Saitek Yoke Leo Bodnar 836A Modifikasyonu ve DIY Oto Pilot Modülü

Herkese merhabalar,

1 yıldır saitek yoke kullanıyorum. Ancak ne yaptıysam ortadaki ölü bölgeyi kaybedemedim. Biraz araştırınca aslında bu sorunu benim gibi onlarca kişinin yaşadığını gördüm. Çözüm olarakta internette Leo Bodnar 836A ile çözdüldüğünü gördüm. Şuan modül yolda bugün gümrükten geçti. 83,47 TL gümrük vergisi çıktı. Ürün 25 GBP 7 GBP civarı da kargosu tuttu.

Her aşamasını paylaşmak için konuyu açtım böylece yapmak isteyenler için bir rehber olur diye düşündüm. Aşağıdaki yol haritasını sürekli güncelleyeceğim. Sorularınız ve önerileriniz için buradayım. X ve Y ekseni dışındaki girişleri de oto pilot modülünde kullanmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler umarım yapmak isteyenlere güzel bir Türkçe rehber olur.

19.01.2022 - Ürün sipariş verildi (BU0836A 12-Bit Joystick Controller [BU0836A] - 27.50GBP : Leo Bodnar, Simulator Electronics)
20.01.2022 - Ürün kargoya verildi
24.01.2022 - Ürün gümrükten çıktı (83.47 TL gümrük vergisi)

2 Beğeni

Merhabalar, öncelikle projeniz için kolay gelsin diyelim. Tam olarak amacınızı bilmemekle beraber sipariş ettiğiniz modülden yola çıkarak; Joystick işleri için bence leo bodnar ülkemiz şartlarında bir miktar lüks ve ulaşması da zahmetli. Proje fikri olup sırf bu sebeple vazgeçenler için bilgi amaçlı olarak yazmak istedim, 16u2 çipli herhangi bir arduinoyu, unojoy ile joystick/gamepad olarak tanıtabilir ve ihtiyacınızı 150 lira bandında çözebilirsiniz. Analog kontrollerin yanında button box gibi projeler için de ideal.

1 Beğeni

Projenin amacı bahsettiğim gibi Saitek yoke da bulunan ölü bölge ve titremelerin giderilmesi. Sıfırdan bir yoke yapma niyetim şuanda yok. Bu kartı tercih etme sebebim hem tak kullan hem de 12 bit olması sebebi ile hassasiyet çok artıyor. Aynı işlemi hiç arduino ile yapan görmedim.

Amacım buton box değil enkoder ile otopilot modülündeki hdg vs atamaları yapmak olduğu için diğerleri ile ilgilenmedim. Sıfır gecikmeli usb encoderler en ideali bence button box için. 165 Tl ye N11’de var ama asıl amacım bu değil dediğim gibi.

Yapmış olduğunuz bir proje var mı? Encoder veya potansiyometre ile. Yavaş yavaş geliştireceğim faydalanırım sizin projelerden.