Taahhütlü Ev İnterneti İptali hk

Herkese güzel pazarlar.

Evimizde Vodafone Net kullanıyoruz. 24 aylık taahhütümüz bu ay 16.09.21’de bitecek. Fatura kesim tarihimiz ise 15.09.21

Fatura kesim tarihinden bir gün öncesi 14 Eylül’de müşteri hizmetleri vasıtasıyla aldığımız internet hizmetini sonlandırmak istediğimizi söyleyelim diyoruz. Fakat bu seferde 1 gün öncesinden kapattırdığımız için cayma bedeli vs. çıkartacaklar diye düşünüyoruz. Fatura kesildikten sonra bildirelim desek bu seferde taahhüt bittiği için 103 ₺ ödediğimiz paket 248 ₺ olacak. Bir gün bile kullansak 248 ₺ ücret isteyecekler haliyle.

Ve müşteri hizmetlerinden/vodafone bayiilerinde bildirmek yerine e-devlet üzerinden Vodafone Net Abonelik Fesih Başvurusu yapılabildiğini de öğrendim.

Fatura kesiminden önce mi sonra mı hizmet sonlandırma isteğimizi bildirmeliyiz bu konuda bilgi sahibi olan yazabilir mi?

Taahhüdün son ayı içinde herhangi bir cayma bedeli ödemeden ayrılabilirsiniz. Sadece kullandığın gün kadar olan bedeli ödersin. 103 lira olan paketi 15 gun kullanırsan yarısını ödersin.

2 Beğeni

O zaman beklememize gerek yok. e-devlet üzerinden işlemleri başlatayım en kısa sürede. Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

12 ayı geçen tüm taahhütler yeni yasaya göre geçersiz, maksimum 12 ay olabiliyor taahhütler. TurkNet’e mi geçeceksin?

1 Beğeni

Evet TurkNet’e geçeceğiz.

1 Beğeni

geçersiz de yine istiyorlar onu mahkemesiz nasıl hallediceğiz (türk telekom)

Davet kodu kullandın mı? :smiley:

buna cevap verir misin @bekoliko

1 Beğeni

Aslında geçersiz değil geçerli fakat tüketici tarafından fesih halinde cezai şart alınamaz. Tüketicinin korunması hakkında kanun’unun m.52/4’e göre Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Eğer geçersiz olsaydı satıcı tarafından fesih edilebilirdi.

Bir yıl mevzusunu kimse uygulamıyor. Ama her ilçe kaymakamlığında tüketici hakem heyetleri mevcut ücretsiz olarak başvurabilirsiniz. Eğer başvuru yapılacaksa tüketicinin korunması hakkında kanun’a göre gerekçenin açıkça belirtilmesi gerekiyor. Bir çok hakem heyetinin kanundan haberi yok.

1 Beğeni

Bence TürkNet ve millenicom dan başka internet almak aptallık

ben yıllardır superonline kullanıyorum hem kurumsal hem de bireysel şekilde. ilk zamanlarda 24 ay taahhüt yapıyorlardı ama artık yasal mevzuata göre 12 ayı aşamadıkları için gayet makul tekliflerle geliyorlar. bu zamana kadar çevreme de hep önerdim memnun kalmayan olmadı…

1 Beğeni

Ben direkt taahhüt olayına karşıyım bence mafyalıktan bir farkı yok
superonline da çok pahalı be :smiley:

1 Beğeni

pahalı fakat kaliteli hizmet :joy: fiyat konusunda ben şanslıydım grup şirket çalışanıydım ondan dolayı indirimli kullanmıştım :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

TurkNet ve Millenicom da fiyat yarısı ve bence daha iyi hizmet

Türk Telekomu Allah bildiği gibi yapsın nereden bulaştım ben buraya nisana kadar ne yapacam ben ya :roll_eyes:

bizim apartmanda gigafiber var ben bağlatmadan önce komşu bunlara geçti en son benden internet şifresi istiyordu, bağlantı stabil değil kopmalar çok oluyor ve adam karşısında muhatap bulamıyor, mesaj atarak derdini anlatıyorsun, o yüzden türknet yerine milenicom gibi çağrı merkezi olan firmaları tercih edin.

2 Beğeni

Bina eski olduğundan eve internet telefon hattından vs. geliyor diye hatırlıyorum. Hız kaybı vs. yaşayacağımız kesin. TurkNet’in dışında Millenicom için de bir bakacağım.

1 Beğeni

katılıyorum