Yeni PC topluyor gibiyiz

Yeni olduğunu söylemeseydin hâlâ 3060 mı kullanıyorsun derdim. Nedense o yeni kokusu ve görüntüsü yok kasada. Bir tuhaflık var. :grin:

1 Beğeni

nasıl olsun ki :smiley: gerçi camlarda ambalaj duruyor hala ama yenilik bişey yok siyah bence ondan oluyor. full beyaz yapsak jantiydi.

Pavyonumuz tüm ışıkları ile açılmıştır. Aşağıya da alırsak artık maliye ve ahlak büro baskına gelir.

ventus senin nasıl ışığın olmaz kral ya ayıp etmişler sana beya

3 Beğeni

En alta da (ekran kartının altı) fan tak bence. Daha iyi soğutma sağlarsın. Soğutma daha iyi olursa fanlar biraz daha düşükte çalıştırıp ses azaltılabilir.

Önümüzdeki ay artık bu ay çok genişledi biraz kapansın :joy:

https://x.com/i/status/2076376881683673551

Genel olarak sistem stabil çalışıyor. Henüz yayın yapamadık. Aktif olarak yenisini kullanıyorum.
Çarşamba gününe yayın planladım yarın bir yere de çıkmazsam bazı şeyleri aktarmaya devam eder projeyle ilgilenirim.

AC Black Flag için abonelik başlatıp kuracağım o zaman anlaşılır.
Yarın beamng profillerini aktarınca orada da denerim.

Yayında sistemin tamamını gösterebilirsen, ben de görmek isterim. Umarım, her şeyi bir araya getirip görmek istediğin setupı karşında görmüşsündür. Henüz sistemin yeniyken, sistemin sağlığını, dosya bütünlüğünü (eğer varsa bozuk dosyaları onarma), işlemci çekirdeklerini açma (özellikle render, çizim vs. oluşturanlar için), page file oluşturma vs. vs. işlemler yapabilirsin. İstersen, adım adım anlatabilirim veya AI’ya sorarsın, o yardım eder.

1 Beğeni

evet virtual memory’i şimdi hallettim unuttum. ancak işlemci çekirdeklerini açma yönetme olayını hiç yapmamıştım zaten windows otomatik olarak hallediyorken buna ne gerek var spesifik bir şey yapmıyoruz?

Varsayılan olarak kapalı geliyor, BIOS menüsünde de farklı farklı özellikler varsayılan olarak kapalı oluyor. XMP, Boost vs. vs…Her şey senin kararın…

expo açık da diğer ayarlar ne? overclocking videolarını izledim ama biosta pek bir şey karıştırmadım şu an
yani ekstra ömür kısaltacak normal akışı bozacak bir şey istemiyorum ama böyle zararsız ayar açılır.

Hayır, zaten herhangi bir şey karıştırma. Sistemi ideal ve kendi ayarlarınla kullan, ben de sistemi kendi istediğime göre ayarlamam birkaç haftamı almıştı.

ne açayım biosta şu an? açılması gereken?

AMD sistemini pek bilmiyorum. Ortak olarak bildiğim işlemci çekirdeği, page file, komut istemleri ama BIOS menüsünü bilmiyorum. Onu sen bakıp çözmen gerekiyor, AI veya Youtube videolarına bakabilirsin. Bilmediğim sistem hakkında tavsiye vermek, benlik değil.

Pc hocasında vardı ayarları bir bak.

bunu diyorsan evet sam vs. açacağım

1 Beğeni

neyse bu da dursun

Vallah birkaç şey yapsam da amd ryzen master programını kaldırdım. şu an ramler 6000mtsde çalışıyor. bios’a göre yani öteki türlü karıştırıyordu.
fazla ellemeyeceğim zerre umrumda değil.

BIOS ayaları elbet önemli de burada bir sihir olduğunu sanmıyorum. Bellekleri olması gerektiği hızda çalıştırmak (EXPO) dışında önemli bir ayar olduğunu düşünmüyorum. Zaten sistemler de öyle bir noktaya geldi ki orayı burayı kurcalamaya pek gerek kalmıyor eskisi gibi.

ya üzerine ne konuşulur artık bakarız da yayın testini de yapalım. haftasonu build alıcam.
ağır bir oyun denebilecek şeylerde zaten takıldık. maşallahı var sıkıntı çıkarmadı asıl sıkıntıyı ben takarken hd audio soketinde çıkaracaktım :smiley: sdfsdfsdf