Sketchup Modelleme Sorusu

Selamlar dostlar forumda yeniyim ve bir bilgi almak istiyorum. Sketchup ile çizdiğimiz modellerde collusion problemleri çıkar mı Oyuna geçirdiğimiz zaman vertex sayısı fazla olduğu için merak ediyorum.

1 Beğeni

öncelikle hoşgeldiniz. oyuna aktaracağınız model prefab mı? yoksa herhangi bir araç mı? prefab ise herhangi bir problem çıkacağını düşünmüyorum. araç ise modeli blender’a aktarıp denemekte fayda var.

1 Beğeni

3D Object sıradan , araç değil bina modeli gibi şeyler.

1 Beğeni

Araç modeli de olsa bina modeli de olsa farketmez. İkisi için de modelin blenderdan geçmesi gerekir… material yapısını, eklenecek dummyleri bilmen ayrıca defleri kodlayabilmen lazım. Sketchup dan kurtulup modelleme konusunda kendini başka platformlarda geliştirmeyi deneyebilirsin. Sketchupdan oyuna model aktarmayı denemedim ama çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum açıkcası…

4 Beğeni

Collision ı sen kendin ekliyorsun blender dan. Ondan dolayı bir sorun çıkarmaz. Sorun modelin normal yapısı olacak. Kullandığın kaplamalar, ayarlamaya çalışacağın matlar eklemen gereken dummyler var. Bunları bilmen gerekiyor.

3 Beğeni

Bir rehber videosu var mı? Collusion belirlemek icij ve sayre.

1 Beğeni

Buradan SCS nin tüm modlama desteğini bulabilirsin

3 Beğeni

SketchUp, SolidWorks vs. gibi daha çok teknik çizim mantığı ile çalışan programlardan oyunlarda geçerli olan triangulate kuralına göre model hazırlamaya çalışmak gereksiz yere polygon oluşmasına sebep olabiliyor. Bazı durumlarda basit modellerde bile z-fighting yani yüzeylerin üst üste yapışması söz konusu olabiliyor. Bunun yerine 3ds Max gibi Blender gibi alternatif programlar kullanmak daha sağlıklıdır.

4 Beğeni

@bertan06 @ONURKULL @Emre54 tesekkur ederim cevaplarınız icin kafamdaki soru şu sketchup modeli cizip export ediyorum icinde gereksiz meshler olmuyor vertexlere bakıyorum binanın dışında hiç gereksiz vertex yok yani kısacası bugsuz oĺacagini düşünüyorum sizin fikirleriniz nedir?

2 Beğeni

Nereye import edip kontrol ettiğine bağlı. Mesela çizdiğin modeli 3ds Maxe ya da Blendera import edersen sahneyi hareket ettirdiğinde z-fightingler hemen göze batar titremeleri görürsün. Oyunlarda da o şekilde görünür. Bazen boşta bağlı olmayan vertexler olabilir, bu durumda otomatik olarak convert esnasında çizgiler atar bozulur, smoothlar patlar, programda düzgün görünür ama oyunda mefta olur, çok şey olabilir. Bir sorunun olup olmadığını vertex, polygon ve element olarak kontrol ettiğinde anlarsın.

2 Beğeni

Çizdiğim modelde vertexler tam istedigim kenarlarda poligonlar sıkıntısız bug çıkar mı collusipn olarak v3 import ettigim yer 3dsmax @bertan06

1 Beğeni

Yani sorun yoksa kolüzyonlarda da problem olmaz çarpmalar vs ayarlanır.

1 Beğeni