Masrafsız Kafa Takip Sistemi

Selamlar belki bilenler çoktur ama ben yeni keşfettim ve bilmeyenler için de faydalı olur ;

Asdece akıllı telefon ile kafa takip yapılabiliyormuş.Telefona Head tracking, pc ye ise opentrack kurup wi fi ile entegre ettim.Gayet sağlıklı bir şekilde ets 2 de kafamı çevirdiğim yere ekran dönebiliyor.İlk başta ayarları zor ama alışınca çözülüyor.

Bu sayede de kafanıza saçma sapan cihazlar takmanıza gerek kalmıyor.Telefonu yüzünüzü algılayabileceğiniz bir yere koymanız yeterli :wink:

2 Beğeni

Telefonsuz, PC Webcam’i ile de oluyor diye biliyorum.
Bir ara şu cins webcam ile 144p 10 fps olduğu için çok vasat bir sonuç almıştım:

2009’dan kalma

Opentrack’in logosu

1 Beğeni

Ben de geçen şöyle bir videoya denk geldim.

kulaklık olur da gerisi sarmaz. çünkü sürekli kafamda olan şey kulaklıktır. ayrıca eskiden zaten kulaklığa parça takılıp yapılıyordu ama önümüzde yine kamera açık oluyordu. yine de bu işin son noktası bunu alışkanlık haline getirerek oynamaktır.
şu an benim için çok boş şeyler :smiley:

Ben uzun süre telefonla oynadım. Ara sıra telefonu görmediği için deli oluyordum. sırf o yüzden geçen sene fiyatı uygun diye beam eye tracker ve webcam ikilisini aldım. bu sene beam eye tracker opentrack’i aradan çıkartmış, direkt kendi üstünden oynatabiliyor, bununla mı alakalı bilmiyorum 30 dolar fiyat görünce şok oldum.

Bir kere alışınca onsuz olmuyor. Benim pc şu an tv’ye bağlı, 55 inç. bir de head tracking olunca fov’u 60’a bile çeksem sağa sola bakmak dert olmadığı için rahatlıkla oynanıyor. Bence gerçekçi açı da 60 ve altı oyunlar için. 80-90’da süren var sırf sağ aynayı görmek için yol sırat köprüsü gibi kalıyor nasıl zevk alıyorlar bilmiyorum, o fovlarda 50 ile gitsen 120 etkisi yapıyor. halbuki 60 fovda istediğin kadar hızlan hem trafik akışı hem şerit takibi gerçek hayattaki gibi sakin ve dinginlik içinde oluyor.

son noktadan önceki son viraj bu. son nokta 3, hatta 4 ekran yanyana yapmak malum.

Bir kere Fernbus’ta 3 ekran 50 inç tv’yi birleştirmişliğim var. otobüs de çift katlı olunca camı tv’ye yakın olduğu için eve otobüs sokmuş gibi olmuştu. sürebildiğim kadar sürüp sonra tv’leri kendi odalarına taşımıştım istemeye istemeye :smiling_face_with_tear:

3 Beğeni

Ben süremedim sen sürebildiğine şükret :frowning_with_open_mouth:
Ama yakın zamanda deneyeceğim.

1 Beğeni

bilgisayarı normalde de öyle kullanmak işkence değil mi?

Alistim nedense. Harita yaparken de cok daha fazla detayi ayni anda gorebilme imkani oluyor. Ben de dev firmalarin oyun tasarim ofislerinde minicik monitorlerde cizim yapanlara sasiriyorum. Veya ayni sekilde oynarken de. Bana telefon ekrani gibi geliyor monitorler. Boyle en azindan onunde direksiyonun birebir oranda sanali duruyor ekranda. Zaten sag sol ekrana da cok ama cok az bakiyorsun. Yolun %90ı onune bakiyosun. O zaman da head treacker yetiyor. Sagda ekran olsa da olmasa da head tracker kadar kafa hareketi yapacaksin zaten aynaya bakmak icin.

Tek problem Hz.
Monitörle ayni olsun ama ekran dev olsun deyince fiyat 5 katina cikiyor. Bende tv 4k ama 60 hz’de idare ediyorum. 5 yil once sabah bim’de dukkani personelle acip almistim kalmazsa diye.

3 Beğeni

yani bir bakıma öyle

2 Beğeni