Prepar3D [Screenshots] v4 & v5

Bir site buldum, bu dahil ücretli çoğu meydanın v5 için olanını yüklemişler. Tabi v5’de scenery kurulumunu tam anlayamadım sanırım. v4’de yapabiliyordum fakat v5 başımı çok ağrıtacak gibi duruyor. :slight_smile:

Sim içinde Scenery Add area dan olmuyor mu? V4 te işe yarıyor ama pc dili ingilizce olması şart.

1 Beğeni

Evet, ben türkçe kullanıyorum. Sağ alt köşeden de görebileceğiniz gibi. Acaba sadece onu değiştirmek yetiyor mu yoksa tüm pcnin ingilizce mi olması lazım?

scenery add’i ben eskiden de kullanmıyordum. klasik şekilde program data klasöründeki scenery.cfg dosyasına girdi olarak yazıyordum öyle kuruyordum. Bu yeni versiyonda o da biraz değişmiş sanırım. Sanırım add-on diye geçiyor artık ve add-on diye bir dosya da var o klasörde. Ona da düzenleyip eklemek gerekiyor. Deniyorum henüz, LTBA’yı başarıyla kurdum fakat OTHH’yi kurarken bir sorun oldu sanırım. Pistteyken fotorealistik senaryonun dokuları pistin üzerine çıkıyor. Taksi yolu bağlanan yerlerde var sadece bu hata.

ayarların bu şekilde kullanılması gerekiyor. OTHH meselesi de Terrain dosyası Airport dosyasının üstünde ise bu durum oluyor. Aynı olay LTBA da başıma gelmişti.

1 Beğeni

Bu kez ekran görüntüsü değil ama konuyla alakalı olduğu ve güzel olduğu için bırakmak istiyorum izninizle;

Bozuk fareyle zoru başardığım iniştir. Reklam amaçlı değildir.

Onu yaşadım sanırım. Tam v4 64 bit oldu OOM hataları bitti derken geçen ORBX ve T2G kurulu İstanbul etrafında uçarken her zaman yaptığım gibi top view’a alıp birden uzaklaştırdım kamerayı (nerede olduğumu böyle görüyorum haritadan daha zevkli) ve birden dondu. Sanırım VRAM bitti karttaki değil mi? Bu nasıl çözülebilir sizce?

1 Beğeni

Stopped working hatası ise yani DXGI_Error_device_hung yazıyorsa vram yetmemiştir. Bu hatayı sadece Scenerytr’nin Ankara senaryosunda aldım, birkaç grafik kısıp düzeltebildim. Orbx’i de yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim, vram kullanımı shift+z paneline göre 2.1 ile 2.3gb aralığında. texture’ları ve load distance’ı biraz kısmak gerekiyor, yani ben öyle bir çözüm buldum.

3 Beğeni

V5’te fps lehine mi fark var?Ben 4.5ta kaldım ve 1650ti kullanıyorum. PMDG ile ilgili uyumsuzluk sorunları var diye biliyordum ama herşey hazırsa geçebilirim.
Eklentilerim ORBX Global+Vector,Rex Skyforce, PMDG 737,747,777, Ultimate Traffic. Bu eklentiler ile eski sistemde sorunsuz uçuyordum ama düşük fps alıyordum GTX660m vardı. Yeni sistemde 35-40 fps arası veriyor ortalama. Yeni sistemde uçuş yapmadım daha.

Ben fark göremedim rtx 2060’la 90-120 arası gidip gelen fps alıyporum. Simülatörün kendi otomatik ayarları var %99’unu değiştirmedim. Bulutlar aşırı gerçekçi hale geldi tabi v5’de. Bir de ışıklandırma da çok güzel. Eklenti kurmadan kurmuş gibi oluyor.

PMDG ise ben hem v4’de, hem de v5’de NGXu kullanmış biri olarak hiç bir fark olmadığını, hatta v5’in bana yaradığını söyleyebilirim. :slight_smile: güncel olmak iyidir.

1 Beğeni

Minimum 8GB VRAM öneriliyor. Bende GTX 1650 var ancak geçip de performanstan feragat etmek istemem.

1 Beğeni

7 Beğeni

LFMN-LOWW uçuşundan kareler

Nice (LFMN) departure

Son olarak da, Orbx ile Vienna yaklaşması

Vienna’ya yaklaşırken anlamadığım şekilde fps düştü Fotoğraf alamadım :slightly_smiling_face:

5 Beğeni

9 Beğeni

3 gönderiler var olan bir konu içinde birleştirildi: Prepar3D v4 & v5 [ana konu]

Gece FlyInn Avm ve önündeki duvar (birazdan 17L-35R pistinde hızlı taxiyi takiben 35L pistinden MOPI1D departure’ıyla kalkış.)

Çarşamba havalimanı’na doğru alçalış

LTFH 31 pistine VOR/DME yaklaşma. (normal patterni bozup teadrop yaptım meydan üzerinde :slight_smile: )

1 Beğeni

Uçuş öncesi hazırlıklar…



5 Beğeni

Prepar3D V5.2 İlk deneme uçuşu, Performans aynı grafikleri daha fazla açabiliyorum vram crash’i olmadı. :+1:

Arrival

5 Beğeni

Bir gün bize de nasip olur inşallah.

1 Beğeni

Sondan 2. fotoğrafta normal terminal binaları da duruyor aynısını samsunda yaşadım. Scenerylerde bazen böyle hatalar oluyormuş. Havalimanı özelinde tek tek değil de genel bi çözümü var mı bunun? Bulursanız prepar konusuna iletebilir misiniz?

1 Beğeni

Sode’yi kurmadım, sode dosyasını kaybettim de denebilir. tekrar indirmeye uğraşmıyorum :smiley: Eğer bahsettiğiniz jetway’ler ise

1 Beğeni