Kaç aydır Bunu Bekliyordum Sonunda Oldu
Canada Resmî Bir Şekilde American Truck Simülatöre Web Sitesine Eklendi
Kaç aydır Bunu Bekliyordum Sonunda Oldu
Canada Resmî Bir Şekilde American Truck Simülatöre Web Sitesine Eklendi
Haritayı büyütmeliler. ETS 2 haritası yanında cücük gibi kaldı…
(Haritaları tam boyutta görmeniz için link şeklinde paylaştım.)
Acaba Kanada kısmını tamamladıktan sonra güneye inerler mi
Bir yerlerde Meksika’ninda geleceğini duydum ama kesin gelir mi bilemem tabi.
İlk 1.57 tam sürüm ats’ye geldi arkadaşlar
Yarın Louisiana Çıkış Tarih Verecekler Heralde
İLK ATSye 1.57 Tam Sürüm Yaptılar
MAN Lion’s Coach ile zaman kaybederken detayı kaçırmışız. Kariyer istatistiği ile akalı 7.resimde Wisconsin bayrağı var. Bu 2 oldu.
güzel detay iyi yakalamışsın, ama minnesota varken neden wisconsin? sneak peek olduğu aşikar ama arada boşluk kalacak south dakota ile.
önce wisconsin gelirse bu, balkanlar olmadan gelen road to the black sea işine döner ![]()
videoda bahsedilen konu forumlarda bahsedilen ama sanırım burada hiç kimsenin dile getirmediği bir konu.
videoda anlatıldığına göre, delawere eyaletininin 1:20 ölçeğinde küçültülmesinin etkisi, oyun ölçeğine göre eyaletin bir ucundan diğer bir ucuna gidilmesinin yalnızca 45 saniye süreceği şeklinde olacakmış.
british columbia eyaletini doğu yakasına gelmeden duyurmalarının sebebi olarak ise, doğu eyaletlerindeki şehirlerin, yapıların, köprülerin birbirine yakın olmasından doğan küçültme sıkıntısına karşı zaman kazanmak olabileceğini belirtmiş.
ülkenin batı yakasındaki nevada, utah, new mexico gibi eyaletlerin geniş çöllerden oluşması ve birbirinin arasındaki uzaklığın fazla olmasından ötürü küçültmenin herhangi bir garip durum yaratmadığını, ancak doğudaki eyaletlerin sınırlarının birbirine geçmiş olması (batıda tam bir kare veya dikdörtgen şekilli), şehirleşmeden ötürü iki şehir arasının çok çok yakın olması, hatta 1:20 ölçeği ile new york’a ulaşıldığında times meydanının yer alamaması gibi sorunlardan ötürü düşünülmesi gereken bir sorun olduğunu açıklıyor.
delawere’ün küçülmesi new jersey’nin küçülmesi, new jersey’nin küçülmesi pensilvanyanın küçülmesi gibi zincirleme bir sorun kümesini meydana getirebilirmiş.
Aynen öyle. Minnesota, Wisconsin ve Illionis değil de, özellikle Mississippi’nin çıkışından itibaren eyaletler küçülmeye başlıyor. Asıl küçük olanlar, West Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, Connecticut, Vermont, New Hempshire ve Massuchusetts eyaletlerin de zorlanacaklar. Aslında, çok da yapılabilecek bir şey yok.
3-4 grup yapıp her birinden iki-üç şehir ekleyip DLC oluşturulsa bir çözüm olmaz mı? Farklı bir bakış açısı…
kara yoluyla geçiş olmadığı için ingilitere’nin ölçeği ana haritadan farklıydı ama burada kara bağlantısı olduğundan ölçeği 1:12, 1:15’e çekmeleri muhtemelen geçersiz.
arkadaki haritayı genişletmek çözüm olabilir belki, ama bu işler ona mı bağlı bilmiyorum.
doğuya gidildikçe 3-4’lü çıkarıp paket olarak satma işi son senelerde herkesin aklında vardı. öyle yapacak olurlarsa ölçekten değil de tek bir eyaletin çok az bir yol ağı getirmesinden ötürü olur.
utah dlc’sinde sadece 10 tane şehir vardı. sanırım doğudakileri yaparken 1 eyaleti sadece 6-7 şehir yaparak getirseler sanırım buna kimse ses çıkaramaz. hem mecburi bir durum var, hem de ölçek yetse dahi küçük eyalete 10-15 şehir getirmek gereksiz olur.
@ugurekc her eyaletten 2-3 şehir az olur ama yapılacak tek şey en fazla 6-7 şehir getirerek çıkarmak gibi duruyor.
Sanırım, buna en yakın örnek Kentucky/Tennessee birleşmesi olacaktır. Missouri, yayınında birleşme yapabileceklerini söylediler.
