OMSI 2 - Ankara Haritası Projesi

Evet İkarus’larda 91-203 diye yazardı mesela 2. Bölgede en temizleri vardı neyse konuyu dağıtmayalım.

Konuyu başlatan arkadaşlarla beraber güzel bir harita yapacağız zaten kendi konumda da paylaşıyorum. Modellemeleri (özellikle Ankarayı temsil eden figürleri) en ince ayrıntısına kadar atlamadan yapıyorum Ramazan da birebir bina modellemelerini hallediyor zaten ilk görsellerden görmüşsünüzdür Kızılay AVM ve çevre binaları bilenler şimdiden nasıl olacağını anlamışlardır. 1:1 ölçek olacağı için de doğrudan gerçek uydu görüntüleri referans alınıyor.

Ford F-Max projesinde olduğu gibi bu proje de uzun soluklu bir proje. Üstelik harita projeleri biraz daha kompleks bir iş. Uygun polygon değerlerinde asset havuzu oluşturmak, gerçekçi dokuları yakalamak vesaire o sebeple dikkat edilmesi gerekiyor. Yani bir süre harita bitene kadar beklemek gerekiyor ki hatasız bir proje olsun.

Kendim de bir Ankaralı olarak bu projenin her köşesine dokunabilmeyi ve eksikler konusunda yardımcı olabilmeyi bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Uzun zamandır F-Max gibi yapmak istediğim projelerden biriydi. Vesile olan arkadaşlara teşekkür ediyorum onlarla beraber güzel işler çıkartacağız.

Şimdilik ana güzergahlar ve çevredeki tüm yapılar oluşturuluyor. Takipte kalmanızı ve desteklerinizi esirgememenizi istiyoruz.

Teşekkürler… :wink:

18 Beğeni

9 Beğeni

Güzel olmuş vallaha. Elinize sağlık. Haritanın güzel olacağını şimdiden hissediyorum.

sizle alakalı değil ki abi, omsi’nin genel sorunu o, laptop kullandığım için mi bilmiyorum, mod kullanmıyorken bile otobüsler zıplaya zıplaya gidiyordu.

Işıklandırma denemesi

9 Beğeni

Bertan06 I 3D Modelleme çalışmaları

13 Beğeni

Modunuzu çok beğendim bir Ankara lı olarak. Eğer Mapı genişletecekseniz Dikmen, Or-An yapın çünkü modern, yollar geniş, düz ya da yokuş olduğundan otobüs sürme keyfi artacaktır. Modun çıkmasını heyecanla bekliyorum. Takipteyim her gün. Şimdiden elinize sağlık.

Ayrıca dediğim yerler Kızılay a çok yakın. O yüzden yapmanız çok uzun sürmez diye umuyorum. 145, 131, 153, 154 hatları Dikmen deki hatlara örnek.

12 Beğeni

Sıhhiye Meydanı :smiley:

15 Beğeni

ama bu kadar da detaylı yapılmaz ki yaa :heart_eyes:

3 Beğeni

Sizinde hoşunuza gitti herkes gibi. Çünkü çok detaylı ve gerçek her şey.

1 Beğeni

Henüz harita konusunda yolun başındayız çizilmesi gereken yüzlerce model hazırlanması gereken yüzlerce doku var iki kişi çalışıyoruz Ramazan bina modellerini ve bazı muhtelif objeleri aradan çıkartıyor bunların dışındaki tüm modellerin sorumluluğunu üstlendiğim için bu anlamda da tek başımızayız o sebeple ağır ilerleyecek detaysız sıradan olmasını istemiyoruz dokulara kadar kastığımız bir harita olacak henüz bir şey söylemek için çok erken.

Ayrıca Omsi’nin grafikleri berbat ötesi bu sebeple dokusuz hiçbir şey kullanılamaz leş gibi bir oyunun editöründe doyurucu bir harita yapmak daha da zorlaşıyor belirli konularda.

Sonuç itibari ile tamamen el emeği olacak bir harita var ortada ve alternatifsiz ilerliyoruz yani her şeyi kendimiz hazırlamak durumundayız. Zaten böyle olacağı için güzel olacak. Beklemede kalın…

16 Beğeni

Plakalar 06

13 Beğeni

13 Beğeni

ETS’deki AI arabaları mı bunlar?

1 Beğeni

Omsi 2 2.7.2020 20_00_27

22 Beğeni

haritanın güzelliğine gerçekçiliğine bak allahım yarabbim bi behzat ç ve ekibi eksik.

7 Beğeni

19 Beğeni