1800 derece direksiyon olayını açıklığa kavuşturalım!

Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator çekicilerin 900 derecelik bir dönüş açısına sahip olması yıllardır eleştiriliyor. 1800 derece dönebilen animasyonlu modlarla oynanabiliyor ancak orijinal olarak entegre edilip uygun şartlar hazırlanmadıkça arkaplanda kalıyor.

Aşağıdaki modu örnek olarak veriyorum. 1800 derece eklentisi çıktığı için az önce ekledim.

Şimdi T300 RS GT ile 900 derecede oynadığınızda elbette 1800lük animasyon senkronize olmayacak. Bunun bir önemi yok mesele farkını gerçekten görüp görmemektedir.

Birkaç soru;

Klavye ve fare ile kontrol edenler hangai direksiyon hassasiyetini kullanıyor?

Hangi çekiciler 1800 derece kullanıyorsunuz?

Otobüsleri genellikle 1800 derece animasyonda mı oynuyorsunuz/oynamak istiyorsunuz?

Hangi direksiyon seti ile 1800 dereceyi denediniz ve farkları neler oldu?

Buna benzer sorulara kullananlardan cevaplar arıyorum. Ağır ticari araçlarda 1800 derece çok önemli ama biz hala buna ETS2ATS’de geçiş yapamadık. Tek başına değerlendirmeyelim işin içine sürüş ve fizik de girince dallanıp budaklanıyor. 1800 derece animasyonlu direksiyondan fazlasına ihtiyaç doğuyor.

Bazen basit fizik ayarlarıyla bile direksiyon seti olsa dahi yolda tutmak ve düzgün sürmek zorlaşıyor. Daha iyi ses ve süspansiyon fizik modlarını kurunca odaklanmamız artıyor.

Farklı simülatör firmalarının yaptığı 1800 derecelik direksiyonlu ciddi simülatör platformları ve yazılımları ile ETS 2 ortamını kıyaslayamıyoruz. Kullandığımız direksiyonlar en fazla 1080 derece destekliyor.

En büyük örnek OMSI 2’de var ama onu da 900 derecelik bir direksiyon seti ile kullanıyorsunuz fakat oradaki fizik ve hissiyat hiçbir yerde yok. Yine özel kalıyor.

8 Beğeni

1- Klavye+fare ile buradaki :point_right: (Euro Truck Simulator 2 - Tavsiye Modlar - ErayOzsoy tarafından #1913) hassasiyet ayarlarında oynuyorum.
2-Genelde otobüs modlarını.
3- Evet / Evet
4- Direksiyon setiyle oynamıyorum.

Klavye+fare ile 1800 derece direksiyon bariz şekilde otobüs sürdüğünüzü hissettiriyor. Tüm araçlar 900 derece olduğu için otobüsün farkı burada ortaya çıkıyor.

900 derece direksiyon setleriyle oynayıp 1800 derece desteği isteyenleri çözemiyorum zaten klavye ile oynayan biri için de 1800 derece daha zor oluyor

Mod veya kod kullanmıyorum.

Klavye ve Fare ile sürüşte kullandığım ayar.

Bu ise menü iş alma normal diğer bütün işlerde kullandığım ayar.

Ayrıca 1800 olsa nasıl olur bilgim yok sonuçta kullanmadığım bilmediğim birşey otobüs çekici vb.

oyun içi hassasiyet ayarları da önemli tabi ifareyi o moda almak da güzel

direksiyon setinde bir anlamı yok maalesef işte daha doğru düzgün oynayabilmek için yine kasmak gerek bu da herkese gelmiyor sadece modu eklemekle de bitmiyor

oyun içi hassasiyetten kastın denge frenleme süspans dorse dengesi falan diyorsan hepsi kapalı frenleme şiddeti de ayarlarda çubukda %15 tekabül edecek seviyede diyebilirim. 2. dpi yi fazla olanda süremiyorum mesela az oynatsam fareyi direk devriliyor 70 80 km hızlarda…

Evet haklısın ama geçtiğimiz aylarda neden geçiş yapılamadığının cevabını Selçuk bey’de vermişti. :slight_smile:

Şahsen fare hassasiyetinin yapıldığı ayarı (adı aklımda değil) en sola çekiyorum yani direksiyon fareyi kaydırdığımda daha yavaş dönecek şekilde ayarlanmış oluyor.

Bunun dışında farenin hassasiyet ayarı varsa onu da en kısıkta kullanıyorum ki direksiyon tutar gibi bayağı yavaş dönsün yoksa fareyi masada 1 cm hareket ettirince direksiyon 90 derece falan dönebiliyor :S

Evvela şunu belirteyim, gerçekteki büyük araçlar(çekici/tır ve sair) 1800 derece değil de;şayet ETS’deki gibi 900’lük dönüş derecesiyle kullanılsaydı, ETS’deki sıkıntıların tamamı gerçek hayatta da yaşanırdı.
Mesela pek kimse fark etmese veya “altı-üstü oyun diyerek” oralı olmasa dahi ETS’de, 900 derecelik direksiyon sebebiyle arkadaki dorse aşırı derecede sağa-sola savruluyordu,bu savrulma reverse modunda bir yere park ederken aracın çabuk makaslama yapmasına sebeb oluyordu.
Sonra ETS, gerçekçi fizik/süspensiyon özelliğini getirip ve gerçekçi fizik/süspensiyon değerleriyle kullanıldığında;işte dorsenin o sağa-sola savrulma durumu aracın ani bir bir manevrada veya hiç alakasız bir şekilde devrilmesine sebeb oluyor.
Ben burada ETS’nin 900 derece kullanımının sebeb olduğu yığınla sıkıntıyı sayabilirim.

Bir başka sorun da şu, ETS’nin pazarladığı daha hacimli veya daha ağır yükler içeren Spesical yükler dlc’sini getiriyor.
Fakat bu işin 900 dereceyle olamadığını bir türlü göremiyor yahut görmek istemiyor.
Ortada ciddi bir tezad var.
+++
Şu 1800 derece mod meselesine gelirsek…
Aslında mod’a ihtiyaç da yok zira oyun 1800 derece kullanıma uygun.
Sadece oyunun dosyalarında bir kısım değişiklikler yapmak gerekiyor.
Tabii o değişikikler çok dakik veya profesyonelce olmayacaktır.
O değişikliklerden sonra kullanım açısından direksiyon animasyonu 900 derece olsa da;aracı 1800 derece kullanıyorsunuz.
Ben mouse ile 1800 derece kullanıyorum. Mouse kullanımını bir yelpaze şeklinde düşünürsek 900 derecede yelpazenin yarısında;yani diyelim ki direksiyonu sağa çevirecekseniz, mouseyi yarım tur sağa yatırırken;1800 derecede tamamen sağa yatırmanız gerekiyor.
Yani mouseyi bir yarım daire içinde kullanıyoruz ve dairenin yarı çapı 180 dereceyse işte 180 dereceyi kullanarak oynuyorum.

1 Beğeni

https://www.reddit.com/r/trucksim/comments/9m8v6o/are_you_using_a_steering_wheel_read_this_fixing/