Tek çözüm motora dinamik ölçek özelliğinin getirilmesi. Prism 3D motoru için böyle bir güncelleme mümkün mü bilmiyorum. Ama dinamik ölçek dışında başka bir yol yok gibi. Harita baktığımızda da ETS2 de ki kosova gibi 1 şehir anca ekleyebilecekler gibi duruyor bazı eyaletler. Açıkçası paket olarak sunulsalar bile can sıkıcı bir durum Kanada’nın duyurulmasından sonra da aklıma bu mevzu gelmişti bir tek. Acaba dinamik ölçeği motora ekleyebilmek için zaman mı kazanmaya çalışıyorlar diye düşünmüştüm.
yarından sonra nasıl atacan blogları
Ağustos ayından itibaren, yeni sistemimle eski sistemimin arasındaki fark ile 4K için tahminen nasıl bir sistemin gerektirdiğini anlamaya çalıştım. Yeni sistemimin testler sonucu nasıl bir tepki verdiğini ölçtüm ve bu sonuçlar çıktı;
| Bileşenler | Eski Sistem | Yeni Sistem |
|---|---|---|
| Oyun Sürümü | <1.55 | 1.56-1.57 |
| Çözünürlük ve Ölçek | 1080p (SDR), %300 | 4K (HDR), %200 |
| V-Sync | Açık | Açık |
| FPS ve FPS Sınırı | 72, Yok | 72, Açık |
| CPU Hızı, Kullanımı ve Sıcaklık | 4.2 Ghz - %40 (Max.) - 50° | 5.0 Ghz - %15 (Max.) - 40° |
| GPU Hızı, Kullanımı ve Sıcaklık | 1.8 Ghz - %80 (Ort.) - 63° | 2.8 Ghz - %55 (Ort.) - 50° (Ort.) |
| Fan Hızı ve Dönüş Hızı | %60 - 1600 RPM | %40 - 1300 RPM |
| VRAM ve RAM Kullanımı | 5 GB Video Bellek - 12 GB RAM | 9 GB Video Bellek - 15 GB RAM |
@Barbaros_Yanik @Abdullah_Yorulmaz @ismail7z9 @Espada_caballero @Gencocan 1.50 güncellemesinden sonra, ölçeğin çok bir anlamı kalmadı fakat ekranınızın ne kadar iyi bir görüntü verdiğini ve gözünüzün nasıl gördüğü diğer herkese göre değiştiği için kendiniz testler uygulayıp karar vermeniz gerekiyor. Ayrıca V-Sync ve FPS Sınırı özelliğini kullanmanız sistemi daha rahat ve stabil çalıştırır. 1080p, 2K ve 4K arasında görüntü farkı var tabii ki fakat sisteminiz gücüne göre bazı ayarları kısmanız gerekiyor. Mesela, SSAO, Uzak Gölgeler, Ayna Mesafesi, Yansıma Ölçeklemesi ve İkincil Araç Işıkları gibi özellikleri kısabilir veya tamamen kapatabilirsiniz. Her şey size kalmış, ben her şeyi en yüksek ayarda oynayamıyorsam, sistemin stabil çalışmasını tercih ederim…
NOT: Benim ekranımda %125 ve yukarısında herhangi bir görüntü değişikliği olmuyor ama ben yine de ve sadece performans var diye %200’e çıkardım. Ona rağmen sistem çok serin çalışıyor. FPS, sadece çok yoğun yerlerde 60’a kadar düşüyor fakat drop neredeyse çok az ve genellikle stabil çalışıyor. Yeni sistem toplayacak arkadaşlar varsa, yukarıdaki tabloya ve profilimde ki sisteme bakıp tahmini bir sistem çıkarabilir diye düşünüyorum.
Emeğin için teşekkürler ama dediğim gibi 1080p’ye sahip bir monitörde ölçek hala aşırı derecede fark yaratıyor. Detaycı bir gözle bakmadan bile fark edebiliyorsunuz. Ben %300 ölçek de %400 ölçek de de aynı performansı alıyorum düşürünce fps artmıyor zaten sistem kaldırabiliyor fps sınırı da kullanıyorum. Benim kendi yazımda atıfta bulunduğum artık dx sürümü vulkan veya başka optimize çalışmalarıyla fps’in olması gerekenin altına düşmemesi yönündeydi. Yeni dlc bölgelerinde fps’in olağan dışı düşmesi hiç normal değil keza vram kullanımı aşırı derecede yüksek.
teşekkürler hocam paylaşımın için, %300-400 arasında düşünüldüğü gibi fark olmasa da %200-300 arasında hissetmeye başlıyorum ben. ilerde 2k ekranlı, 4000 serisi ekran kartına geçersem ben de paylaşırım deneyimlerimi.
HP Omen 17 2023 modeli var.
RTX 4080 175 Watt GPU
Intel 13700HX CPU
4 TB SSD bulunuyor.
Genelde ben en full ayarlar 2K oynuyorum. %400’de denedim bir ara ama ben şu anda oyunun mevcut belirlediği ayarlar var “En Yüksek” olarak o ayarda oynuyorum.
60 FPS sabitledim ama çünkü bu sefer de daha da yukarıya çıkarınca ısınma sorunu olmasın diye. 60 FPS Sabit şekilde GPU-CPU 60-65 derece arasında seyrediyor. Keşke dedim ki bir ara 4K monitör alsaymışım.