ProjecT 1915 Harita Modu

Herkese merhabalar,

Bugün karşınıza ProjecT 1*** ile geliyorum. Başlıkta 15 karakter sınırı olduğu için 4 tane * işaretini fazladan koydum. :slight_smile: Artık daha ciddiyim ve bir şeylerin artık düzen olarak da değişmesi gerektiğini düşünen taraftayım. Baştan bahsetmek gerekirse proje için herhangi bir zaman asla vermem mümkün değil. Bunu uzun zamandır düşünüyorum, başta sadece kendime yapıp paylaşmayı ve duyurmayı düşünmüyordum. Sonrasında ise böyle bir karar alıp sizlere duyurmak istedim. Ayrıca sadece gün içinde buna sabah kalkar kalkmaz zamanımı veya günümün tamamını bu işe harcamıyorum ve bu işten bir gelir elde etmiyorum. Çünkü bizim de bir yaşamımız ve hayatımızın akışı var ve oturup bütün gün oyun oynamıyoruz veya bu işlerle uğraşmıyoruz ki ben veya biz bu işi yapıyoruz altında bir ekip veya grup değiliz. Sadece gönüllülük. Bunu maalesef ki bazılarına anlatmak çok zor oluyor, bizi SCS çalışanı olarak görüyorlar herhalde. 1 sene sürer 5 sene sürer veya 1 ay sürer. Lütfen bu tarzda soruları sormayalım. Çünkü dediğim gibi bu aslında sadece kendime özel yapmaya çalıştığım veya sadece kendime yapıp kullanacağım bir şeyi sizlere duyurup bittiğinde sizlerle paylaşma kararı aldığım bir konu. Gündelik yaşamımda boş zamanlarımı kullanacağım. 1 ayda belki sadece 1 karelik ilerme olacak. Bu nedenle de sizlere devasa şeyler vadetmiyorum. Eskiden plan programla çizdiğim her şeyden gelen yorumlar veya farklı şeylerden etkilenip kendi çizdiğim çizginin dışına çıktığım oluyordu. Yani kafamdaki çizdiğim planladığım yoldan uzaklaşmama sebep oluyordu. Bu da insanda farklı bir izlenimle hevessizlik yaratıyordu. Bu sebeple aşamaları (LİNK)(Spoiler)(LİNK) üzerinden çizerek her şeyi, her detayı orada göstererek ilerlemeye karar verdim. Projeyi açıkladığımda spoiler kısmına da linki bırakacağım oradan takip edebileceksiniz. Bir şeyler belirli bir boyuta geldiğinde küçük veya büyük, ufak veya orta dereceye geldiğinde artık paylaşılacak. Her Dev. (gelişmeleri) paylaşımları V0.1 V0.2 gibi sürümler halinde notları ve yapılanlar şeklinde discord ve buradan paylaşılıp, hazır hale geldiğinde REL V1.0 V2.0 gibi sürümleri kullanarak da sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Unutmayın ki kafamdaki veya hali hazırda bir yerlerden başlamaya çalıştığım şeyin devasa bir proje veya realistik düşündüğümüzde SCS gibi koskoca bir şey beklemeyelim. Detaylar içinde ne sizi ne de kendimi boğmayacağım. Mümkün olan ve yapılma imkanı olan şeyler olacak. Ufak ufak olacak ama belirli bir zaman sonra bunlar birleştikçe eminim ki büyüyecek. Bazı şeylerin büyümesini bekleyerek ilerlemek bazen yol kat etmemize engel oluyor bence.
Projeye dair açıklamalar ve detaylar önümüzdeki zaman diliminde paylaşılacaktır. Bu nedenle proje tam açıklanana kadar başlık ProjecT 1*** şeklinde kalacaktır.
Projeye ait Discord iletişim adreslerini de proje açıklandığında aşağıya ekleyeceğim. Oradan ve bu forum üzerinden detaylara ulaşabileceksiniz. Şimdilik bana zaman tanımanızı isteyeceğim çünkü çok uzun zaman sonra tam 3 sene sonra geri dönme kararı aldım bazı şeylere. Ve değişen şeylerle beraber unuttuğum çok şey oldu. Ek olarak aşağıya projeye ait bir Gif bırakacağım, sanıyorum ki birçok kişi belki projeyi bu ipucu ile anlayacaktır. Aşağıda konu hakkında tartışabilirsiniz ve soru sorabilirsiniz. Şimdilik projeyi tam olarak açıklayana kadar konuya herhangi bir cevap eklemeyeceğim, varsa sorularınızın hepsini bir sonraki paylaşıma kadar not edip tek bir parça halinde cevaplayacağım.
Hepinize iyi günler, sağlıcakla kalın…

:face_holding_back_tears: :hand_with_index_finger_and_thumb_crossed:

24 Beğeni

Öncelikle istikrar önemli bu işlerde tabii ki ve ayrıca SCS çalışanı değiliz bu konuda doğru biz sadece Modcuyuz(oyuna ek paket yapan/oyuna müdahale eden) demek oluyor bu modculuk yani harita dlcsi üreten felan değil bunu artık insanların anlamadı gerekiyor. Kimi mod aylar sürer kimi yıllar sürer. Burada önemli olan istikrarın devam edip ortaya bir malzemelerin çıkmasıdır. Projenizde başarılar dilerim ve umarım herşey yolunda gider ve istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Kimseye hizmet etmek zorunda değilsiniz/değiliz bunu unutmayın en başta. Yabancı modcularda benim fark ettiğim en büyük farklılık küçücük bir değişim bile getirseniz oyuna bunu destekliyorlar bizde böyle olmalıyız.

