Merhaba yeni çıkacak olan Mafia oyunu hakkında detayları burada konuşabilirsiniz.
Mafia: The Old Country Steam’de
Mafia: The Old Country - Official Trailer | The Game Awards 2024
Merhaba yeni çıkacak olan Mafia oyunu hakkında detayları burada konuşabilirsiniz.
Mafia: The Old Country Steam’de
Mafia: The Old Country - Official Trailer | The Game Awards 2024
Ben başlıyorum; Şu an Steam topluluklar bölümünde sağlam tartışma dönüyor.
https://x.com/MstafaKadir/status/1885620519115923534
sizler de destek verebilirsiniz. Yıl olmuş 2025 hala oyunlarda türkçe dil yok ama bunlar var.
+++++++++++
ukraynalılar hedefine ulaşmışlar oyuna ukraynaca eklenmiş. şimdi sıra türkçe de.
Bende yorumumu bıraktım. Paylaşabildiğimiz kadar paylaşırsak, Enes Kirazoğlu’na da bu konuyu ulaştırabilirsek şansımız iki katına yükselebilir. İstediğimizi alabilirsek, GTA 6’ da kozumuz olur, oraya da bir şekilde ekletmeye çalışabiliriz.
enis kirazoğlunun durumundan haberi var zaten
Şunu gördüğüme aşırı mutlu oldum. Bizim ukrayna’lılardan bir eksiğimiz yok, fazlamız var. Umarım sonuç lehimize olur.
Bari sebebini açıklasalar da bilsek. Hiçbir şirket açıklama yapmadığı için her kafadan bir ses çıkıyor. Kimisi konu satış diyor, kimisi ırkçılık diyor. Az delikanlı olup açıklayın. Neden dilimizi eklemiyorsunuz kardeşim? Bir de zamanında İngilizce öğrenin diyen bir tayfa vardı. Halen vardır. O zaman diyorum ki Almanca, İtalyanca falan da eklenmesin oyunlara, anlaşalım. Mesele İngilizce bilip bilmemek değil. Herhangi bir yazılımdaki İngilizce tüm kelimeleri anlasan bile Türkçe görünce misafirlikten eve gelmiş gibi hissediyorsun. İnsanın kendi dilinde konuşması, okuması apayrı bir keyif oluyor yani. Zaten öyle olmasa yurt dışında karşılaşan Türkler yabancı dili bırakıp Türkçe konuşmazdı
20 Dil koyup da Türkçe ekleyememek, başlı başına Türk düşmanlığıdır…
Değil sadece işgüzarlık ve üst şirket politikasıdır.
Yaygara kopararak dil desteği istemenin devri geçti. Muhatap alıp cevap yazmayan sorumlu kişiyi bin tane post atarak mı ikna edeceğiz. İstatistik, piyasa ortada bunu değerlendirip karar alma insiyatifi ondayken beyfendiyi hanımefendinin görevi olduğu halde sırf ona ulaşsın bir şey desin diye yaygara kopartılmak zorunda kalınıyor. Sonra bla bla kişiler fikrini belirtiyor vs. Ben bu aşağılanma olayından bıktım. Yok sizi anlıyoruz talebinizi değerlendiriyoruz ayağına yalan sıkılıyor.
Bu kampanya başarıya ulaşacak gibi görünüyor ama ben hep bu yalvartma modunda kampanya yapılmasından bıktım. Tepkim direkt sorumlu kişilere tabii eskiden biz yapıyorduk, yazıyorduk ama artık oyun sektöründe geride değiliz. O nedenle çeviri şirketleri zaten iletişime geçiyor. Ama sorumlu kişi de işte zart zurt mazeret öne sürse de sosyal medyada birilerinin sürekli şunu istiyoruz bunu istiyoruz demesinden yalvarmasından hoşlanıyorlar ve es geçip devam ediyorlar.
Belki bazı dil destekleri bir mail ile belki de barda i sohbetle de karar verilebiliyor.
Gta 6 için de aynı durum.
Take-Two Efendi Oyunları Kıran Crackleyen Korsan Oyunun Evi Olan Rusların Bile Dilini Ekliyor Hatta Altyazı İle Kalmıyor Ruşca Dublaj Seslendirme Koyuyor Ama Türklere Gelince Türkçe Arayüz İle Altyazıyı Bile Esirgiyor.Dertleri Satış Sayısı Para İse Ozaman Açsın Türkçe Dil Desteği Bağış Türkiyede Her Oyuncu 1 Dolar Bağış Atsa Fazlası İle Karşılar Maliyetlerini En Baba 5 Bin Dolar Tutar Altyazı Ve Arayüz Çevirisi. Adamların Derdi Satış Parası Falan Değil Türkiyede Gta 5 Yok Sattı Ama Hala Türkçe Gelmedi Boşuna Gelipte Kimse Bu Take-Two Denen Paragöz Türkçe Yamaya Bile Telif Atan Şirketi Savunmasın Küçük Bağımsız Şirket Değil Bunlar Tamam Küçük Bağımsız Yapımcı Olsa Hak Veririm Sonuçta Türkçe Dil Desteği İçin Ayrılacak 1000-2000 Dolar Küçük Firmalar Şirketler İçin Büyük Para Olabilir Ama Koskoca Take-Two İçin Simit Ayran Parası 2000 Dolar Onları Batırmaz.Hadi Diyelim Satış Az Ondan Eklemek İstemiyorlar Velevki Öyle Olsun. Ozaman Neden Gönüllü Yapılan Ücretsiz Paylaşılan Türkçe Yamalara Telif Atıyorlar Bunun Arkasında Art Niyet Araramayalımda Napalım.
Ukraynalıların İstediği Oldu Hemen Getirdiler Ukraynacayı Türkçe Hala Ortada Yok
Savaştaki ülkeye acıma durumu söz konusu olmuş biraz da sanırım
Old Country iyi satar Türkçe olunca almak istemeyen bile alabilir misal ben sonra gelsin gta 6 Türkçe
bir oyuna Türkçe eklenirse sonucu ekte oluyor;
Kingdom Come: Deliverance II Oyunu Türkiye de çok satılanlar listesinde 2. olarak yerini aldı.
RDR2 de ayrı bir rezillik. Oyun Türkiye de çok alınan, çok oynanan bir oyun olmasına rağmen Türkçe dil seçeneği eklenmiyor.
Aslında bir de şöyle bakmak lazım olaya;
Oyunu İngilizce oynamak siz fark etmeseniz de İngilizcenizi geliştiriyor. Türkçe olmayan oyunları daha iyi oynayabilmek için kendinizi geliştirmiş oluyorsunuz.
Türkçe dil desteği olmayan yüzlerce oyun var. Ama bütün oyunların İngilizce desteği var. Türkçe olması önemli ama bir de böyle düşünmek gerekiyor.
ya sen ne anlatıyon dayı oyunlardan ingilizceyi nasıl öğreneceksin? tek öğreneceğin kelimeler settings, play, rush b yes no falan filan.
oyunlardan filmlerden dizilerden ingilizce öğrenilseydi o zaman ülkede ingilizce hocaları olmasın alalım hepsini görevden
Öğreniyorsun demedim geliştiriyorsun dedim. Önce öğrenmek gerek. Oyun oynamak için muazzam bir İngilizce’ye gerek yok. Öğrendiğini geliştirmeye yarar sadece. Buna dikkat çekmek istedim.