Thrustmaster T150 Gıcırdama Sorunu

Selamlar Park ahalesi :wave:

Yarışmadan kazandığım T150’yi yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Geldiğinde hafif bir gıcırdama sesi vardı fazla rahatsız etmiyordu. Zamanla ses artmaya başladı. Hızlı çevirince sorun olmuyor ama yavaş çevirince aşırı sinir bozucu bir ses çıkıyor. Yarış oyunlarında sıkıntı olmuyor fakat ets2 gibi direksiyonu yavaş çevirdiğim oyunlarda aşırı sinir bozucu oluyor. Performansına ve kullanışına etki etmiyor.

Gıcırtı videoda mevcut: Video

Kendim açıp baktım ama bozmaktan korktuğum için fazla kurcalamadım.
Bu sorunu yaşayan oldu mu aranızda? Garantisi olmadı için gönderemiyorum. İstanbul’da herhangi bir teknik servis falan var mıdır?

2 Beğeni

Enes, Ats’de direksiyon merkezlemesi diye bir ayar var ama acaba o mu etkiliyor? Çünkü sadece bu oyunda olduğunu söyledin.
Başka bir ihtimal ise direksiyonda ki motor da bir sorun olabilir veya paslanma söz konusu olabilir. Çünkü sadece yavaş çevirince bu sesin çıktığını söyledin.
Üretiminde az da olsa bir sorun olabileceği aklıma geliyor.

3 Beğeni

Benim G27’de de aynı sorun var bu arada :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Oyunla ilgili olduğunu sanmıyorum. Direksiyon kapalı iken çevirince de çıkıyor bu ses. Feedback motoru devre girince ses kesiliyor. Motor testlerinde sıkıntı yok gibi.
İçini açıp elimden geldiğince yağlamayı deneyeceğim. İnternetten baktım içinde plastik bir rulman var. Bunun için hangi gres yağını almam gerekiyor ?

@BabyYoda Ets2 oynarken çekilir mi bu ses ya :smiley:

2 Beğeni

Bir dene bakalım, ne sonuç çıkacak. Hiçbir şey yapmamaktan iyidir :slight_smile:
Motoru döndüren herhangi bir parçadan yapıyor olabilir, çark, rulman vs. vs.

1 Beğeni