Seafarer: The Ship Sim [Ana Konu]

Astragon’un yeni denizcilik simülasyonu Seafarer: The Ship Sim ana konusudur.
7 Ekim’de erken erişime açılacak.
Yıllardır aradığımız büyük gemiler, römorkörler, limanların bulunduğu ve oynanabilirliği olan bir ortam sunuyor. Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor. Nvidia WaveWorks 2.0 kullanıyor.

Steam

Ambargolu sürümü geldi. İndiriyorum. Türkçe dil desteği yok zaten pek dil desteği eklememişler.

3 Beğeni

Video çek izleyelim hasan diamond rage reis

Oyuna dün girdim. Yine ağır poly ile ağır çalışan ama çalışan dolu bir oyun olmuş. Ship At Sea’de olduğu gibi optimize olmasını bekleyebilirsiniz. Fakat bu firmanın yaptığı bazı oyunlar çok fazla makro oynanışı hedeflerken araya ekledikleri yok işte kaptancılık meselesi bilemiyorum sundukları arayüz, hedefledikleri kitle, içine koydukları modeller ve ortamlar nedeniyle yine büyük kalıyor.
Playway’in çıkaracağı bir oyun vardı o belki tam aradığımız gibiydi ama bu da çok büyük. büyük derken unreal’ın modellerin etkisinden bahsediyorum.
arayüz de karmaşık gelebilir.

yine girip bakınacağım tam devam edemedim. yine satacak bir oyun ona laf yok ama işleri de zor çünkü çok farklı tipte deniz araçları var. hepsine basit seviyede detaylı yaklaşabilirsiniz. detaylı ağır poly modellerle grafiklerle insanları etkileseniz de oynamaya gelince yine ağır bir hissiyat ve unrealda herhangi bir simülatör oyunu gibi oluyor.
herhangi bir simülatör derken polonyalıların yaptığı küçük ortamda geçen oyunları saymıyorum. büyük görünen alman oyunları unrealda her zaman aynı tadı veriyor.

1 Beğeni

Microsoft keşke ship simulator temalı oyun çıkarsa. Flight simulator un aslında oyun motoru buna izin veriyor isteseler yaparlar aslında ama neden yapmıyorlar merak ediyorum.

Güzel ama sistem lazım ben oynayabilsem de odaklanmak istemedim. Tekrar girmeye çalışacağım video gaz verdi.

1 Beğeni

Bizim otobüs şoförü rp abinin eu versiyonunu buldum :smiley: Hala deniz temalı oyunlarda bence istenilen seviyeye hiç ulaşılamadı. Su mekaniklerini basit gösterseler oyuncu tarafı hiç yanaşmayacak oyuna, abartsalar grafiksel olarak çoğu sistem yetemeyecek bir ton optimize sorunu olacak. Sağlam optimize edilebilecek, çok kaliteli bir su ve mekaniklerini barındıran bir oyun lazım. Yaparsa aklımda Microsoft var, keşke yapsalar. Özellikle Flight Simülatörde bu kadar ilerlemişken.

direkt yayın mı yapsak :smiley: şok
ama yayında performans nasıl olur

1 Beğeni

ilk görevi tamamlamışım. yani düşük fpste takılıyorum ama yayında sorun olmaz gibi duruyor. çünkü dahasını alamıyorum bir şeyleri düşürmeye çalışacağım.
ona göre yazarım. yeşil perde vs. kaldırılmıştı tekrar kurmam lazım test yapmam lazım.

4 Beğeni

Yarına yayın planladım. Gerekenleri ayarlarım tabii bir şey çıkmazsa ayrıca gündüz şu savaş üstüne savaş filmine gitmeye çalışacağım inat ettim. edirne’de sinema öldü malum.
Hiç oynamaya devam etmedim o yüzden yayında devam edeceğim.
Bugün bina modeli vs. ayarlıyorum.

