayarım kaldırır diyeceksin ama herkese odaklı çalışıyor oyun firmaları genel olarak grafik güncellemesi fizikler vs desen okey derim onları yapması gerek herkes şikayetçi zaten bu durumdan grafikleri yeni yeni getiriryor biraz geç kalıyor bazı şeylerde ama getirmeye çalışıyorlar ama 1.1 ölçek çok zor
Bulut tabanlı olsa olurdu. Zaten tır oyununda yakınları render ediyor pc. MSFS gibi uzakları render etmek zorunda değil. Yapılabilir bir olay. Yapılmaz diye düşünmemek lazım.
Ben mesela yıllardır uçuş simulasyonlarını kullanırım. FS2004’ten beri Flight simulator kullanırım, takip ederim. Microsoftun böyle bir iş yapacağı aklımın ucundan geçmezdi. Ama yapıldı ve oldu. Ve geliştirici firma da Microsoft değil. Xbox kullanıcıları hayallerinde görürdü ama geldi Xbox a.
Olay SCSnin girişkenliğine bağlı birazda. Çapı belli sonuçta. Performans sorunları falan üstesinden gelinir.