Logitech Extreme Pro 3D Ön İncelemem

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir 2. elini kovaladığım joysticik’i satın aldım sonunda. 1 haftadır kargodaydı. Adresteki no kısmını da yarısı bir satır alta kaydığı için yanlış okumuşlar bu akşam şubeden teslim aldım kargoyu. 2. elde 150-200 lira civarına kadar düşen ürünler vardı. Ancak siz de hak verirsiniz ki garantileri bitmişti. İş joystick’e gelince garanti önemli. Ben de üstüne biraz daha koyup sıfır aldım. 2 sene boyunca hunharca joystick’i kullanabilirim.

Bundan 5 gün önce t16000m satın almıştım. Kargo eve kadar geldi ama kutuyu açmadım. Ani bir karar verip aynı şekilde iade edip Logitech’in joystick’ini aldım. Thrustmaster’ınki 699 liraydı. Zamanında 450 liralara satılıyordu içim gitti biraz verilen paraya. Letgoda 300’e bulmuştum ama o da opsiyonlanmıştı başkasına.

Neyse şimdilik olumsuz yönleri şöyle. Ortadaki analog tuşu analog değil. Dpad mantığıyla çalışıyor. Throttler mandalında reverse throttle yok (bunu olumsuz sayamayız). Çubuk kısmındaki yaw ekseni 45 derece sola ve sağa dönüyor. 90’ar derece olmasını yeğlerdim.

Olumlu yanları ise şöyle yeterli sayıda tuş var. Bilek dinlendirme yeri iş görüyor. Ağırlığı iyi kauçuk ayaklar sağlam kayma yok. Şimdiye kadar MSFS2020 ve War Thunder’da denedim.

2 Beğeni

@Furkan merhaba zevk cubugu dedigin sey nedir ? ne sacmaliyorsun ? eger joystick in Turkce karsiligini ariyorsan oyun kolu veya denetim koludur.

6 Beğeni

Flight Stick diyelim o halde.

1 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum zevk çubuğu diyince bi an ne bu ya dedim bildiğimiz joystick

3 Beğeni

joystick diyoruz biz ona sende oyle de.

5 Beğeni

Herkes her seyi biliyor apacik sekilde yazmaya gerek yok buranin da seviyesini düşürmenin anlami yok dikkat edin

2 Beğeni

Arkadaşlar küçük bir şakaydı. Bu kadar ciddiye alınacağını bilsem yapmazdım :smiley:

2 Beğeni

Elveda F710… (Ben hala F710 devam :slight_smile:)

F710’nun analogları motor itici olarak kullanıyorum hala güzel oluyor :smiley: