Westem Star Motor Seçimi

Beyler ben araçı yeni alıcam üç seçenek var detroit DD13 410Bg. Diğeri ise Cummins x15 efficiency 400bg Fakat şöyle ben cummins seçerse normal yük kısmı çok düşüyor ağır yük ve yokuş tırmanma artıyor fakat tork yükse fakat diğeri alırsam hem normal hem ağır yük yani yine ağır yük kısmı artıryor fakat tork düşük biraz ve normal yük seçeneğim artıyor bide yokuş tırmanma azalıyor diğer motora göre detroit DD13 410bg hem normal hem ağırda işe yarıyor. Diğeri sadece ağır nakliyede işe yarıyor. Sitesinde baktığım beygirler farklı aynı motor farklı beğir mesela 505bg diyor detroit sitede mu motor oyunda 410bg gösteriyor. Motor olarak detriot mantıklı değil mi hem ağır hem normal iksinide çekme şansım oluyor.

1 Beğeni

En yüksek beygiri ve 18 vites olarak al her şeyi çekersin.

Motorların gücüyle birlikte ürettiği torka da bak, motorla birlikte eğer sürekli ağır yük işine gireceksen de diferansiyeli-son dişli oranı büyük bir şanzıman tercih edeceksin.

Daha seviyem düşük difrasiyelli alamıyorum yok hepsi normal birde motorda tork bakarsam cummins motoru sadece ağır yük için tork cok yüksek arada 300nm tork farkı var. şansıman seçemiyorum tek şansımaz oda difransiyelsiz.

300 Nm fazlası varsa o zaman bence cummins x15 motor al, keyfine bak.

Benim anlamadığım niye retarderr yok bu araç ağır nakliye için tasarlanmış ama retarder yok tuhaf.

Avrupa araçlarda oluyor genelde Retarder, Amerikanlarda onun yerine egzoz freni (b tuşu) kullanıyorsun.