American Truck Simulator - 1.58 Güncellemesi [Ana Konu]

vay be erken geldi

• Route 66 Rework Project – Route 66 rotasının yeniden düzenlenmesi ve ilgili şehir/alan güncellemeleri.

• Driving Academy – Double Trailer Handling – Çift dorse eğitim modülü ve içeriği.

• New Truck Garages – Yeni kamyon garaj tasarımları ve görsel güncellemeler.

• Vehicle Behavior Physics & Collisions Update – Araç fiziği ve çarpışma sistemi iyileştirmeleri.

• Tutorial Redesign & Contextual Hints – Öğretici sistem ve bağlamsal ipuçları.

• Route Advisor Redesign – Route Advisor arayüzünün yeni widget-tabanlı biçimi.

• Quick Info Feature – Yenilenmiş “Pause” ekranı ve hızlı bilgi ekranı.

• Truck Configurator Improvements – Çekici ve dorse konfigüratör arayüz iyileştirmeleri.

• Management Screen Improvements – Yönetim ekranları (sürücü, araç, garaj vb.) için düzenlemeler.

9 Beğeni

Haydaaa ne bu acele. Akşama deneriz anca. Route 66 reworkta gelmiş ek olarak.

3 Beğeni

Tam zamanında geldi aslında. 2 Şubat 2026 American Truck Simulator 10. Yıl Dönümü. 2 Şubat ya da 1-2 sonra 1.58 tam sürüm çıkması muhtemel.

garaj 10/10, şarj istasyonu eklenmiş şimdilik işlevsiz
widget arayüz kullanıcısına göre değişkenlik gösterecek özelleştirmeyi sevdim ben kapattım her şeyi :stuck_out_tongue: ,

• F6 iş F7 Hasar durumu ekranı kaldırıldı F1 Durum veya ana menü hizmetler araç raporu sekmesini kullanmak gerekiyor multiplayer mod da hareket halinde bakılamaz.

2 Şubatta buna benzer bir şey ATS için de gelecektir. Eğer o zamana kadar 1.58 tam sürüm çıkmaz ve World of Trucks Open Beta’ya gelmez ise sürüm düşürmek gerekecektir. Şimdiden bilgilendirme yapalım…

Tahminim: 2 Şubat sabahı tam sürüm çıkar akşam da 10. Yıl Dönümü bloğu gelir…

1 Beğeni

keşke o vakitler konsol sürümünden de 1-2 bir şeyler duyursalar tatlı olur ya

Kontroller ekranına küçük bir ekleme yapılabilir:

• Eğer kontak tuşu atanmazsa şu anki durum olur. Motor E ile açılıp kapanır.

• Fakat kontak tuşu atanırsa önce kontak açılır sonra E tuşu ile motor çalıştırılır. Motor kapatmak için ise bu sefer kontak tuşu kullanılır.

Aşağıdaki butonla tuş ayarları sayfasına gidebilsek de bu ekrana Kontağı Açma/Kapatma tuş bilgisi de eklense güzel olur.

@sisl

Ayrıca forumda şunları isteyenler olmuş:

• Takometre (RPM) ve hız göstergesinin olduğu çember ile yakıt, ve ışık (far ve sinyaller) göstergelerini ayırabilmek. Yani sadece yakıt, ve ışık (far ve sinyaller) göstergelerinin görünmesi.

• Takometre çemberi ile GPS’i yer değiştirebilmek

Bu oyunda rota 66 nerede kalıyor tam olarak ?

Gördüğüm kadarıyla Kingman ile Tucumcari arası değişmiş. Bu arada diğer güncellemelerde var mıydı bilmiyorum ama Los Angeles’teki garajın karşısında tır yıkama istasyonu var. İçeriye giriliyor.

Bak, şunu da belirtmek isterim. Yalan/yanlış bilgilerle veya birileri kafasından uydurup diğer insanlara bunu yayıp, manipüle ederek hype yaratmanın bir anlamı yok. Senin paylaştığının geleceği kesin biliyoruz fakat onlar söylemeden senin veya başkasının paylaşmasının mantığı yok. Sözüm sana değil, bunu yapan çok kişi var. Aynı konuşmalar loop’a girip duruyor…

Bu arada 1.58 güncellemesi çok erken geldi. Güncelleme dolu ve iyi görünüyor. Sanırım, bu sene 4 güncelleme gelebilir… :thinking:

3 Beğeni

Dinlenme fonksiyonuna da el atmışlardır umarım. Uyumak için gizli bölgeye kusursuzca yanaşmak veya değmek gerekiyor. Forumda birkaç kişi bu yüzden yeni garajda uyuma yok zannetmiş.

