Tırlar araba gibi gidiyor

ETS 2 de dün farkettiğim bi durum bu. Steam clouda bağlı save dosyamda sıkıntı yok, ama sınırsız para için internetten indirdiğim dosyaların hepsinde sorun oldu. Tırlar sanki araba kullanıyormuşum gibi hızlı kalkıyor hızlı frenliyor. Oyunu sildim tekrar yükledim sorun çözülmedi. Yardımcı olabilecek var mı?

Oyunu ve belgeler klasörünü tamamen sildim, oyunu tekrar yükledim sorun hala aynı çözebilecek birisi yok mu? Lütfen.

hangi modlar aktif?

Bu otomobilden farksızmış gibi hızlı kalkma olayı, sanki yüklü, yüksüz fark etmeksizin tır değil de ;otomobil kullanıyormuşsun gibi hissiyatı zaten ETS’de öteden beri olan olan bir durum.
Hatta gerçek fizik/süspansiyon ayarları(en solda olacak şekilde) ile oynadığında, gaza hafif dokunduğunda dahi;araçta insana rahatsızlık verici bir öne doğru yekinme oluyor.
Ben bunun üzerine profil dosyamdaki gaz-fren ve debriyaj değerlerini(hepsi standart 0.5 değerinde oluyor) biraz düşürdüm.
Hatta gerçekçi olsun diye özellikle oyuna yeni gelen Man TGX alıp, H-vites kullanarak ve durma ve kaldırma yani gaz ve debriyaj dengesini, debriyajın kavrama dumununu referans alarak bir ayar çektim.
Debriyaj ayarım şu an 0.4 iken, gaz ayarım 0.3. Bu şöyle bir netice veriyor.
Örneğin 15 veya 20 ton yüklü aracı kaldırırken, gerçekte olduğu gibi debriyajı hafif kaldırırken gaza yükleniyorum ve aracın debriyajında kavrama noktasını hissediyorum.
Gaz ve debriyaj değerleri eşit olduğunda(her iki değer de 0.4 olduğunda) o aracı bir türlü kaldıramıyorum. Zira gaz ayarı fazla geliyor ve debriyaj kavrama yapamadan, araç stop ediyor.
Bu örneği şunun için verdim, öyle tabiri caizse “sallamasyon/uydurmasyon” bir durum yok, hepsi denenerek verilen değerler.
Fakat bu durumun bir başka neticesi de şu oldu:Şu an Man TGX(18 vites ve motor gücü 520 beygir) ile 23 ton iş makinası çekiyorum ve araç özellikle rampalarda bazan saatte 20 km’nin altına düştüğü oluyor. Yani otomobil gibi alıp başımı gidemiyorum, o rampayı ziyadesiyle yaşıyorum.

Tabii ben mouse ve klavye ile oynuyorum şayet siz de öyle oynuyorsanız yardımcı olayım tabii profil dosyanızda bir takım değişiklikler yapacaksınız. Direksiyon/pedal kullanıyorsanız belki profil dosyanızı yedekleyerek de deneyebilirsiniz

1 Beğeni

hiçbir mod aktif değil

Sorunu anlamamışsınız galiba, kendi oluşturduğum save dosyasındada böyle bir sorun yok ama internetten indirdiğim bütün save dosyaları sıkıntı yaptı. Elinizde kullandığınız sıkıntısız save dosyası varsa atabilir misiniz?

Bu problem warp ayarından olabilir galiba, oyun içinde konsolu aç ve
warp 1
yaz umarım düzelir.

1 Beğeni

Ayarlardan fren şiddetini duşurebirsin ama kalkiş icin bir şey yapilabirirmi bilmiyorum

Savelerde şöyle bir mevzu var, multiplayerde nascar yarışı yapar gibi sürmek için save dosyasını düzenleyip max 500 hp olacak aracı 750hp yapıyorlar. Sürdüğün arabayı tekrar modifiye eder veya yeni araba alırsan düzelir tahminim eğer öyleyse

ats oynıcaksın bu yüzden işte.