Thrustmaster T150 Ayarları

Herkese merhaba, dün itibariyle Thrustmaster T150 model direksiyon seti aldım. YouTube üzerinde izlediğim bir çok videoda çok rahat bir dönüş yapabildiklerini gördüm. Ancak aynı ayarları uygulanmama rağmen, geri toplama oranı makul seviyede olmasına rağmen 90 dereceden sonraki dönüşlerde çok sert olduğundan döndürmekte zorlanıyorum. Tüm ayarlar ile oynamama rağmen yumuşatmadım. Küçük çevirmelerde de dişlilerin dönüşünü hissettiriyor. Bu modeli kullanan var ise doğal hali bu mudur yoksa mekanik sorun ya da ayrlardan kaynaklı bir sorun mu mevcut?

Not: hem oyunda hem de direksiyonda 1080 derecede ayarlandı.

Driver’larını yükledin mi? Driver yükledikten sonra kontrol panelinden feedback ayarlarını düşürebilirsin.

4 ay oldu benimki, elime ilk geçtiğinde de hissediyorum hala hissediyorum buna çözüm yok galiba. Özellikle ets’de çok sinir bozucu oluyor.

Hocam driver yüklü olmayınca oyun görmüyor zaten. Sürümleri de güncel. Hem thrustmaster hem de ets2 ayarlarınızı gösteren ekran görüntülerini atmanız mümkün mü?

Hocam bende bu pazartesi teslim aldım amazondan getirttim. Ets 2 de milimetrik oynatmalarda dişlileri hissediyorsun bu çok rahatsız edici. Ve aynı şekilde direksiyon çok sert aradım aradım bulamadım konunu takip edeceğim. araba çalışmıyorken dönmüyor zaten çalışıncada eh işte hidroliksiz tofaş direksiyonu kadar sert dönüyor. Bundan önce dfgt kullandım o daha rezil birşeydi. Bu gene onun yanında sessiz.

Hocam direksiyonun kontrol panelinde iki tane seçenek var geri toplamasına ilişkin. Birincisinde geri toplamayı kendisi yapıyor ve yüzdesini ayarlıyorsunuz. Bunu seçerseniz direksiyon çok sert oluyor ve sert şekilde topluyor. Diğer seçenekte ise oyun ayarlarına göre toplama seçeneği. Bunda direksiyon biraz daha yavaş oluyor ve toplama seçeneği oyunda varsa geri topluyor. Örneğin farming simulator19’da geri toplama yok. Oyun ayarına bırakırsanız direksiyon yumuşak oluyor. Ama geri toplama seçeceğini aktif ederseniz topluyor ama sert oluyor. Ben oyuna bağlı seçeneği aktif ettim. Diğerine nazaran daha yumuşak oldu ama 90-120dereceden sonra hala sert dönüyor.

1 Beğeni

Ets2 1.42 Open Beta’da kontrol paneli bu şekilde;


Oyun ayarlarım bu şekilde. (Belki gelen güncellemelerle değişiklik yapabilirim.)

Yarış oyunlar ise kontro panelini bu şekilde; F1, Forza, Assetto gibi

1-2 Hafta önce direksyonun içindeki kayıştan gıcırtı geldiği için içini açtım ve tüm mekanik aksamlara WD-40 ve makine yağı sürdüm. Şuan hem sessiz hem de biraz daha pürüzsüz oldu (pürüz var ama yarış oyunlarında rahatsız etmiyor)

*Düzetlme
Bugün gelen güncellemede feedback baya değişti kontrol paneli aynı oyun için bu şekilde kullanıyorum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam. Bir de Logitech g29 sipariş ettim. İkisini de deneyeceğim. Duruma göre diğerini iade edeceğim.

bende iade başlatıyorum bununla uğraşamam ben keyif alamadığım birşeye bu kadar para veremem

1 Beğeni

Keşke bende iade edebilsem :neutral_face:

g29 candır. :sweat_smile::smile:

Dişli hissetme sorunu bende de mevcut ancak sorun veya arıza değil, muhtemelen yarı dişli olduğu için normaldir diye düşünüyorum.Ancak benim büyük bir sorunum var ETS’de ve ATS’de şuan ne yaparsam yapayım ayarlar tutmuyor.Araç ilerlesin direksiyon kendini toplasın diyorum direksiyon çok sert oluyor düşük hızda merkezlemeyi sadece 1 kademe arttırıyorum direksiyon sert oluyor kısıyorum bu defa merkezleme yapmıyor bende direksiyonda bir problem mi var acaba diye düşündüm ama servis garanti falan uğraşmak istemiyorum,bundan 1 ay önce hiç problem yoktu 6Km süratte direksiyon topluyordu aşırı bir sertlik sorunuda yoktu t300’e geçeyim dedim, ateş pahası varsa bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.ben arkadaşın paylaştığı ayarları şuan yaptığımda direksiyon taş gibi oluyor.

Şuanda kullandığım ayar bu şekilde. (Direksiyon takılı olmadığı için soluk gösteriyor)
Direksiyonun ayarlarındaysa en alttaki damper %50 veya %75 arası kullanıyorum.

Dişli sorununu çözmek için Bauhaus’tan 15 tl’ye gres yağı aldım ve direksiyonu açıp içerisindeki ana dişliye sürdüm.
Tamamen kesilmedi ama bir bir tık daha az hissediyorum dişlileri. Ve gıcırdama sorunu oluyordu ortadan kalktı.

Teşekkür ederim bilgilendirme icin direksiyon geri toplaması ne durumda bu ayarlarda.

Yumuşak sayılır bazı yerlerde sert gelebilir

1 Beğeni

Hocam denedim ayarlari bu defa süratli gidince direksiyon boş kalıyor kendin geri toplamak zorunda kaliyorsun scs bence bir şeyler yapayım derken iyice bozmuş