Emeğinize sağlık. Teşekkürler.
1 Beğeni
ilginç bir çalışma daha önce hiç yapılmamıştı. tsw ana çevirisi tamamlanması bile yeterli.
1 Beğeni
Zamanım oldukça çeviriyorum. Ana çeviri değil de komple şeklinde tamamlamaya çalışacağım. Zaten dosyalar çok dağınık yerlerde. Dil dosyasını tek bir dosya içinde toplamak yerine her Dlc ve eklentide farklı klasörlerde farklı yerlere atmışlar. Onları düzenlemek ve ardından oyuna aktarılmasını sağlamak biraz problemli olabiliyor. Başka bir grup berbat bir translate çeviri yapmış onu bile düzgün yapamamışlar.
Amacım herkesin trenleri türkçe olarak anlayıp keyifli vakit geçirmesini sağlamak. TSW 6 gelirse de muhtemelen dosya sistemi aynı olacağından sürekli olarak güncel tutmaya çalışırım.
Bunun dışında TS Classic sürümünde uzun rotalar paylaşıyordum. Aynısını TSW için yapma planım da var. Yabancı kaynaklarda birkaç kişinin bununla ilgili uğraştığını duydum. Açıkçası zaten 50km tren sürmek bana kısa geliyordu. özellikle de hızlı trenlerin olduğu rotalarda.
2 Beğeni
Ocak 2025 de çeviriye devam edeceğim.
3 Beğeni
çeviri ne oldu ses çıkmadı
1 Beğeni
şuan devam ediyorum. Great Western Express çevirisine başladım.
Bir sonraki çeviri olarak LGV mediterranee: Marseille - Avignon DLC sini sıraya ekledim.
1 Beğeni
GwR Güncellemesini yayınladım. Pazartesi günü kalan trenleri de çevirisini yapıp paylaşırım. Oyun DLC si şuan türkçe oynanabilir.
1 Beğeni
bazı konuşmalar yerler çogu ingilzce steam de oynuyorum ondan mı acaba
2 Beğeni
Steam epic veya crack sürümlerinin hepsinde çalışır fakat steam veya crack dosya dizilimi farklı olabilir. Kontrol edin. Bunun dışında ilk konu mesajında belirttiğim DLC dışındakiler şuanlık ingilizcedir. Genel oyun menüsü Türkçe olmalıdır. Oyun içi DLC ise her biri farklı oyun gibi tasarlandığından her birinde oyun içi arayüzler ingilizce olmaktadır.
2 Beğeni
GwE çevirisi eklenmiştir. Güncelleme mevcut dosyaya eklendi.
2 Beğeni
LGV mediterranee: Marseille - Avignon DLC Çevirisine başlanılmıştır.
Bir sonraki çevrilecek DLC Rapid Transit olarak belirlenmiştir.
2 Beğeni
Ana menüsü Türkçe fakat her DLC de menüleri tekrar çevirmek gerektiğinden aynı yerleri tekrar çeviriyorum. Haftada 1 eklenti bitirmeyi planladım şimdilik. En son tren eklentilerini çevireceğim. Önceliğim rotalar
1 Beğeni
LGV mediterranee: Marseille - Avignon DLC Çevirisi paylaşılmıştır.
Rapid Transit çevirisine başlandı.
3 Beğeni
Not: almaca çeviride Bf yani Bahnhof istasyonun kısaltılmış halidir. Türkçede uygun bir kısaltma bulamadığımdan istasyon olarak uzun çevirisini yaptım.
Ek olarak bu haftaki çeviriye Amtrak’s Acela eklentisi eklenmiştir.
Northeast Corridor: Boston – Providence eklentisi bu haftaki çeviriye eklenmiştir.
1 Beğeni
DLC Rapid Transit, Amtrak’s Acela ve Northeast Corridor: Boston – Providence 3 adet eklentinin çevirisi erken paylaşılmıştır.
DLC Arosalinie: Chur - Arosa çeviri sırasına eklenmiştir.
DLC Brighton Main Line: London Victoria - Brighton çeviri sırasına eklenmiştir.
2 Beğeni
Çeviriye eklenmiştir.
Brighton Main Line: London Victoria - Brighton dosyaya eklenip güncellenmiştir.
1 Beğeni
Merhaba,
Oyunu Game Pass üzerinden oynuyorum ve yönergeleri aynen takip ederek çeviri dosyasını indirdim. Ardından, belirtilen şekilde TrainSimWorld5 ana dizinine dosyaları aktardım. Ancak, oyunu başlattığımda menü ve içeriklerde herhangi bir dil değişikliği olmadı.
Acaba aşağıdaki konularda yardımcı olabilir misiniz?
- Game Pass sürümünde çevirinin çalışması için ek bir adım gerekiyor mu?
- Dosyaların doğru klasöre yerleştirildiğinden nasıl emin olabilirim?
- Dil ayarlarıyla ilgili manuel bir işlem yapmam gerekiyor mu?
Herhangi bir öneriniz varsa memnuniyetle denerim. Şimdiden teşekkür ederim! 

Oyunu Epic sürümünden çeviri yaptığım için dosya yapısı değişik olabilir. Dizin yapısını kontrol edip yeniden işlemek gerekiyor.
Ana dosyalar Ts2Prototype/content/localization içinde
Diğer DLc eklentileri ise Plugins/DLC içinde
pak dosyalarının iç yapısında klasörler hangi dizindeyse oyunun Main klasöründe aynı dizinin bulunması gerekiyor. Bazı pak dosyalarında ise upluginmanifest dosyası yaratmak gerekiyor yoksa dosyayı okuyamayabiliyor veya yanlış okuyor. Mevcut oyunun dosya dizin yapısı gerekli.
Şunu bat dosyası olarak oyunun ana klasöründe çalıştırın. Belirttiğim dosya yolunu kendinize göre düzenleyin.
@echo off
setlocal
:: Klasör yolu (bu yolu kendi klasörünüzle değiştirin)
set "folderPath=E:\TrainSimWorld5"
:: Çıktıyı bir dosyaya yazma (output.txt dosyasına)
set "outputFile=output.txt"
:: Önceki çıktı dosyasını sil
if exist "%outputFile%" del "%outputFile%"
:: Klasör ve alt dizinlerdeki dosyaların listesini çıkart
echo Klasör ve alt dizinlerdeki dosyalar: > "%outputFile%"
dir "%folderPath%" /s /b >> "%outputFile%"
:: İşlem tamamlandığında mesaj
echo Listeleme tamamlandı. Çıktı "%outputFile%" dosyasına kaydedildi.
endlocal
pause
Çıktı dosyanın içindekileri buraya yazın. Bunun haricinde oyun içinde ek bir ayar yapmaya gerek yoktur.
1 Beğeni