Yeni araç bekleyenlerdenseniz rica ediyorum okumayınız
Topluluk araç aşkından bir türlü vazgeçmedi. Yeni araba çıktığı zaman sıkılmadan yüzlerce saat oynayabiliyor musunuz cidden? Yoksa WOTR gibi sanal şirketlerle ilgili geliştirmeler ya da simülasyon adına yenilikler gelse daha mutlu olmaz mıyız? Yeterince araç yok mu zaten oyunda? Adı geçen tüm araçlar gelse bile günün sonunda aynı oyunu oynadığımız sürece ets’nin bir anlamı kalmıyor bence. Steama kayıtlı 1600 saate yakın oyun sürem var fakat oynadığım her zaman kendi kendime amaçlar bulamadan asla oynayamadım. Gelen hiçbir araç oynama süreme etki etmedi. Bana göre devrim denecekler özellikler rastgele yol olayları, servis yolları, yol tümsekleri gibi oynanışa doğrudan etki eden özellikler. Convoy bile gelene kadar videolarda ‘‘aha beraber oynuyorlar kesin, bu videoda 2 oyuncu var’’ dedik geldikten sonra adını bile unuttuk neredeyse çünkü buna bağlı oynanış mantığı yok, sadece beraber oynuyoruz bu kadar. Onun yerine toplu şirketler kurulsa truckbooks benzeri eminim convoy’un değeri çok daha değişirdi. Modelden ibaret olan araç sevgimizden vazgeçip oynanış mantığıyla ilgili beklentilere girersek belki SCS’de bu arz talebi görüp yönünü değiştirir diye düşünüyorum fakat bir süre daha yeni araçlar için tuning DLC’si beklemeye devam gibi. Ben kendime ‘‘gerçekçi ekonomi modu’’ yapıp profilimdeki 200. saatin sonunda haritadaki tüm garajları almanın ya da 100 tane araca sahip olmanın önüne nasıl olsa bir şekilde geçiyorum. Oyunu çıktığı günden beri oynayıp henüz sıkılmadıysanız ve kendinize mantıklı amaçlar bulabiliyorsanız (yeni araçla sürmek dışında) tavsiyelerinizi bekliyorum zira ben şu sıralar steam başarımlarını tamamlamak için uğraşıyorum bitince bu oyunu hangi amaçla oynarım diye henüz düşünmedim, umarım o zamana kadar elle tutulur amaçlar gelir. Yazımdaki ironi ve kinayeden lütfen rahatsız olmayın amacım kimseyi kırmak değil, sadece yıllardır topluluğu takip etmeme rağmen hiçbir zaman ekonomi, sanal şirket, simülasyon özellikleri gibi başlıklarla ilgili istekler duymayıp, YENİ VOLVO NERDE SCS!!!??? gibi serzenişleri görüp, bu insanların bu oyundan isteği gerçekten sadece yeni araç gelmesi mi? sorusuna cevap bulamamam.
(Yeni volvolarla ve ivecoyla yaklaşık 6-7dklık bir münasebetimiz oldu -her yeni araç çıktığında mod yapıyorum onun için- daha sonrasında 3-4 yıldır sürdüğüm Scania S’ime geri döndüm. Evet yeni scania dashboard’ı ve scania süper serisi iyi olurdu. )