Logitech G29 vites sorunu

ETS 2’de vitesi 1’e atıyorum ama oyunda 3’e geçiyor. 6’ya atıyorum bu sefer de 4’e geçiyor ya da hiç geçmiyor. Yeni olmaya başladı bu sorun. Forza Horizon 5’te de denedim onda da aynı. Nasıl düzelteceğim?

Aynı sorunu yıllardır yaşıyorum, sebebini ve kesin çözümünü çok aradım ama bulamadım. En son içindeki kablolarla biraz oynadım ve sorun azaldı ancak tamamen çözülmüş değil.

Hocam ben çözdüm gibi. İlk önce GHUB’ı Revo Uninstaller ile kaldırdım. Revo, derinlemesine program kaldıran bir yazılım. Kayıt defteri, arta kalan ıvır zıvır, arayıp bulamayacağınız dosya ve artıkları silmeye yarayan bir program. Sonrasında bilgisayara restart attım. Logitech Gaming Software’ın 9.04.49 sürümünü indirdim ve kurdum. Kurarken direksiyon kendini resetledi. Sağa sola dönme hareketi vs. Ayrıca kurduktan hemen sonra restart atmanız gerek. Sonrasında LGS ile ETS2 girdim bir kaç atama yaptım tuş yerlerini değiştirdim derken oyunun bütün tuş atamalarını sıfırlayıp oyunu kapadım. Sonra tekrar Revo ile LGS’yi kaldırıp tekrar bir restart attım. Açıldıktan sonra direksiyon takılı iken GHUB’ı kurdum. Kurarken Windows USB sesleri falan duyacaksınız. Yani ben öyle duydum. Tekrar oyuna girip viteslerimi teker teker manuel atadım. Şuan sıkıntısız çalışıyor. Üzgünüm yazı biraz uzun oldu.

9.02.65 kurup denermisiniz

Sorunu ilk yaşadığımda bu yolu denemiştim ama bende işe yaramamıştı. Tekrar deneyeyim.

@gampue bende şu an yüklü olan sürüm 9.02.65 olarak görünüyormuş zaten.

Yine işe yaramadı. Bendeki sorun temassızlık gibi görünüyor. Vitesi 1’e atarken nazik davranırsam 3’e biraz daha baskı uygulayarak sola çekersem 1’e geçiyor :smiley: Şu an için 4. ve 6. vites geçişlerinde bir problem yok.

Olabilir hocam. Yani tek sorun viteste olsun da çok problem değil. Vites yine ulaşılabilir bir fiyatta. Allah muhafaza direksiyona bi’ şey olmasın :smiley:

vitesleri tek tek atayabildigimiz oyunlardan birinde kotrol ettinizmi ? (my summer car-mud runner vb.) oralarda da birsey gorunmuyorsa vitesin icini acip kontroletmeyi deneyin.en azindan bir goz kontrolu kirilan dokulen birsey varmi

@doxomatixo Kesinlikle doğru :smiley: Yaklaşık 3 yıldır bu şekilde kullanmaya alıştım. Zaten ikinci el almıştım ve o günden beri geri vitesi de çalışmıyor. Artık önceki kullanıcı nasıl hor kullandıysa aleti.

@gampue tüm oyunlarda benzer sorunu yaşıyorum. İçini tamamen açtığımda daha kötü sonuçlar doğurabilir endişesiyle pek yeltenmedim. Sadece vites topuzunu ve etrafındaki 6 vidayı sökerek açıp görünen kabloları hafifçe oynattım katılaşmış yağ kalıntılarını da temizleyebildiğim kadar sildim o günden sonra sorun eskiye nazaran azaldı.

WD-40 ile temizle birsey olmaz. zaten icinde birkactane pot’dan baska birsey yoktu diye hatirliyorum.

Haftaya WD-40 bulup bir bakayım, teşekkür ettim.