Merhabalar, 50k-60k arası bütçeye uygun Nvidia’lı, İntel’li sistem toplamayı düşünüyorum Vatan’dan. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Vatandan toplamak biraz pahalı olabilir yani en son öyleydi. İtopya, Gaming Gen gibi bilindik yerlerin fırsatlarını takip etmek daha mantıklı sanki.
Ya bu haftasonu gidicem zam gelmeden halletmek istiyorum. O yüzden direk Vatan’dan alcam.
Düşük bütçeler için hazır sistemlere de bakabilirsin. Uygun şeyler çıkıyor bazen…
Düşük bütçeler için ekran kartı ve işemciyi yüksek tutup diğerlerinden kısarak uygun hazır sistem yapabiliyorlar…
Hazır sistemlere pek güvenemiyorum.
Ben Gaming Gen den hazır sistem aldım çokta memnunum arkadaşlarımda öyle.
Bütün parçaları tek bir yerden toplama, bazı parçalar bazı yerlerde daha düşük fiyattan satılıyor. Onu da kendin toplaman gerek, uğraşmak istemiyorsan sen bilirsin. Sistemlere senin için bir bakarım…
Çok iyi olur hocam. Zahmet olmazsa.
SSD:
İşlemci Soğutucu:
https://www.hepsiburada.com/msi-mag-coreliquid-i360-sivi-sogutma-p-HBCV00006X2S5H
Ekran Kartı:
https://www.pttavm.com/gigabyte-8gb-rtx5060-eagle-max-oc-gv-n5060eaglemax-oc-8gd-gddr7-hdmi-dp-pcie-5-0-p-1402901417
Anakart:
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BMM7NZDX
Kasa:
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C2KNMQ48?th=1
Güç Kaynağı:
https://www.incehesap.com/thermaltake-toughpower-gt-snow-750w-80-gold-atx-3-1-full-moduler-power-supply-fiyati-85254/
NOT: Baştan söyleyim, senin bütçende herhangi bir sistemi çok zor çünkü her bileşende özellikleri çok kırpman gerekiyor. Bu şekilde 70.000 TL gibi fiyat çıkıyor. Sen çok kötü bir döneme denk geldin, globalde kriz var üstelik Türkiye şartları çok zor. Yapabileceğin en iyi şey parçaları kendin seçip, birleştirmek. İstersen biraz daha düşmeye çalışırım fakat bu sefer ömürlülük açısından fazla uzun olmayabilir. Ayrıca bileşenler serin kalsın istiyorsan, biraz daha bütçe arttırmalısın. Hazır satılan veya Youtube’da sistem önerisi bulunanlardan uzak durmanda senin açından faydalı olur, kanka… ![]()
Tamamdır teşeşkkür ederim. Bu işimi görür.
Rica ederim, opsiyonel olarak yan tarafa 12 cm olarak iki adet daha fan takabilirsin.
Hocam yanlış anlamada adamı aşırı yanlış yönlendiriyorsun. 12600kf??? rtx 5060 düz ve 8gb… vee 70 bin ! ?
Adama 11k ya anakart önerip bütçe arttır demek @sparteam Özelden yaz yardımcı olurum. Ha bide 12600kf ddr5 'de 4800 mhz üstünü desteklemez anakart destek verse bile, adama mavi ekran yedirtecen 0 sistemde ![]()
Şu 50k’ya 4 sistem en az 5x fps fazla alır sadece tek site araştırma yapsak indirime neler bulunur.
İntel + amd karışık
Cyber Strike | Intel Ultra 5 225F | 16 GB DDR5 | Sapphire RX 9060 XT 16 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com
oyun için toplayacaksan inteli önermem amd al geç keyfine bak onun dışında 70 K çok pahalı amd işlemci ile nvidia kombosunu yapman lazım amd ekran kartı önermem driver vs için nvidia al geç garanti olsun bütçen ile işlemci ve ekran kartını tart @sparteam
@Barbaros_Yanik 16 GB vram’i ne yapacak ki, 4K oynamadıktan sonra, tabii hangi çözünürlükte oynamak istiyor? AMD ekran kartı? NVIDIA’nın pazar payı %90’nın üzerindeyken bile.
Neyse, sanırım bütçesine göre 1080p takılacak. Bazı oyunlar 16 GB Ramden fazla isteyebilir.
Single Ram? Her zaman Dual Channel olmalıdır, sinyalin sağlıklı olması ve performans kaybı olmaması açısından. Ayrıca senin önerdiğin sistemlerde Ramler 6000 mhz ama işlemciler AMD’nin sitesinde en fazla 5200 desteklediği yazıyor? Nasıl oluyor? Biri daha toplamıştı. Pc, Ram yüzünden açılmadı ve iade etti. Yanlış anlama da pc de sorun mu çıksın. Kule tipi mi? işlemci 70 derece falan mı görsün? Ben bile 50’yi görünce terliyorum. 12600KF olmasa bile, 14600KF, 225F veya 245KF olsun, dediğim gibi pc toplamak için çok kötü bir zaman, işin içinden çıkamayız.
@Lopaha Intel ve Nvidia’lı sistem istemiş… Oyun için bence Intel, zevkler ve renkler tartışılmaz. Ben istediğim performansı görüyorum.