Garajın girişine doğru durmak gerekiyor. Haritada garaj simgesiyle uyuma simgesi iç içe geçtiği için bölge tam anlaşılamıyor.

Yeşil etkileşim simgeleri gibi mavi uyuma simgesi olsa ne olur yani? Bu kadar sorun yaratan bir şeyi değiştirmek gerekir! @SiSL

DİPNOT

Navigasyonda bir sonraki hedefe kalan zamanı görmek için aşağıdaki tuş ayarına atama yapmanız gerekiyor.

Atanan tuşa basınca ana hedefe kalan zaman / sonraki hedefe kalan zaman arasında geçiş yapıyor.

image

Ayrıca araç eğlence ekranı harita yakınlaştırma tuş ayarını yanlışlıkla kaldırmışlar. Önceden bir tuş atadıysanız çalışıyor ama atama ayarı yok. :joy:

1 Beğeni

tırları artık binek otomobil veya otobüs gibi kullanacağız galiba… kısa bir test sürüşünden sonra onu anladım… dönüşlerde ve hızlanmadaki kas hafızası sıfırlandı

navigasyon ayarlarıda tepe taklak… tek bir tuş ile navigasyon, yük, hasar durumuna bakıyordum… o da gitmiş

hayırlısı mı desek ne desek…

1 Beğeni

Fizikleri test ederken fark ettim. Bende ne çekici ne de dorse de hiç bir şekilde lastik sesi çıkmıyor. Zaten acayip vasattı kabul ama hiç olmaması tuhaf hissettiriyor. :smiley:

1 Beğeni

Sürüş akademisine yeni eklenen çift dorse bölümlerini bitireyim derken oyun içinde fazla oynayamadım. Yeni garajlar çok daha iyi olmuş eskiler ufaktı. Şimdi içeri girince rahatça manevra yapıp gezinebiliyorsun.

artık sanırım garajları kafamıza göre geliştiremiyoruz. onun belirlediği kazancı kazandıktan sonra geliştir seçeneği açılıyor. menüsünde öyle anladım

Steam’de ATS için 1.58.0.312 güncellemesi mevcut;

Özet
  • localization update
  • gearbox fixes
  • fixed missing event rewards
  • fixed garage cutscene camera paths
  • fixed def for police of Monroe, LA
  • mt_truck_trailer_service - fixed shadow caster
  • Arizona - gas station companies prefab recompute
  • 299898 - URL for WoTr accounts during connection
  • 317340 - Selecting text in searchbar crashes the game
  • 320535 - Off-center icon in Job Details
  • 322726 - Options - Keys & Buttons - missing keybind for dashboard navigation zoom

Bu arada oyunu güncelledim fakat daha deneyimlemedim. Bakalım, direksiyon setinde ne gibi farklılıklar hissedeceğim… :thinking:

1 Beğeni

322726 nolu bugu ben bildirmiştim. ETS 2 tarafında da aynı sorun var oraya da fix gelecek merak etmeyin…

https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?t=347907

Hi everyone, new ATS build 1.58.0.313 is available in the public_beta branch on Steam.

• fixed parking brake state not loading from save
  • fixed suspension sound not playing
  • fixed ST job convoy log spam
  • unified trailer cog calculations
  • 322460 - harvester_cotton - cargo has no texture
  • 299810 - krone_agriculture - DLC icon is missing
  • 322868 - log_loader - collision too high
  • 321889 - Driving Academy - atl+f4 during replay results in crash during quit
  • 322713 - Driving Academy - Freightliner Cascadia 2019 - accessory - Frankie the dog missing for seat
  • 322716 - Driving Academy - book3 - train - hole in the ground
  • 322731 - Arizona - Crop Farm Camp Verde - bugs
  • 316084 - Arizona - I-10 - Trucks not allowed inside gas station
  • 316113 - Arizona - I-10 - Reachable movers
  • 320121, 321183 - Arizona - Livestock Farm in Show Low - hole, bugs
  • 322957 - Arizona - Show Low - object placed inside the unload point
  • 321161 - California - Bakersfield - Floating texture
  • 320097, 320965 - New Mexico - Crop Farm Tucumcari - bugs
  • 322001 - New Mexico - Roswell - missing collision on add parts
  • 318887 - Oregon - Ontario - Intro cutscene gap and pop ups
  • 319061 - Washington - Seattle - Cutplane issue
  • 319483 - Wyoming - Casper - Cutplane issue