Rtx 2080 Fps drop

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak Ats ve Ets2 oyunlarında özellikle şehirlerde 1 veya 2 fps drop yiyorum anlık single player oynuyorum bu normal mi? Sistemim i7 7700k rtx 2080 2560x1440p çözünürlükte oynuyorum gpu kullanımı %50 yi geçmiyor 60 fps sabit almak istiyorum fakat 59 58 fps lere anlık düşüş oluyor.

60 fps sabit almak isteme sebebin yırtılmalarsa oyundan vsync(dikey eşitleme) ayarını kapatıp nvidia denetim masasından Ets2nin ayarlarında mavi ile işaretli alanı(düşey senkronizasyon) hızlı ayara getirip deneyebilirsin. Hem yırtılmalar önlenebilir hem de ekran kartı yüksek fps oluşturabileceğinden belki droplar da olmaz. Rahatsız edici atlama filan yaparsa eski haline getirebilirsin.

cevabın için teşekkürler fakat vsync kapatınca daha da takılıyor gibi oluyor başka çözüm yok mu

Ekran kartının sıcaklığı nedir?veya arızalı olma durumu,Ets 2 de Rtx 2080 ile drop yeme ihtimal dışı…

1660ti’da da drop olabiliyor. Mesela 60 sabit oynarken gpu kullanımı %30-50 arasıyken zorlayacak bir görüntü geliyor, geçişte dediğin gibi 3-4 fps düşüp tekrar kilitliyor.

Bir diğer ihtmal de modlardan olabilir, eksik dosya vs aradığında dropluyor. Konsoldan bakabilirsin kırmızı loglar fikir verir

Bence bu oyunda optimizasyon sorunu halen devam ediyor olsa gerek. En baba kart olsa bile bir şekilde drop da yapıyor , takılmada fps düşüşü de oluyordur.

Bende msi gtx970 var. 400 ölçek önceleri full ayar oynarken ısı 75 ve 80 lere kadar dayanıyordu şehire girdiğinde özellikle veya kalabalık yerlerde. 64 bite ve baya da sürümler ilerleyince artık 55-60 arası oldu. Sanırsam son güncelllemeden olsa gerek belki bu istanbulda 50 lere fps düşüşü olabiliyor. Ölçeği 300’e alırsa yağ gibi kayıyor , gpu ısısı da 5 derece civarı düşüyor gibi belki 10 net takip etmedim. Sonuç olarak bu oyunda sabit fps veya bazı şeyleri istemek hayal gibi oyun motorunu sorunlu görmekteyim.( tabi bu konulardan pek anlamıyorum) duyduklarım , gördüklerim vs

1 Beğeni

dediğine katılıyorum kartı furmark 3d ile yarım saat testte tuttum aynı gpu kullanımında 60 fps sabit verdi bir defa bile 59 olmadı herhalde sorun oyunda çünkü drop olurken gpu kullanımı yüzde 50 lerde oyunda en maksimum yüzde 70 e çıkıyor kullanım

kart sıcaklığı maksimum 65 derece görüyor

evet sürümler değiştikçe performans da değişiyor. ben 1050 ile 400 ölçeklemede msaa kapalıyken çok akıcı bir şekilde oynuyordum. 1.38’de grafik güncellemesi geldiği zaman durum daha da kötü olacak. scs’nin bazı konularda ipi salmaması gerekiyor ekran kartlarında bir optimizasyon sorunu var. en iyi kartlarda da bu sorun var.

Merhaba arkadaşlar benimde ufak bi sorunum var, belki başına gelen vardır yardımcı olabilir…

2 gün önce bilgisayara format attım;
Formattan önce ETS ve ATS’ de 2k çözünürlükte ortalama 65-90 orası fps alıyordum vsync açıkken.
Format sonrası aynı ayarlarda 55-60 arasını geçemiyorum, vsync kapatınca tekrar o eski fpslere dönenebiliyorum, ama format öncesindeki o fpslerde vsync hep açık şekilde kullanıyordum.
Vsync açtığım an neredeyse 20 fpslik bi kayıp oluyor artık.

Bütün driverlar güncel, oyunlar sıfırdan yüklendi, configleri de sıfırladım.
Sıfır modsuz profilde bile aynı durumu yaşıyorum…
Sistem: Ryzen 3600x 2070super… 2k 165hz monitör…

image

Tazeleme oranını ayarlamamış olabilirsin seçeneklerde 165Hz olması gerekir bir de öyle dene.

Bende evdeki pcde 144de sabit bu ofisteki 60.

1 Beğeni

Teşekkür ederim orası 164 e ayarlı ama etki etmiyor

Oyun içi ayardan vsync kapatıp, monitör ayarından (destekliyorsa g-sync gibi mesela) yada kartın arayüz ekranından açıp denedinmi ?

1 Beğeni

Nvidia Ayarlarından( Nvidia Denetim Masasından) Düşey senkronizasyon seçeneğini bir kapatır mısın ? Büyük ihtimal bu sebep oluyor olabilir

1 Beğeni

Herkesin ilgisine teşekkür ederim

@ONURKULL Evet bu şekilde Gysnc ile kullanınca sorun olmuyor, eski fpsleri yakalıyorum.
Tek sorun formattan önce vsync kapatmadan bu değerlere ulaşıyordum :confused:

@Barbaros_Yanik onuda denedim şimdi ama etki etmedi.
Çözüm olarak şimdilik;
Nvida denetim masasından 165 e kendim sabitleyip, vsync kapatacağım en azından menüde falan gereksiz yere 500-1000leri görmeyecek hemde coil whine sesini duymayacağım :smile:

1 Beğeni