Sana şimdi baştan Expo profillerini ve amd’nin bellek denetleyicilerini anlatmaya başlarsam işin içinden çıkamayız. İntelin 14. nesilde bellek denetleyicileri maksimum slikon kalitesine göre 5600MHz. 4800MHz ve üstü de binde bir şansını tutturur. Amd tarafında 7000 serisi ile maksimum 5200 desteği mevcut kendilerinin garanti ettiği. Expo destekli ram kitleri veya single ram, işlemcilerinin mimarisi yüzünden bellek denetleyicileri sayesinde 6000MHz’de stabil çalışabiliyor. Amd’nin stabil ram MHz’i DDR5 ile 6000’dir. %99.9 koşulsuz şartsız 6000MHz’ de çalışır. Anakart ve ram üreticilerinin birbirinin uyumluluğunu sitelerinden de kontrol ederek bakıldığı durumda, Zattiri zort mort bi ram markası takarsan o olmaz zaten. 6000Mhz CL30/‘‘36’’ maks şart ile. Bunu istediğin yabancı forumda veya internetin bütün kaynaklarında görebilirsin. İntelin yeni nesil işlemcilerinde bu çok daha yüksek 7000MHz üzeri bile görülebiliyor. Adama 12600KF önermenin de bu noktada mantığı kalmıyor. O kingston bellekler expo/xmp desteklese dahi for amd üretimler. Direkt expo profilleri ayarlanmış, xmp mevcut olsa bile odak o değil. İntel için daha farklı hemen hemen her marka xmp basar geçer, Amd için daha seçici for Amd veya Expo olarak üretilirler. Xmp destekli ram hemen hemen her yerde de bulunabiliyor. Ayrıca 16gb vram’i ne yapacak mantığından bence vazgeçin
bu böyle bir şey değil dikkatlice izlersen anlarsın; Vİdeo düz 5060 değil ha 5060 Tİ olan 8 vs 16 türden :d
Rtx 5060 serisi kartlar PCI-X8 bellek arayüzünü kullanıyor X16 değil. hali hazırda bellek bant aralığı daralmışken tepe noktaya 7, 7.5 vram’e yaklaştığında takılma donma %1 %0.1 fps’ler düşmeye başlıyor direkt. Bugün ets 2 bile maksimum grafik ayarlarında 1080p’de 7gb vram kullanıyor. DDR5 bellekler’de Single Dual mevzusu çok düşük seviyelerde, DDR4’de kaldı o. Çok minimal farklar mevcut 5-10 fps farkları mevcut. Adam tek slot 16 alır şu fiyatlarda biraz devam eder diğer slotu kalır aynı bellekten MHz cl değerleri aynı olacak şekilde takar 16 daha 32 yapar devam eder. 11k anakarta bayılıp 4 slota ihtiyaç yok
6-7k fiyata da 4 slot var. 2x8 yapar ram fiyatları düşmüş olsa veya düşük olsa o mantığa okeyim, ram fiyatları uçtuğundan o topa girilmez şuan. Ben sistem önerirken siteye girdim fiyatına bakıp direkt attım arasında 20k fark var. 70k diyorsun
2k ya üzerine adam 240mm sıvı soğutmayı koyar geçer sen kafana da takma o kadar 50’yi geçer falan.
12600KF gibi soğutulmasına gerek yok o işlemcilerin :d biraz testlere bak sıvı soğutma muhakkak ilk tercihim, dandik olan kule tipleri bile artık soğutabiliyor ![]()
Ayrıca arkadaş nvidia hissesi almıyor parasını verip karşılığında performans alacak, tercihi nvidia’dır arkasında bir sebebi vardır ona bir şey diyemem yapay zeka vs.vs. veya son zamanlarda nvidia’nın biraz sürücü sorunlarını araştır ve amd’nin son güncel driver mevzusunu nasıl çözdüğünü sorunsuz çalıştığına ufak göz at. Amd’nin sürücülerinin geçtiğimiz yıllara kadar ki ne kadar sorunlu olduğunu da bilirim, adamlar nasıl eski zamanlarda intel-amd kıyasında çok geride kalıp şuan neredeyse 10 bilgisayarın 9’una amd işlemci satabiliyorlarsa o rekabet seviyesinde sürücülerini düzelttiler nvidia tarafına karşı. Stabil olma konusunda da şuan nvidia’da da bir çok sorun mevcut özellikle 2025 yılına baktığımızda. Ki zaten senin dediğin fiyatların çok daha altına nvidia olacaksa direkt 5060 Tİ 16GB versiyonlu sistem kurulabiliyor. 5060 8gb nere 5060 Tİ 16GB nere
Üzerine düşüp yanlış dediğim asıl bütün konuda bu zaten ![]()
Vram 7.5 gelince zort oluyorsun bu zamanda :d
oyun için intel mi
amd işlemcinin L3 belleğine bak sonra intel işlemcilerin L3 belleğine bak + oyunlar için L3 belleği çok önemli sonra tartış bu konuyu benimle ![]()
Evet, Intel. Hem Barbaros’un hem de benim dediğim gibi işin içinden çıkılmaz. Herkes kendini haklı görür, herkes tek bir şeye bakıp eleştirir. Konu kapandı, Yiğit kararını verdi…