Modda 5 farklı model var ;
12Metre 2kapılı solo, 15Metre 2kapılı solo dingilli, 18metre 3kapılı körüklü, 19metre 3kapılı körüklü , 10metre 2kapılı solo.
(Modların yapımcısı ben değilim TML’nin discord sunucusunda modu yapan kişilerin paylaştıkları görsellerdir. TML’nin discord adresi TML-Studios )
Otobüs mod desteği gelmesi çok iyi oldu. Oyunun optimizasyonu biraz daha iyi olursa yeni çıkacak otobüs modlarıyla omsi 2 kadar olur oyun.
Mod desteğini gelistirmeleri iyi olmuş, en azindan resmi DLC’ler çıkana kadar (rahat iki asır sürer) idare edebilir. Sağlam bir indirim yaparlarsa geri alacagim
Harita yapımı ets2 gibi kolay değil maalesef. Unreal Engine Editör çok uğraştırıyor. Youtube da TML nin paylaştığı eğitim videoları var onlara bakarak map yapılabilir.
4 gün sonra erken erişime açılacakmış. Yapımcının paylaştığı bilgi;
Herkese Merhaba Otokar Kent LF Modu Yaklaşık 4 gün sonra erken erişimle çıkıyor!!
Bugün sizlere Otokar Modumun erken erişim yayın tarihini duyuracağım. Öncelikle bunu duyurduğum için çok mutluyum. Umarım sizlerde yayınlandığında beğenirsiniz. İlk olarak modda hatalar elbette çıkacaktır veya bazı parçalar bozuk olacaktır. Fakat Erken Erişim’de olduğunu unutmayınız. Modu sizlere sunarken ek olarak 4 repaint ekleyeceğim. Eğer mod ile ilgili daha fazla bilgi ve fotoğraflara ulaşmak istiyorsanız discord sunucumuza gelin! Otokar Buses | The Bus | By: EshotMan
Mod açıklaması;
Yutong H11 hibrit şehir otobüsü, Temmuz ayı başlarında Atölye’de yayınlanacak.
Bu otobüs, orijinal ses efektleri de dahil olmak üzere, kendi OMSI2 modelimden doğrudan dönüştürülmüştür.
Bu deneysel bir proje olduğundan, bu seriye muhtemelen daha fazla güncelleme gelmeyecektir; sadece bu otobüs mevcut olacaktır.
Thebus şu anda hibrit sistemleri desteklemediğinden, öncelikli görev uygun bir alternatif veya çözüm yolu bulmaktır.
Gelecekteki güncellemeler arasında yeni motor ses efektleri; çıkarılabilir amblemler; krom yazılar; ön krom şerit; klima ünitesi ve iç koltuklar yer alabilir.
Öyle bir fizik var ki Newton ve Einstein (hatta tüm fizikçiler) mezarında ters döner. Frene hızlı basmayla yavaş basma arasında süspansiyon etkisi olarak hiçbir fark yok. Hal böyleyken yeni otobüs = görüntü oluyor sadece. Mevcut otobüslerde en sürülesi, gerçeğe yakın deneyim sunanı kesinlikle VDL ama o bile sıkıntılı dediğim sebepten ötürü. MAN da iyi fakat gazı kestiğimizde araç resmen bayılıyor. MB’yi ve Solaris’i durdurmak efor istiyor. Scania’nın hızlanması (gazla hızlanma arasında bir senkron sorunu var gibi adeta) ve süspansiyonu kötü. Yani bilinçli olarak hep eksik bırakılmış gibi. İddiam o ki OMSI 2’nin satışlarını baltalamamak için kasten ses ve fiziği düzelttirmeyen Aerosoft. Kanıtım yok ama bunca yıl aynı tas aynı hamam olmasının başka açıklaması olamaz. Zamanında GTA San Andreas grafiklerinden ve sürüşünden hallice oyun yapan Still Alive bile kendini aşmış Bus Bound ile. Burada iki kez düşünmek lazım yani bu adamlar neden yerinde sayıyor? Burada kasıt ararım ben. Bu oyunda ses ve fizik düzeldiği an OMSI 2 ölür. OMSI 2’nin ölmesi ise Aerosoft için ciddi kayıp demek. Mevcut düzende hem OMSI 2 hem The Bus sattığından burada en kazançlı çıkan Aerosoft.
Gerçekten çok üzülüyorum özellikle yapılan modları görünce. Oyunun Berlin ve Hamburg haritası da çok iyi üstelik. Bu ciddi eksikler yüzünden emekler yeterince karşılık alamıyor. Özellikle ses konusunda bu kadar kötü bir simülasyon yok sanırım. Son çıkan yapımlara (CTS 2026, Bus Bound, Bus Simulator 27 ki tipinde hayır olamayan oyundur kendisi) bakınca da en kötü fizik yine The Bus’ta. Yazık. Kimsenin OMSI beklediğini de sanmıyorum. CTS 2026 fiziği ve sesi olsa fazlasıyla yeter. Başından kalkılmaz.
Umarım Steam atölye harici mod yükleme açılmaz da sürekli paralı mod yapanlardan kurtuluruz temelli. Elemanlardan biri Berlin haritası yapıp parasal destek göremeyince iptal etmişti projeyi.