Ortombo DD1 Direksiyon Standı

Ortombo yeni direksiyon standı sponsorumuz oldu. Kendi ürettikleri DD1 direksiyon standı gönderildi. Pazartesi elimizde olacak bayram nedeniyle transfer merkezinde kaldı. :slight_smile: T300 RS GT’yi de zamanında çok uygun fiyata onlardan almıştım.

Ortombo’ya teşekkürler!

Ana ürün bu

Bize gelen monitör aparatlı versiyonudur. Yeni gelecek olan monitörü takacağımız için ayrı yerde duracak o gelene kadar masaya yapışık kullanırız.

Şu şekilde komple satılıyor.

Amaç direksiyonu masadan almaktı çünkü artık yemiyor. :slight_smile: Sallanmasından rahatsız oluyorum. Uzun süredir aklımdaydı ama başka nedenlerden dolayı yeni bir stand istemiyor, erteliyordum. Şimdi zamanı geldi. Daha büyük bir şeyi yer olmadığı için değil ben sadece onunla uğraşmayacağım için istemedim. Niyetim masadan kurtulup ayrı bir yere toplamak ve sağlam şekilde sallanmadan kullanmak. Ve aslında normal stand fiyatı da baya uygun bu şartlarda diğer aparatlarını gerektiğinde ileride kendimiz de alırız.

Geldiğinde izlenimleri aktarırız. Videolarda da en azından ayrı yerde gösterebileceğimiz bir şey oldu. Wheelcam’de masa ile karışık halde görmek hoş olmuyordu. Şimdi direkt standı ve direksiyonu göreceksiniz.

Standında normal ağırlğı 25kg civarıymış üstüne direksiyon, pedal, vites binecek ve daha sonra monitör aparatı+monitör binince artar.

Wheel stand pro vardı biliyorsunuz berbat bir şey maalesef benim için onu şu an Honeycomb için kullanmaya çalışıyorum ama yine olmuyor çünkü yoke sistemini itp çektiğimizde pedalın bulunacağı yer havaya kalkıyor sdfsfsd :smiley:

Ortombo DD1 standında Honeycomb vs. takılabilir elbette hatta diğer standlarında uçuş versiyonları var. Honeycomb için @vanillamango next level racing standından birkaç parça göndermişti onlarla bir şey düşünücez :slight_smile:

12 Beğeni

Ağırdıııı
Şimdi açıp kurucam
Bilin bakalım rengi ne?

HASAN SARISI değilmiş SİYAHMIŞ

14 Beğeni

şu an topluyorum da tek kelimeyle harika!
inanılmaz :smiley:

4 Beğeni

Hayırlı olsun @HasanOfke güle güle kullan

1 Beğeni

fiyat performans acısından gercekten en mantıklı set suan sanırım piyasada bu
bunu da ıslatamıcaz dıme gercı emre hemen onumuze salgam koyuyor :yum:
hayırlı olması dilegiyle :wink:

2 Beğeni

İleriye dönük GTR Sigma seti var aslında o da mantıklı olabilir. Bu DD1’lere pek güncelleme yapılmaz. Stok haliyle de on numara ama yine de.

3 Beğeni

Her şeyi kurdum monitör aparatı hariç çünkü diğer monitör henüz gelmedi. Şu an için gayet iyi sadece ayrı monitör olmadığı için zor. Sağlam kaliteli bir şey olmuş. Kalan alt koltuk parçasına yazın ihtiyaç olacak diye hissediyorum ancak ona bir de koltuk eklemek için yeni bir oyuncu koltuğu bulmak gerek.

Böyle daha rahatmış :smiley: Bu olmasaydı yazın sigma toplayacaktı ama imkan varken değerlendirdik. Detayları aktarmaya başlarız bugün biraz yordu. Yarın da baya yapılacak şey var bunun videosu sanırım ilk bakış deneyim olarak Perşembe günü gelir. Telefon kamerası ile çekerim.

4 Beğeni

Hayırlı olsun şimdiden. Yeni kamera konumlandırmaları olacak mı yayın için? Sistem hazır artık sağına soluna kamera bağlarsınız diye umuyorum (:

Oyuncu koltuğuna gerek yok. Çıkma broadway koltuğu her şeyden rahat gelecektir bence tavsiye ederim. Ben ya o koltuktan ya opel vectra ya da volvo s40 koltuğu kullanacağım. Paraya kıyabilirsem replika yarış koltuğu alırım da bakalım hayırlısı :smiley:

1 Beğeni

kamera klasik zaten sağ taraftan yine orayı görecek de artık daha çok açarız ancak şimdilik monitör gelmediği için masaya yapışık duruyor ve uğraştırıyor geldiğinde daha güzel görünür bir de siyah olduğu için direksiyon ile birlikte pek seçilemiyor sanki :smiley:

1 Beğeni

Seçilememesi daha iyi olabilir. Zaten button box, stream deck derken profil görünmez bile. Monitör 49 inç mi yoksa üçlü mü gelecek?

