1.58 in ilk bloğu paylaşıldı.
Çift dorse ile beraber işleri biraz daha zorlaştırıyorlar. Ben Academy Modu’na hiç girmedim ama bilenler yazsın.
Academy modu güzel aslında. Eskiden çift dorse çok kullanırdım baya da iyiydim ama uzun zamandır kullanmıyorum. Kendimi test etmek için güzel olacak.
Ben american truck simülatör route 66 projesini bekliyorum umarım gelir 1.58 ile birlikte
ETS 2’ye neden gelmiyor? Garaj modelleri aynı değil miydi?
Birileri sert küfür yiyecek belli…
→ Project Road Trip 1.58 çıktıktan sonra gelebilir.
→ Project Road Trip için garajları şimdilik sadece ATS’ye getirmek istiyorlar. Eğer daha sonra ETS 2’ye gelecek olan garaj modelleri aynı ise tepki fırtınası çıkabilir…
Yenilenen garajların eskilerinden çok farkı görünmüyor. Hala ne araçlarımızı ne de dorselerimizi görebiliyoruz.
Garajlar aynı garaj model değişmiş başka bir şeyi yok herhangi bir geliştirme ve özellik eklenmediği sürece buna yenilik denmez.
adamlara model beğendiremiyorlar
ATS gelecek olan garajlara sanki ışıklandırmaya gölge eklemişler yeni garajlarda lamba gölgelendirmesi var resimlere dikkatli bakınca görünüyor
gölgeyi icat etmişler diyosun kralll
Vay, güzel özellik. Uzun zaman sonra teknik bir güncelleme;
‘‘Ele alınan ilk alanlardan biri, artık gaz kelebeği tork motor haritasından doğru şekilde hesaplanan gaz tepkisiydi. Gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde daha gerçekçi bir motor direnci seviyesiyle birleştiğinde, bu, süzülmeyi daha doğal hissettiriyor ve seyir halindeyken daha akıcı, daha inandırıcı bir akış sağlıyor.’’
Bu olay ne kadar önemliydi, hatırlayamadım. Bununla ilgili sorun yaşayan var mıydı?
‘‘Motor tepkisinin ötesinde, güncelleme ayrıca tırların farklı yüzeylerdeki davranışlarına ekstra nüans katan mekanik iyileştirmeler de içeriyor. Lastikler artık araziye çıkarken, sabit aks süspansiyonunun nasıl davrandığını daha iyi yansıtacak şekilde kamber yapıyor ve dönen lastikler de kaster açısını içeriyor. Bunlar ince detaylar, ancak arazi engebeli hale geldiğinde veya mükemmel düz yollardan uzaklaştığınızda daha otantik bir his yaratmaya katkıda bulunuyorlar. Sürüş sırasında duyduğunuz sesler de iyileştirildi; turboşarj sesleri artık motorun ne yaptığını daha doğru bir şekilde yansıtıyor ve genel sürüş geri bildirimini daha bağlantılı hissettiriyor.’’
Kamber yapmayı ve kaster açısını anlayamadım… ![]()
ATS’yi hep arka plana atıyorsunuz, Simülasyon Park Ailesi…
‘‘1.58 güncellemesiyle amacımız, yalnızca kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyiminin bazı bölümlerini görsel ve işlevsel olarak yenilemek değil, aynı zamanda ileride yeni özellikler, içerik ve platformları destekleyebilecek daha esnek ve geleceğe dönük bir temel oluşturmaktır.’’
Bakalım, özellik ve içerik derken neyi kastediyorlar? Yakında göreceğiz…
Platform dediği zaten anlaşılıyor…
Platform → Konsollar (Xbox, PS)
İçerik → Road Trip, Coaches
İki tarafıda ilgilendiren blogları iki tarafada atıyorum. Bu linki de buraya atmıştım ama birileri silmiş nedendir bilinmez.
Biliyorum, sorun değil. Asıl sorun başka, mesela aşağıdaki resim her iki tarafı da ilgilendiriyor ama sadece ve nedense ets 2’de paylaşılmış. Bazen de sadece ats’yi ilgilendiren konular bile ets 2’de konuşuluyor. Neyse, konuyu başlamadan kapatayım…
Yalnız, uzun bir çalışmanın ardından DX12, Vulkan (?) ve çoklu çekirdek desteği geliyor. ![]()