OMSI 2 - Ana Konu

Uzun zamandır almayı düşündüğü Auxi eklentisini aldım. Her işlevine bakmadım ama özellikle tabii ki koltuk/görüş açısı ayarı ve hızlıca otobüs kaplaması değiştirebilme özellikleri çok çok iyi.

• Diğer birçok oyundaki gibi koltuk ve görüş açısı ayarını anında yapabiliyorsunuz. Bu ayarlar oyunu kapatıp açtığınızda silinmiyor.

• Kaplama değiştirmek için menüden Settings → Bus Colour Scheme… yoluna gidiliyor ve çıkan mini penceredeki sayıyı değiştirip enter bastığınız an ya da bu penceredeki aşağı/yukarı oklara tıkladığınız an kaplama değişiyor. Süper bir olay.

Notlar ve sorunlar:

• Oyunun kendi haritası olan Grundorf’ta ve Citaro Facelift (Helvete) Modpackage v2 otobüsüyle testleri yaptım.
  • Hava durumu verisi alma gibi başka özellikler var elbet ama benim açımdan en önemli iki özelliği göstermek istedim.
  • HUD özelliği güzel fakat sorun bir tek bende mi bilmiyorum, eklediğim her şey üst üste biniyor. Resimde sol üstteki gibi:

image

Menü tuşunun sağındakiler sırasıyla:

1. Oyundaki zamana 1 dakika ekler.
  2. AUXI penceresini oyuna tıkladınız an otomatik gizler. (Simge kırmızı ise gizleme açık, yeşilse gizleme kapalı demektir.) Pencereye görev çubuğundan erişebilirsiniz.
  3. AUXI penceresini sadece görseldeki kısım olacak şekilde küçültür yani detayları kapatır.
  4. AUXI penceresini alta alır, bu aslında elle gizlemedir.
3 Beğeni

muhtemelen lock hud tikini kaldırıp yerlerini değiştirebilirsin, güzelmiş, muhtaç kalmasaydık keşke

1 Beğeni

Aynen öyleymiş de daha önce denemiştim ama çalışmamıştı diye hatırlıyorum. Şimdi çalıştı. :smiley:

Bir de şunu fark ettim, görüşü resimdeki gibi öne yaklaştırınca fiziksel tepkileri yani süspansiyon etkilerini daha net görüyorsunuz.

Şu kısmı dikkatle inceliyorum da gaz verip gazı kestiğim zamanlar tepkileri görebiliyorum. Harika bir şey. :smiley:

Bir süre önce Belgrad’da giderken Solaris için yine şöyle bir açı yapmıştım da aracın dosyalarındaki değerleri değiştirerek, inanın sürüşten aldığınız keyif çok daha yüksek oluyor bu şekilde.

İşte AUXI bu konuda oraya gir, şu dosyayı aç, şu satıra git, şunu değiştir bilmem ne derdini ortadan kaldırıyor. :smiley:

4 Beğeni

AUXI Bu oyun için bir ihtiyaç valla.

Ayrıca hava durumu verisini başka bir siteden almak gerekiyor. (denemiştim pek anlamamakla beraber zahmetli bir iş.)

Bakıyorum da devirli kullanıyorsun. :slight_smile: Yorma motorları.

1 Beğeni

Sonunda OMSİ 2 İçin Kaliteli Bir Mercedes Sprinter modu çıkmış. Görünce baya mutlu oldum çünkü oyunda adam akıllı bir minibüs çok az vardı.
Merak edenler aşağidaki videoyu izleyebilir.

Modu Solaris ve Neoman araçlarını yapan Sobol3D tarafından geliştiriliyor.Mod şuan Beta sürümünde o yüzden hataları olabilir. İndirme linkini şuraya bıraktım. Mercedes-Benz W906 Sprinter S3D-Pack 1.0

2 Beğeni

bir de minibüs skinlerini yapan biri olsa tadından yenmezdi ama böyle de oynarız artık.

1 Beğeni

Mod çıkalı 3 gün olmuş. Yakında Omsi 2 Türkiye de yapan birileri çıkar.

Omsi 3 ne zaman çıkacak diye beklerdik, ets 2 coaches bile çıktı biz hala omsi 3 de kaldık :slight_smile:

Modun v1 versiyonu paylaşıldı.

2 Beğeni

Bu ekranı açamıyorum çözümü nedir acaba

Mod ücretli sanırım indirme tuşunu bulamadım ?

Ücretli değil, indirme seçenekleri konu içinde. :slight_smile:

2 Beğeni

Biraz Kendi Discord larına baktım ve projeyle ilgili Sobol un istediği Sprinter ı daha fazla modelle devam ettirmek istiyormuş. Bu mod dan sonrada Crafter ve İveco Daily yapmak istiyormuş. Zaten şuan da geçici olarak İveco seslerini koymuş araca öyle bir şeyden bahsediyordu.
Yani Kısaca önümüzde süreçte daha fazla kaliteli minibüs modu göreceğiz gibi gözüküyor.

3 Beğeni

Sprinter ile Crafter aynı şasiyi paylaşıyor. İşi kolay olacaktır. :crazy_face:

1 Beğeni

Crafter dan video gelmiş.

7 Beğeni

Tecrübeli arkadaşların dikrine ihtyiacım var en keyif aldığınız harita ve otobüs dlc leri nedir ona göre alacağım

Japonya geliyor. 5 tane hat olacak. Görüntüler güzel. Çıkış tarihi belirsiz.

OMSI bu kadar güzel duruyor muydu ya dedirtti. :smiley:

5 Beğeni

Her şey iyi güzelde şu kağıttan grafikler acayip göze batmış ya o dağ ne öyle :smiley:

1 Beğeni

Bu paketi şimdi keşfettim. :smiley:

2 Beğeni