1 Beğeni

31.5 msi vallah zaten aparattan dolayı baya yakın olacak gayet iyi hatta önce şu anki 24lüğü takasım var 2. 31.5 inch gelene kadar

1 Beğeni

E tak o zaman idareten

1 Beğeni

24" monitörü ben de denedim DD1 için fakat hiç tatmin edici olmadı. o yüzden 32" tv ve head tracker ile kullanıyorum gayet başarılı hissiyatı. Çok sağlam ve çok ağır gerçekten. Bu ağırlık, her şeyi kurup ince ayarlarla kendinize uygun hale getirmek istediğinizde sizi perişan ediyor :smiley: Birkaç sorun gördüm kendimce ; g27 için vites çok uzağımda ve aşağıda kaldı nedense en son ayarda olmasına rağmen. İkinci olarak direksiyonu vidaladığımız tablaya eğim verilebilirmiş gibi görünüyor. Hatta delikleri de müsait görünüyor fakat eğim veremedim. Çünkü öyle bi girişimde birleşik montajdan dolayı monitör aparatı da eğime dahil oluyor. Eğim verip yüksek oturumlu kullanım keyifli olabilirdi. Kullanan/kurcalayan ve çözüm bulan varsa fikir alabilirim ben de bu konuda.

1 Beğeni

sende de mi var? :smiley:
24ü koymam da işte önce bir monitörün gelmesi lazım ki yerleştireyim sonra da diğeri gelince ana ekran olarak yenileri kullanırım
vites aşağıda kaldı evet bu da diğer kısımlar olmadığı ve kendi koltuğu olmadığı için garip oluyor benim vites şu an man topuzu olduğu için işimi gördü - henüz onu tam vidalamadım birazcık daha yukarıda olması şu an oturduğum pozisyon için iyi olabilirmiş buna bir şey düşünmek gerek

tamamen sim rig olayına uygun aslında böyle de iş görüyor ama diğer aksamlar düşünülerek yapılmış
monitör aparatını denemediğim için bilmiyorum ama şu anki tabla pozisyonu ortada çok da kurcalamam

akşam snowrunner yayınında bununla oynarım tabii oyun direksiyonla çekilemez hale geliyor da neyse

1 Beğeni

Normal kullanımda da 31.5 inç kullanıyorum da kokpite 49" almayı düşünüyorum bakalım neler olacak :rofl: 3x27’den daha iyi geliyor bana. Hem duyarlılık hem de uyumluluk açısından daha iyi gibi.

Özet

Bende evde kendime böyle birşey yaptım
Direksiyon standını 2-3 sene önce almıştım
Dünde vatan bilgisayardan portatif tv aparatı aldım şimdilik güzel oldu

1 Beğeni

https://www.hepsiburada.com/msi-optix-mag322cqr-31-5-165hz-1ms-hdmi-display-type-c-freesync-wqhd-curved-led-monitor-p-HBV00000XXBNI

gelecek olan monitör bu sanırım haftaya elimde olur şimdilik bu sıkışık ortamda gayet yeterli ama evet samsung 49’’ olayı :smiley: on numara standı tamamlarsak ona da geçeriz belki çünküüü böyle feci rahatttt

Şimdi dün akşam SnowRunner yayını yaptık ama orada rezil bir direksiyon performansı var. Ona rağmen hadi standa taktık vs. diye kullandım rahattım oyun hariç… eğer ets2,beamng yada başkası olsa :smiley: kapatmazdık yayını

4 Beğeni

Fena bir şey bu ya. Bende de MSI Optix AG32CV var. Artık 24" tablet ekranı gibi geliyor :rofl::rofl::rofl:

Trendyoldaki klasik krom boru olanlardan almıştım, çok sallanıyor çok çirkin ama ucuz; memnun değilim

Bir de evde tutabileceğim yer az, salonda az düzgün duracak bir şey lazım

1 haftadır Ortombo DD1 standını kullanıyoruz. Artık oynarken masanın sallanmasına son verdik😁. Bu harika destek için Ortombo’ya çok teşekkürler. @ortombo Monitör aparatı da var ancak diğer monitör gelene kadar onu takmıyoruz. Yayında birkaç kez izlenimleri altarmıştım. Videosunda görüşmek üzere diyelim. Ortombo.com adresinde DD1 standına ve full kokpite bakabilirsiniz.
Sadece direksiyon standı ve monitör aparatını isteme nedenim de çalışma ortamından kaynaklı :slightly_smiling_face:
Ağır, sağlam ve her şeyi düşünülerek kaliteli bir şekilde hazırlanmış(yurtdışında pazarlanmalı). Çıktığından beri gözüm üzerindeydi ama vakit ayıramayacağımız için istemiyorduk. Şimdi gerçekten önemli bir ihtiyacı çözmüş oldu. Bir ürün sorunumuzu çözüyorsa iş bitmiştir. :sunglasses:Tekrar teşekkürler. Vites takılı ama fotoğrafta görünmedi.
:writing_hand:Sorularınızı sorabilirsiniz. Şimdilik buradan cevaplarım. SimülasyonPark’ta ana konusu var zaten :stuck_out_tongue:

#ortombo #simülasyon #simulasyonturk #simulator #simrig #simracing #ets2 #assettocorsa #forzahorizon4 #ortombodd1 #iracing #simcockpit

https://www.instagram.com/p/CPYDIOwJej7/

3 Beğeni