[Soru] ETS2'ye Özel Model Yükleme (Haritaya ve Objelere Aktarma)

Herkese hayırlı bir gün dilerim.

Yapılan 3D Modeli oyun içerisine aktarmakla ilgili geçmişte biraz araştırma yapmıştım ama pek sağlıklı sonuçlar bulamamıştım. Dorse yapmak veya var olan dorsenin yükünü başka modellenen yük ile değiştirmek olsun yapılan bir objeyi haritaya ekleme gibi işlemleri yapmak istiyorum. Burada ve bir çok platformda kaliteli mod yapan abilerim ve kardeşlerim var. Ben de kendi çapımda bir şeyler icra etmek istiyorum bu konuda güncel bir rehber var mı veya nasıl yaparım hangi programlar ile. (Modellemeyi değil) Dediğim gibi geçmişte araştırmıştım ama pek iyi sonuçlar bulamamıştım. Güncel olan yabancı da olsa içerik önerisi yaparsanız çok teşekkür ederim veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok makbule geçer. Başlıkta yanlış veya hatalı bir şey yazdıysam moderatörlerden özür dilerim. Objelere aktarmadan kastım oyun içerisindeki dorseye ek parça ekleme vb. gibi şeyler.

Tekrardan herkese hayırlı bir gün ve iyi forumlar dilerim. Her şey her daim gönlünüzce olsun. :pray:

Öncelikle neye ne yapmak istediğinize bağlı bu durum aslında. Eğer dorse modlaması yapacaksanız onun oyuna altarım süreci haritaya model aktarım sürecinden farklı. Haritaya yapacağınız modellerin de yapılacak modele göre aktarım süreçleri farklılık gösterebiliyor. Haritaya animasyonlu model yapılacaksa ayrıyetten animi vs yapılması gerekebiliyor. Ama ev modeli bina modeli gibi birşey yapılacaksa onunda kendine ait ayarlamaları oluyor. Ben modelci değilim ama haritaya aktarılan model ile oyuna aktarılan dorse veya çekici üzerinde yapılmış değişiklikler aynı olmuyor…Bu modelleme konuları malesef ets için havada kalan bir durum…kimse açıklayıcı bir materyal oluşturmamış.

1 Beğeni

Evet doğru söylüyorsunuz. Yani bilmediğim için aklımdakileri örnek vereyim dedim. Modelleme olarak güzel işler yaptığımı düşünüyorum bunu da sevdiğim oyuna aktarma gibi düşüncem vardı ama pek sağlıklı rehber göremedim dediğiniz gibi açıklayıcı materyal sayısı oldukça az ve tanıdığım kimse de olmayınca ets2’ye mod yapan soramıyorum çok önceden buraya konu açmayı düşünmüştüm ama insanları da rahatsız etmeyeyim demiştim. Dün biraz mod konularına bakınca tekrar sorayım dedim belki mod sektörüne yeni girip güzel işler yapanlar bir yol gösterir veya bir bilen yardımcı olur diye.

Aklımda dorse modelleme ve tır aksesuarı var. Harita olarak ise hareket etmeyen objeleri oyuna ekleme düşüncem var animasyon işine ets2 için pek girmeyi düşünmüyorum. Zaten pek kimsenin de yardımcı olacağı yok gibi. Konuyu açmadan da forumda biraz bakındım benzer konular açan bir kaç kişi var ama aradıkları cevabı pek bulamamışlar büyük ihtimal bu konu da onlardan biri olacak. :slight_smile:

Harita modeli converti dorse convertine göre daha basittir en berbat olanı araç convertidir çünkü her detayını yapman lazım animasyonu ıvırı zıvırı ve yazılan def sayısı harita convertine göre çok fazla ve bizim gibi bu işin sapıkları olunca oyunda olmayan özellikleri getirmeye çalışıyoruz süreç uzayıp gidiyor :grin: Araç convertine başlayacaksan kesinlikle animasyonu bilmen lazım hali hazırda olan scs araçlarının veya public nir modun animasyonunu bir yere kadar kullanabiliyorsun.

2 Beğeni

en berbat olanı araç convertidir

Doğru diyorsunuz. Sizin gibi uzun süredir bu sektörde olan ve kaliteli iş yapan birinin sözleri benim için çok değerli. :heart: Teşekkür ederim.

Sağ olsun @ONURKULL bey elinden geldiğince yardımcı oldu.

Araç convertine başlayacaksan kesinlikle animasyonu bilmen lazım

Araç converti pek yapmayı düşünmüyorum oralar bence derya deniz işle. Sizler gibi kaliteli iş yapanlara bir oyuncu olarak önce teşekkür ederim sonra tebrik ve taktir ederim. :heart: :pray: Gerçekten uzun ve meşakkatli işlerin altından kalkmak kolay değil. Bu işleri öğrenmek adına aksesuarlardan başlamam daha doğru olacaktır diğer türlü pek yol kat edemem gibi. Tool kullanımında hatalarla karşılaşıyorum ama artık çözümünü bulabildiğim kadar götüreceğim inşallah.

1 Beğeni