Tobii Eye Tracker 4C [Ana Konu]

Hadi hayırlı olsun , videoları bekliyoruz.
Acayip keyifli olduğuna eminim. Canım çekti :yum:

2 Beğeni

Videoyu montajladım sayılır birkaç saat sonra akşam vakti yayınlanacak. 25 dk. kadar ETS 2 ile başladım sonra programının özelliklerini ve ayarlamalarını gösterdim. Sonra tekrar ETS 2 ayarlarını ayrıntılı olarak gösterdim. Yalnız sürekli konuştuğum ve hareket ettiğim için size çok sallanıyormuş gibi gelebilir. Zaten defalarca videoda vurguladım.
Bu videodan sonra normal sefer ve ATS test videosu gelecek. Orada daha net anlarsınız.
En azından bu video ile TR’de almak isteyen birisi genel olarak her şeyini öğrenecek.

3 Beğeni
5 Beğeni

ATS kesinlikle bir başka oldu :smiley: haftaya bugün hala memnun kalmış ve kullanıyorsam zaten olmuştur :slight_smile:

3 Beğeni

Hasan fps’de bir düşüşe neden oluyor mu? sürekli hareket ettiği için soruyorum. videoda fps’i biraz takip ettim ama harita modu olduğu için emin olamadım.

ETS 2 ve ATS’de öyle bir sıkıntı görmedim. FOV 60 derecede ama sağa sola sürekli bakıp aynaları görüyorum. Görüş açısına göre aynanın olup olmaması zaten fpsyi etkiler. Ama çoğu kişi zaten normalde oynuyor. Tobii’nin yaptığı şey sadece hareket kazandırmak. FPS’den yemiyor. Oyunda normalde num tuşları ya da fare ile yapılan kamera hareketlerini biz kafamızla gözümüzle yapıyoruz sadece :smiley: Daha fazla alanı renderlamak gibi bir şey de yok aslında buradaki kritik nokta aynalar zaten onlar her zaman fpsyi etkiliyor. Ben Tobii’den önce ya da sonra bir fark görmedim. Kassa söylerim zaten. 1.37 ATS’ye çıkarsa yine giricem videoyu öyle çekerim :smiley:

5 Beğeni

ATS’nin son güncellemesinde Shift + NumLock tuşu ile direkt Tobii Eye Tracking ayar ekranını açma getirmişler.

1 Beğeni

Tobii Eye Tracker 4C’yi Farming Simulator 19’da çalıştırdım. Eski head tracker için gereken opentrack programını kaldırmam gerekiyormuş. Ancak ETS 2 gibi ayarlamalar olmayınca çok kötü oldu. Hassasiyeti ayarlayamıyorum.

1 Beğeni

Detaylarını okumadan soruyorum, şöyle bir olayı var mı donanımın
2 monitör çalışırken (özellikle macte) monitörden monitöre geçişi sağlıyo mu acaba?

Yani atıyorum sol ekranda bişeyler yapıyodum, sağdakinde devam etmem gerekti; sağ monitörde bişeye tıklamadan sağdaki pencereler aktif olsa? oluyo mu öyle :smiley:

Oluyosa
download

Bana göre vücutla en az temas sağlayan teknolojiler bence daha faydalı. Tracker5 kamera kafanda iş yapıyor. Bu ise sürekli gözünü takip ediyor olması demek ; göze sinyal göndererek işini yapıyor olması demektir. Bu da sinyaller ile oluyorsa bilemedim sağlığa dayalı ilerde bir zararı çıkar mı fikrim yok.

sensörler göze çarpıyor ve bir süre rahatsız ediyor + gözlükle kullanıyorum ama bayadır cihazı ne yazık ki girdiğim oyunlar nedeniyle açmadım şimdi fernbus için destek geldi ona bakıcam da birkaç gün sonra
özetle çok iyi bir şey ama ve kullanmak da istiyorum bir türlü oynanış tarzımıza uymuyor ets2yi farklı oynuyoruz hızlı girip çıkıyoruz vs.

ats mack anthem yayını yaptığımda göstereceğim tabii bir süreliğine çünkü yanda sohbete bakmak fazla sallanma yaratacak

trackIR 5 de olsaydı ben de sanırım geldikten sonra aynı şeyi yaşayacktı
üçlü monitör gibisi elbette yok ama bu cihazlar da çok işe yarıyor ancak daha eğlencelik farklı oyunlarda test etmek gerek

1 Beğeni

Fernbus Simulator desteğini test ettik.

F1 2020’yi test ettim. Göz, Kafa ve her ikisini de aynı anda kullanarak denedim. Sadece hassasiyet ayarı olduğu için pek tatmin etmedi güzel elbette ama normal kamera ayarlarını da yaptım ancak yetersiz geldi. Biraz daha ayar olsa sallanma hızı vs. sağa sola bakma belki düzelir. 250-300 km/s arasında gidip 290 derecelik direksiyonu çevirirken değişik oluyor.

Alpine DLC’si öncesi 1.7 güncellemesi çıktı.

Improved game’s behavior with tobii hardware (PC only)

Tobii için iyileştirme yapmışlar yeni DLC ile birlikte denerim.

1 Beğeni

Microsoft Flight Simulator’ın son güncellemesi ile Tobii Eye Tracker desteği gelmiştir. Önümüzdeki hafta vakit bulunca test edip gelişmeleri aktarırım. Monitöre sabitlemek için bir şeyler düşünücem.

1 Beğeni

Tobii eye ayarları gelecekmiş.

hala denemedim.