1 Beğeni

Benim için Deadliest Catch Alaskan Storm çıta noktasıdır. Her türlü zorluğu, mücadeleyi o oyunda hissettik. Misc Games2in de yaptıkları ortada oynatmıştı.
Seafarer de hem kaptanlık hem gemi adamlığı tarafını göstermeye çalışmış. Kurgusal bir ortamda uzun süren gemi yolculukları yaptırıyor, motorun yağını değiştiriyor vs. gibi rastgele olaylar yaşanıyor.
Çok fazla gemi var. Böyle bir türü yaparsa Astragon yapardı o da yapmış işte. Biraz squirrel yayını izledim.
Şimdi aynı yerden ben de başlayacağım.
1080pye düşürdüm. pencere modunda daha rahat oluyor. siz zaten fark etmeyeceksiniz.

10 dkya açıyorum erkenden

abi oyunda demir atmayı ikinci seferde öğrendik.
fast travel olduğunu son seferde oynarken öğrendik. :smiley:

ui info ve tutorial konusunda zort. gerçi practice kısmını yapmadık direkt göreve atladık ama niye yapmak zorunlu değil? curcuna var.

Bugün çıkıyor. Nautic XP girdikten sonra hiçbir anlamı kalmadı. Bugün Nautis Home yayını yapmak isterdim ama hadi ayıp olmasın yarın yaparız.

1 Beğeni

NAUTIS Home ve Nautic XP ikisine de oynamış biri olarak karşılaştırırsan sonuç ne olur?

Nautis home ciddi bir simülatörün ev versiyonu hala eksikleri var ama şu an baya bir şey yapabilecek düzeye gelmiş. towing yok. senaryo editörleri vs. seneye gelecekmiş ama bu işlere meraklı olan birisi mutlaka denemeli. en azından keyfi var. nauticxp de tek başına yapmış sanırım unreal’da aşağı yukarı her şeyi bir araya getirip farklı yaklaşmış. seafarer’den on kat daha iyi sürüşe sahip. erken erişim sürümünde belki sorunları çözülmüştür. ondan sonra da güncellenerek iyi hale gelebilir çünkü benim gibi herkes steam’de görünce sevecek. nautis home, steam’e gelmediği için uzak kalıyor.

vstep’in olayı yavaş yavaş geliştirmek. adamların kendi işleri zaten bu ciddi simülatörler. oyun gibi olma olayları yok. nautic xp de aslına bakarsak aynı şeyi sunmaya çalışıyor.
nautic xp’nin desteğe daha çok ihtiyacı var. bence yine de son dönemde oyuncuların alıştığı mekanikleri barındıran denizcilik simülasyon oyunu yok. seafarer gıdım gıdım bir şey vermeye çalışmış kızamıyorum da adamlara bütçe ve zaman vermişler sıfırdan her şeyi bir araya getirip bunu çıkarmışlar. aynı şeyleri onlar da yapardı ama hep show…

1 Beğeni

9.99 usd indirimli çıkmış. Boşverin

Bir gemi simülatörü incelerken aşağıdaki başlıkları karşılayıp karşılamadığını kontrol etmek gerekir.

Navigasyon ışıkları ve sektör açıları.

Usturmaça ve bağlama aparatları.

Çapa tipleri.

Navigasyon ve seyrüsefer cihazları.

Bu temel bileşenler tüm gemilerde standart olduğundan dolayı daha sonrasında gemicilik eğitimlerindeki gemi sınıflarına göre roadmap oluşturmak mantıklı ve sağlıklı olacaktır.

Kargo Gemisi Sınıfları

Gemi Sınıfları

Genel Gemi Sınıfları

Türkiye’de üretilen askeri ve sivil gemi/denizaltı simülatörlerinde çalışmış bir abiniz olarak benim yorumlarım bu şekilde.

Bu arada güncel Discord linkleriniz çalışmıyor. :frowning:

2 Beğeni

SimülasyonTÜRK yeni link çalışması lazım ama zaten aktif değiliz.

yayına seafarer ile tekrar başlayıp diğerlerine geçeceğim. şu güzelliğe yazık ya niye daha çok şey koymuyorsunuz :smiley:

1 Beğeni

oyun 7 ekimde çıkmış hiç alıpda deneyen oldu mu ? Bende şimdi indiriyorum.