OMSI 2 - Ankara Haritası Projesi

İyi bakın arka plandaki hitit güneşi photoshopla yapıştırılmamıştır @bertan06 işidir :slight_smile:

6 Beğeni

Ya Ramazan yemin ediyorum sen bu işi biliyosun, bildiğin Sıhhiyeyi göriyorum şu an :joy: ellerine sağlık dostum :ok_hand:

6 Beğeni

Üstadlar, Necatibey Girişi Olsun Telefoncular Olsun, 153 olsun, trafik bilgisi verirken araç telefonundan 153 önemlidir. Akşamları alo 153den başlıyor deriz kızılay istikametine giderken. Ulus istikametine giderkende yine akşam derizki geyiklerden. Zafer lambadan, orduevi lambadan heyt beee

4 Beğeni

Yorumunuz için teşekkürler, 153, telefoncular vb. Elimizden geldiği kadar o bölgeye özgü ne var ise hepsini yapmaya çalışacağız Kızılay-Sıhhiye’deki insanların ve trafiğin kendine has stresli halini yaşattıracak biçimde yapmaya çalışacağız ve harita projesini tamamlayıp bir sorun olmadan çıkarabilirsek kesinlikle caddeleri tanımakta yabancılık çekmeyeceğiniz bir harita ortaya çıkacak. Çıkış tarihi vermek isterdim ancak üniversite sınavları ve Ankara’da ikamet etmememizden gibi sebeplerden ötürü harita çok yavaş ilerlemektedir bu yüzden maalesef çıkış tarihini bizde bilemiyoruz.

10 Beğeni

Ellerinize sağlık çok iyi olmuş, resme baktığımda reklam tabelası da dahil tüm her şeyiyle bire bir o yeri görüyorum :scream: tek farklılık oyundaki grafik ile gerçek hayattaki grafik. :sweat_smile:

Acaba projenizin ilerleme durumu ile ilgili bilgi verebilir misiniz, tam tarih için belki şimdiden çok erken ama 2021’de bu mod ile oynayabilir miyiz, eğer 2021 içinde olacaksa tahminen hangi aylarda ?

Tekrardan emeği geçen herkese teşekkürler, bire bir benzetmek zor iş.

9 Beğeni

Ramazanla beraber çalışan bir kaç arkadaşımız daha var onlar da hem referans hem de harita için yardımcı oluyorlar sağ olsunlar. Müsait olduğum vakitlerde modellemeler için destek vermeye çalışıyorum elimden geldiğince. Ankara’nın en bilinen yerlerindeki Atatürk heykellerinden tutun da binalarına yol kenarlarındaki kaldırımlara ya da korkuluklara kadar her şeyi gerçeğine sadık kalarak modelliyoruz. @Pref1tR @Rmznbld06 da ben de elimizden geldiğince bitirmeye çalışıyoruz ancak şu an için top Ramazanda. Benim vaktim olmuyor ama sağ olsun bayağı ilerletmiş haritayı. Binaları ve çevreyi gayet ayrıntılı bir şekilde modelliyor yerine yerleştiriyor trafiklerle uğraşıyor ağaçların yerlerine kadar gerçeğine sadık kalarak yapıyor her şeyi.

Tam tarih veremiyoruz, ne zaman biter ne olur biz de bilmiyoruz ama şu an için her şey mükemmel gidiyor. Kızılay Anafartalar ve Güvenpark mevkilerini bilenler yabancılık çekmeyecek emin olabilirsiniz. Bakalım en kısa zamanda ekip olarak tekrar bir araya gelip ilerlemelerde yardımcı olacağız.

13 Beğeni

umarım bir an önce çıkar merakla beklediğim bir proje çünkü EGO ları seviyorum ankara içi trafik sıkışlığında sürmek ayrı bir tat verecek bundan eminim. Teşekkürler İyi Çalışmalar.

3 Beğeni

Hocam yeni gördüm ve bayıldım gerçekten. İstediğiniz yardıma hazırım. Arabama binip isterseniz video da çekerim fotoğrafta.

