Starfield - Ana Konu

Starfield, Bethesda Game Studios tarafından geliştirilmekte olan uzay temalı bir aksiyon rol yapma oyunudur. 2018 yılında gerçekleşen E3 oyun fuarında duyurulan oyunun, 6 Eylül 2023’te Microsoft Windows ve Xbox Series X/S’e özel olarak çıkış yapacak, ayrıca gamepass sahipleride ilk günden oyuna erişim sağlayabilecek.

1 Beğeni

Grafik olarak güzel ama elite dangerous’da olduğu gibi uzayın uçsuz bucaksız ortamını hissetmiyorsunuz, gezegenlere manual inme olmadığı için elite’de yüksek çekim gücü olan gezegenlere inerken oluşan o gerginlik yok, nötron yıldızına kapılma tehlikesi yok, gezegene in savaş veya araştırma yap döngüsünde bir oyun olmuş izlerken sıkıldım, online yok, elite’de online oynamak bir seçenek ve topluluğu aşırı iyiydi, korsanlar, büyük gemilerle uzaklara otobüsçülük yapanlar, madenciler, savaşçılar, yolda kalanlara yardım eden yol yardım takımları var yaratıcılık ve etkileşim daha fazla.

arcade rpg olarak iyi benim gibi simulasyoncuların beklentilerini karşılayamaz.

2 Beğeni

motor oldukça eskiymiş aslında bir rezillik var ama neyse quest fantezisi ile idare edilsin. gamepass ile indirmeyi deneyeceğim.

1 Beğeni

oyunu sunarken başta yanlış sundular. 1000 gezegen var hepsine inebilceksiniz şunu şunu yapıcaksınız demeleri sanki simulasyonvari birşey geliyor izlenimi oldu çoğu kişide ( bende dahil ) incelemeleri ve videoları izlediğim kadarıyla sim olarak sunduğu pek birşey yok quest ve ve serbestlikle götürmeye çalışmışlar. Fakat uçsuz bucaksız bir mod desteği olacağı için çok enteresan bir oyuna dönüşeceği kesin tıpkı skyrim gibi. bende şu an gamepass ten deneyeceğim belki güzel modlar geldikçe steamden satın alabilirim

yüz animasyonları hareketler falan görünce bi bakıyım dedm skyrimden fallouttan gelen motorun iyileştirilmiş haliymiş şok oldum bende duyunca :grinning: çatışma hissiyatı desen duvara sıkıyosun sanki… çıkınca tecrübe edicez bakalım

oyuna daha yeni girdim yarım saat falan oldu fakat şu ana kadar tek üzüldüğüm nokta rtx 3060 ile düşük ayarlarda zar zor fsr açık şekilde 60 fps olması, üssün içinde 40 lara bile düşüyor :confused: umarım optimizasyon anlamında birşeyler yaparlar ( 80 fps olduğuna bakmayın kafamı çevirince orda da 55 e falan düşüyor fps ) oyuna gelicek olursak grafikler düşükte olmasına rağmen baya güzel gözüküyor, denildiği gibi karakterlerin yüzleri bu yıllar için berbat, daha yeni başladığım için ilk izlenim olsun dedim sonra eklemeleri yaparım

2 Beğeni

Zar zor 60 alıyorum diyorsun ama Bethesda oyunun mecburi gereği sadece Xbox’ta 30 fps’de çalışacağını söyledi. Öyle deyince, ‘‘Ne demek lan 30?’’ dedim. :eyes: Sebebi, oyunda çok fazla obje olduğu için böyle yapılmış. Zaten son yıllarda çıkan oyunları hemen oynamamak lazım. Pek çok sorun çıkıyor. Oyunda building, crafting, mass effect vs. vs. var, biraz bekleyin.

2 Beğeni

Aynen öyle sonuçta Bethesda bu, yavaş yavaş düzelir diye umuyorum, fakat yinede oyundan çok keyif aldım dün çok oynamadım vaktim olmadı ama bugün devam edeceğim uzun soluklu dolu dolu bir oyun olmuş, ki mod desteğiyle oyun kim bilir nerelere gidicek :roll_eyes: tek düşündüğüm steamden alsam mı acaba oldu kararsızım hâlâ :thinking:

Starfield + premium edition Steam keyi var ilgilenen olursa yarı fiyatina verebilirim hediye geldi mesaj atabilir bana

2 Beğeni

Hocam özele bakar mısınız

Satmaktan vazgeçip birisine hediye etmek isterseniz buradayım hocam :raised_hand_with_fingers_splayed::grin:

2 Beğeni

orjinal satış fiyatı ne kadar ki

edit : oyunlardan önce yeni pc toplamam lazım eski pc yandı dandik laptop ile vakit geçiriyorum

Standart sürüm 900
Premium edition 1300

Halen güncel düşünenlere