OMSI 2 - Istanbul_BehindTheWalls Projesi

Istanbul_Behind the walls

İstanbul tarihi şehir merkezini konu alan, 1-1 ölçekte gerçek binalarlar, yollar ve objeler bulunduran, sürülebilir tramway, otobüs ve turist otobüsü içeren kapsamlı bir çalışmadır. T1 Kabatas-Topkapi tramway hattı, 11km parkur, 19 durak, Zeytinburnu Tramway garajı, 28 Besiktas-Edirnekapi, 28T Besiktas-Topkapi otobüs hatları, 18km parkur, 42 durak, Edirnekapi otobüs garajı. Yapayzeka otobüs, Metro ve Vapur hatları. İstanbul a özgü tarihi binalar, objeler, manzaralar, sesler. Detaylı bina ve kavşak modellemeleri, gerçekçi zaman çizelgeleri.

Takım: Ercan Ç, Ayhan Ç, Ertan K

Yayımlanma tarihi: Belli değil

Resimler:

Videolar:

iletişim: eae.studios.istanbul@gmail.com

26 Beğeni

İşteeeeee aradığım ortam pcye geçince ayrıntılı olarak yazarıgüzel olmuş ellerinize sağlık

oha :smiley: inanılmaz bir video o sokaklarda yürürken ulan bizim niye burada geçen tramvay simültörümüz olmuyor diyordum aynısı olmuş

8 Beğeni

Çok başarılı bee, memleketimin OMSI’de birebir modellendiğini de gördüm ya. Maşallah

5 Beğeni

Mükemmel olmuş emeginize saglık inşallah en kısa zamanda çıkarda oynarız

2 Beğeni

resmi dlc olacak kadar kaliteli olmuş.

3 Beğeni

Omsi2 için tüm hünerlerimizi göstereceğimiz bir Türkiye haritası yapar mıyız diye sordular.Yaparız ancak neresi yapılabilirdi? Tabi ki dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul olmalıydı bu harita…
Omsi ye Eskişehir Haritası / 350 küsür tile ile Yeditepe Map / yine çok büyük Harika Diyar haritalarını yaparken hep düşlediğim İstanbul Haritasıydı… Ancak tek başına çok iyi harita yapsanız dahi bu bir ekip işi olmalıydı… objeleri ve yolları çevirmek ;haritaya, o şehre özel araçları modlamak; kolay bir iş değildi. Ayrıca uzmanlık alanım hiç değildi.Çoğu kişinin haritalarıyla farklı ancak yerli objeleriyle tanıdığı Ertan kardeşim (1942Ertan) ve son 10 senedir OMSI de çok işler yapıp her projede birbirimizi desteklediğimiz diğer can kardeşim Ayhan ile İstanbul Haritası yapar mıyız diye sordular. Tereddütsüz YAPARIZ tabi dedim.Çünkü OMSI için tek hayalim ISTANBUL haritasıydı.Kolay değil ancak bizim için zor da değil.Tek zorluk istikrar…İstikrarı yakalar devamını ve sonunu getirirsek çok güzel ,bir o kadar keyif verici ; bizim tabirimizle OMSI 3 kıvamında bir harita sizlerle olacak. Nasip olur da bitirirsek İstanbul’un o güzide mekanlarını; kokusunu dahi hissederek Tramvay kullanmak size terapi gibi gelecek…Maalesef İstanbul’un o kalabalıklığını yaşatmak mümkün görünmüyor.Çünkü, OMSI de ;ne kadar hareket o kadar oyunun kasması demek.
İlerledikçe yeni fotoğraflarla buradan görüşmek üzere…

10 Beğeni

Bu oyun ne bu sene bu oynanır mı derdim hep. Öyle gerçeğine benziyor ki grafikler sıkmazsa büyük ihtimal bunu da deneyeceğiz bu harita sayesinde :slight_smile:

Bu oyunda metro ekleniyor mu? Elimde gerçekçi bi marmaray durağı modeli var sketchup’da yapmıştım eklerseniz atayım tabi yüksek poligon sayısı etki eder mi performansa bilmiyorum ama durak iyi durumda.

Videosu;

4 Beğeni

modellemede sketchup ve blender kullanıyoruz, ama dediğin gibi poligon sayısı ve kaplama şekli önemli. yine de ilgine teşekkürler.

2 Beğeni

Çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık.

2 Beğeni

Çok iyi görünüyor, tebrik ederim şimdiden :slight_smile:

takipteyim

2 Beğeni

:bus::station:OMSI 2 için İstanbul’da geçen tramvay ve otobüs hattı mod projesi Istanbul Behind The Walls duyuruldu!

7 Beğeni

Bence tramvay modeli üzerine biraz daha çalışılabilir ama takdir sizindir. Yine de ben bir öneri sunmak istiyorum, Google Sketchup’a yüklenilmiş hali hazırda bir Bombardier Flexity Swift A32 modeli mevcut hemde cidden detaylı bir şekilde yapmışlar. Benim gözüme çarpan bir tek tramvay olduğu için bu öneriyi sundum harita cidden harika. Elinize emeğinize sağlık.

Model: SL A32 | 3D Warehouse

3 Beğeni

Bunu alıp boyayıp yüklemiştim;

Hatta içinde de az detay vardı

2 Beğeni

Tramvay modelini çizerken normal performans ve düşük poligonlu olması aracın hareket mekaniği hususları dikkate alındı. tam anlamı ile bitmesinden sonra gerekli düzeltmeler yapılacaktır. ilgili tramın ortografik resimleri ve blueprinti olmadığı için referans resimlerini bu modelden ortografik açılardan resim alarak yaptım .

Zaman geçtikçe ve tamamlanmaya yaklaştıkça rötuş ve düzeltmeler yapılacak .

3 Beğeni

Hazir modeli zaten kullanamayiz . sketch up
in omsii ye çevirmede bazı dezavantajları var hem çevirmede hemde pivot point , koordinat
Gibi konularda . Ancak belirttiğiniz o model den referans resim ler alarak çizim yaptım.

3 Beğeni

Projeden haber var mı?

2 Beğeni

Çalışmalar devam etmekte.

2 Beğeni

Mod ücretsiz tanıtılır mı ve 93 hattı modda bulunuyor mu?

Arada sanırım bot mesajlar ya da kasıtlı olarak yapılan mesajlar görüyor olabilirsiniz. Bilemiyorum nedense TR ile ilgili bir mod konusunda bu tipler bir yerden türüyor hep silip engellemek zorunda kalıyoruz. :slight_smile:
Baya baya üşenmeden geliyorlar.

2 Beğeni