3 Beğeni

Kimleri görüyorum kimleri? Kardeşim ilk önce Allah kolaylık versin… Sonrada inşallah bi an önce bitirirsin.
Bertan efsane modeller yapar illaki… Sende süslersin haritanı. Benim haritanın devamı Mükemmel Eskişehir haritası ne oldu? Mükemmel diyorum çünkü çok güzel ss ler atıyordun.
Eskişehir bitmediyse her iki harita için yapabileceğim birşey varsa elimden geleni yapmaya çalışırım.

2 Beğeni

Eskişehir haritası projesi maalesef rafa kalktı ve projenin dosyalarını sildim hocam, nedeni ise DEMImport sistemi kullanılmadığı için haritada eğimleri tam ayarlayamadım bu yüzden cadde ve sokaklar çakıştı ve yapılan yerlerde de şehir oldukça fazla değişikliğe uğradı (Stadyum’un yıkılması, Tren garının restore edilmesi, yeni tramvay hatları çekilmesi, Espark’ın dönel kavşağına Ulus heykeli inşa edilmesi, Odunpazarı modern müzenin inşa edilmesi, yeni kütüphane inşa edilmesi, bazı otobüs hatlarının güzergahının değişmesi, eski devlet hastanesi binasının yıkılması gibi) ilginize teşekkür ederim.

1 Beğeni

Hocam Merhabalar Son Durum nedir haritanin görsel alma şansımız varmıdır ? ve yüzde kaçlık dilimi bitti acaba ?

1 Beğeni

Son durum en son paylaşılan ekran görüntüleriyle aynı henüz geniş çaplı bir değişiklik yok. Projeye ayırılabilecek vakit olmadığı için son 2-3 aydır dondurulmuş vaziyette. Genel itibari ile Sıhhiye köprüsünden Kızılay’a (Zafer Çarşısı/İzmir Caddesi tüp geçitlerine) kadar olan güzergaha ait her şey birebir modellendi ve yerleştirildi.

2 Beğeni

DEMImport sistemi çalışıyor ama o haritada iş yapmazdı .Tekrar sıfırdan başlaman gerekirdi.Neyse sağlık olsun gönderdiğin görsellerde çok güzel görünüyordu.

Okul, sınav, ders, kurs, zaman bulamama vs. derken haritayla ilgili fazla gelişme sağlanamamıştır zaman buldukça çok küçük ilerlemeler ile haritaya yeni şeyler eklemeye çalışıyoruz, anlayış gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. (fotoğraftaki durak objesi belen haritasından alıntı olup daha sonra ankara otobüs durakları biçiminde değiştirilmesi planlanmaktadır)

14 Beğeni

Hocam eline emeğine sağlık bence ilk olarak erken erişim olarak paylaşabilirsin.
Durak objesi çok dikkat çeken bir etmen değil.Daha sonra gelen güncellemeler ile halledebilirsin. her türlü yardıma kapım açıktır.Harita harika görünüyor sabırsızlıka bekliyoruz :slight_smile:

3 Beğeni

Arkadaşlar, proje zaman bulamama vb. durumlardan dolayı çok yavaş devam etmektedir, elimizden geldiğince detaylarıyla birlikte ve gerçeğinden uzaklaşmayacak şekilde haritayı oluşturuyoruz. Anlayışınız için çok teşekkür ederiz.

10 Beğeni

Harita çok yavaşta olsa gelişmeye devam ediyor bazı apartman modelleri ve kaplamaları yeniden elden geçirilip fotoğraftan birebir olarak alınmıştır.

En sağdaki bina modelinin bir görüntüsü

16 Beğeni

Harita ne zaman olur tarihi nedir tahminen ne zaman piyasaya sürülecek

Haritanın ne zaman çıkacağı konusunda bir tarih veremiyoruz çünkü yeterli zamanı ayıramıyoruz.

Ankara’nın yeni cadde levhaları taslak olarak oluşturulmaya başlandı gerçek ikon ve mahalle isimleri çalışmaları sürmekte olup uygun seviyede yeterliliğe ulaşıldığında eklenmeye başlayacaktır. Not:Orijinal tabelanın modeli @bertan06’a ait olup kendisine yardımlarından dolayı yeniden teşekkür etmek istiyorum.
34434343 Gece aydınlatma çalışmaları da yapılmaktadır

20 Beğeni

harita ücretlimi