10 Beğeni

Project 1915 galiba :thinking::face_with_raised_eyebrow:

2 Beğeni

23 gibi duruyor :slight_smile:

2 Beğeni

Haydi hayirlisi simdiden basarilar dilerim.

1 Beğeni

25.02.2023…

9 Beğeni

ProjecT 1915

Herkese tekrardan merhabalar, @YunuSS35 doğru bildi proje ismini, tebrik ediyorum.
Neden ProjecT 1915? Project kısmını Türkçe’ye yakınlığı nedeniyle projeden yola çıkarak koydum, 1915 ise hayalini kurduğum ve hedeflediğim 1915 Çanakkale Köprüsünü kullanarak Avrupa’nın ötesine geçip Çanakkale şehrini elden gelen bütün imkanlar doğrultusunda yapabilmek.
Ama ilk paylaşımda Çanakkale gelmeyecek. İstanbul’dan yola çıkıp Çanakkale’ye varana kadar sizlere gerçekten ülkemizin yollarında olduğunuzu hissetirmek için fazlasıyla çabalayacağım. İstanbul’da herhangi bir revize çalışması yapılmayacak. (LİNK) Map ProjecT - Google My Maps (LİNK) Paylaştığım haritadan projenin nereden başlayacağını anlayabilirsiniz. Silivri kantarı itibariyle yenilemeler yapılmış olacak. Çalışmalarda halihazırda devam ediyor. Google haritalar üzerinden paylaştığım link üzerinden haritayı yakınlaştırarak A-B noktaları arasındaki çizgilere tıklayarak nerede neler yapıyor olduğumu inceleyebilirsiniz. Zaman içerisinde harita üzerinden güncellemeler yapıyorum. Lütfen kırmızı olan çizgiye de tıklayarak açıklama kısmını okuyun. Muhtemel sorularınızın önüne geçmiş olup cevap sağlayacaktır sizlere. Discord kanalına (LİNK) ( ProjecT 1915 ) (LİNK) da katılabilirsiniz, henüz bir hareketlilik veya görsel, dev. paylaşımları orada yok ancak yakın zamanda burada paylaşılan her şey orada da paylaşılacak. Sizlere 4 tane harita üzerinden detaylardan fotoğraflar ekleyeceğim, birkaç zamanlık fotoğraflar blurlu şekilde yayınlanacak (çevredeki düzenlemeler/editör çizgileri) gibi nedenlerden dolayı. Şimdilik bu kadar,detayların tadını çıkarın. :slight_smile:




Herkese iyi günler, sağlıcakla kalın…

18 Beğeni
Seçim sizin #1
  • Haritaya özel yapılan 50’den fazla tabelaların tamamını barındıran görseller.
  • Yol üzerindeki içinde bir şirket barındıran yeni köyden görüntüler.

0 oylayanlar

creative bridge

12 Beğeni

Toplamda 21 oy ile ikinci seçenek seçildi. 03 Mart 19:15’de görüntüler paylaşacağım.
Birinci seçenek; tabelalar ise 2 gün ardından, yani Pazar günü öğle vakitlerinde paylaşacağım.

(İkinci seçeneğin seçilmesi bana da iyi oldu :smiley: , halihazırda tabela çalışmaları devam ediyor çünkü. :hand_with_index_finger_and_thumb_crossed: :face_with_peeking_eye:)

13 Beğeni

Kolay gelsin , yeni görselleri bekliyoruz :smile:

3 Beğeni

Modun def dosyaları ile alakalı ciddi bir problem yaşıyorum. Maalesef bunu düzeltene kadar bugunkü paylaşımı ertelemek zorundayım, ciddi kayıplar var bunu düzelttiğim gibi paylaşım yapmayı hedefliyorum… Umarım çözebilirim bu sorunu… Kendinize iyi bakın… :man_facepalming: :man_facepalming:

-Edit; Sizlere ömür tüm def dosyası gümledi, tekrar yapmaya mentalim yeter mi bilemiyorum.

4 Beğeni

project 1915 discord sunucusu kapatildi mi ?

1 Beğeni

discord noldu kapandı mı

Projenin def dosyasında meydana gelen hatalar yüzünden projeye devam etmiyorum. 170 küsür tabelanın template’leri ilçelerin ve şirketlerin tümü bu def içinde yer alıyordu. Kaybı geri getiremediğim için haliyle devam edemiyorum şuan.

2 Beğeni

Madem bu kadar önemli bir dosya keşke yedek alsaydınız.
Yazılım sektörünün bir numaralı altın kuralı “sık sık kaydet veya yedek al” dır.

2 Beğeni

ets 2 1915 harita modu ne zaman bitecek ve yayınlanacak