NIMBY Rails | Bütün Dünyanın Olduğu Yolcu Taşımacılığı Oyunu

Bu oyunu Steam’da gezerken gördüm, oyunda bir şirket kuruyorsunuz, basit bir şekilde demiryolunuzu inşa ediyorsunuz (sinyalizasyon vs. yok), bilet fiyatı koyuyorsunuz ve taşıdığınız yolcu sayısına göre kâr etmeye çalışıyorsunuz.

Bunlar zaten neredeyse bütün “transport tycoon” temalı oyunlarda var, beni en çok etkileyen kısmı başlıktan da görüldüğü şekilde oyun kuş bakışı (2 boyutlu) dünya haritası üzerinden oynanıyor. İşleyiş olarak “112 Operator” gibi şehri sadece Google Maps kıvamında görebiliyoruz amma ve lakin bu sefer binaların çeşitleri ve bölgelerin nüfusları da oyuna yansıtılmış (112 Operator’da alakasız yerlerde alakasız eventler olabiliyordu). Ayrıca şehiriçi veya şehirlerarası hatlar açılabiliyor.

Örneğin az önce İzmir şehrinde metro hattı yaptım, Narlıdere taraflarında metroma az kişi binerken Konak’ta daha fazla, Bornova ve Atatürk Stadyumu civarında ise resmen banknot basıyordum.

Gözüme çarpan tek kötü yanı oyunun en hızlı modu bile metronun parasını çıkarmak için çok yavaş ve bu yüzden Cheat Engine ile 100x speedhack kullanarak para kazanmaya çalışıyorum. Onun dışında her şeyi ortada, oyuncuyu kısıtlayan tek şey para (unlimited para modu koymuşlar).

Multiplayer modu da koymuşlar ama neye benziyor, rekabet mi ediyoruz yoksa aynı şirketi mi yönetiyoruz bilmiyorum.

Oyundan görüntüler:


(morluklu map layer’i nüfus yoğunluğunu gösteriyor)

Oyunun Steam linki:

1 Beğeni

Başlığı görünce bir heyecanlandım ama harita tabanlı. Bari hoi4 tarzında olsaydı bu şekilde sıkar insanı.

Evet şu hali biraz sıkıcı denebilir :slight_smile: oyuna yük taşıma, gemi ve otobüs gelse daha iyi olurdu.

1 Beğeni