Uzun zamandır almayı düşündüğü Auxi eklentisini aldım. Her işlevine bakmadım ama özellikle tabii ki koltuk/görüş açısı ayarı ve hızlıca otobüs kaplaması değiştirebilme özellikleri çok çok iyi.
Diğer birçok oyundaki gibi koltuk ve görüş açısı ayarını anında yapabiliyorsunuz. Bu ayarlar oyunu kapatıp açtığınızda silinmiyor.
Kaplama değiştirmek için menüden Settings → Bus Colour Scheme… yoluna gidiliyor ve çıkan mini penceredeki sayıyı değiştirip enter bastığınız an ya da bu penceredeki aşağı/yukarı oklara tıkladığınız an kaplama değişiyor. Süper bir olay.
AUXI penceresini oyuna tıkladınız an otomatik gizler. (Simge kırmızı ise gizleme açık, yeşilse gizleme kapalı demektir.) Pencereye görev çubuğundan erişebilirsiniz.
AUXI penceresini sadece görseldeki kısım olacak şekilde küçültür yani detayları kapatır.
AUXI penceresini alta alır, bu aslında elle gizlemedir.
Şu kısmı dikkatle inceliyorum da gaz verip gazı kestiğim zamanlar tepkileri görebiliyorum. Harika bir şey.
Bir süre önce Belgrad’da giderken Solaris için yine şöyle bir açı yapmıştım da aracın dosyalarındaki değerleri değiştirerek, inanın sürüşten aldığınız keyif çok daha yüksek oluyor bu şekilde.
Sonunda OMSİ 2 İçin Kaliteli Bir Mercedes Sprinter modu çıkmış. Görünce baya mutlu oldum çünkü oyunda adam akıllı bir minibüs çok az vardı.
Merak edenler aşağidaki videoyu izleyebilir.
Modu Solaris ve Neoman araçlarını yapan Sobol3D tarafından geliştiriliyor.Mod şuan Beta sürümünde o yüzden hataları olabilir. İndirme linkini şuraya bıraktım. Mercedes-Benz W906 Sprinter S3D-Pack 1.0
Biraz Kendi Discord larına baktım ve projeyle ilgili Sobol un istediği Sprinter ı daha fazla modelle devam ettirmek istiyormuş. Bu mod dan sonrada Crafter ve İveco Daily yapmak istiyormuş. Zaten şuan da geçici olarak İveco seslerini koymuş araca öyle bir şeyden bahsediyordu.
Yani Kısaca önümüzde süreçte daha fazla kaliteli minibüs modu göreceğiz gibi gözüküyor.