Motor performans konusunda çok da iyi sayılmazdı aslında, özellikle Planet serisi için, ama büyük oranda çözmüşler gibi.
Aslında şöyle, cilalayıp çıkarsalar bile oyunları güzel kötü değil, Jwe 2 mesela başarılı fakat şöyle başarılı önceki oyundan hiç bir şey çıkarmadılar üstüne uçan dinozorları işte deniz dinozorlarını vs koydular o yüzden başarılı şimdi 3. oyunu yolda önümüzdeki yıl çıkacak, f1 manager anlaşma gereği her sene çıkacak dendi, yetiştiremediler bazı şeyleri oda tutmadı zamana yenik düştüler, zaten f1 ve ve warhammer mi neyin nesi bu iki oyun şirketi zora soktu. Bunların yanında bir sürü yeni personel almışlardı.
@Ozgur59 aslında dediğinin aksine zaten ellerindeki güçlü IP leri korumak yerine farklı alanda oyunlara yöneldikleri için zora girdi şirket, bu yüzden tekrar odaklandılar park yönetim oyunlarına, ve bana kalırsa zaten bunu yapmaları gerekiyordu fakat geç mi kalındı bilemiyorum, bir sürü şirket var devam oyunu yapıp ama aynı zamanda oyununu oynatan, Fs serisi güzel bir örnek. Bazı oyunlarla kalıplaşmış şirketler ne yaparsa yapsın tutturamaz, kimse RockStar değil ki.
bu şirket de bu türde oyunlarla kalıplaştığı için piyasada diğer türlerle rekabet edecek oyun yapmaları çok zor, diğer şirketlerin de bu adamların oyunlarıyla rekabet edeceği oyun yapması zor. Yani esasında ellerindeki güçlü oyunlara devam oyunları yapmaları çok daha doğru bir karar ama doğru bir şekilde yapmaları gerekiyor, bu planet coaster 2 deki gibi değil.
Şirketin hisse değerleri düşmeye devam ediyor, bu ikinci oyunda ki başarısızlığın sebebi(aslında net bir şey yok şu anlık) bana kalırsa sadece önceki oyunda olan yapı malzemeleri trenler eğlence araçları vs bu oyunda olmaması, tamamen bu, aradaki uzun zaman da ekstra bir bahane oldu işte.
Umarım toparlarlar, açıkçası üzülüyorum, özellikle Frontier için, küçüklüğümden gelen bir sevgi olduğu için bu oyunlara, eksik olabilir ama bu tür de oyunların desteklenmesi gerekiyor yoksa bi 10 sene kimse çıkarmıyor bu tarzda oyunlar kayboluyor piyasadan, bu tür oyunların en sağlam temeli Frontier.
Özetlersek, şahsen asla olumsuz inceleme yazılabilecek bir oyun olduğunu düşünmüyorum ikinci oyunun, önceki oyunu oynamamış insanlar için çok güzel bir oyun, olumsuz eleştirilerin çoğu önceki oyuna hakim olan kişilerden.
Ama şirket için bir uyarı oldu bu, tek temennim umarım şirket batmaz süre zarfında, yolda çünkü devam oyunları geliyor. Şirketin CEO’su bu zor süreçte değişti David Braben biraz daha oyun konusunda arka plana geçti, yeni CEO yine Frontier içinden çok deneyimli bir isim olan Jonny Watts oldu, geçmişte bir çok oyunda parmağı var roller coaster tycoon 3 ve genişleme paketlerinde vs vs, umarım iyiye gider işler…