LOD Gecikmesi (Araçların-Yayaların Yakın Mesafede Netleşmesi) REHBER

Merhaba arkadaşlar özellikle birkaç sürümdür ETS ve ATS’de park halindeki - yoldaki araçların ve yayaların çok yakınımıza geldiğinde görüntülerinin netleşmesi veya yüklenmesi söz konusu idi, aşağıda vereceğim değerleri “config” dosyasında düzenlediğiniz takdirde bu sorun yüksek oranda ortadan kalkacaktır.

NOT: Derğerleri istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz yüksek değerlerde ekran kartına daha fazla yük bineceği için fps düşüşleri olabilir.

  1. uset g_lod_factor_pedestrian “0.5”
    "yayalar için yükleme değeridir ben 0.5 te tutuyorum çünkü yayalar şehir içinde çok sık değiller ve oyuna gereksiz yük binmesini istemiyorum.

  2. uset g_lod_factor_traffic “2.5”
    trafikteki araçlar içindir “3’te” kullandım bir sorun yaşamadım 2.5 te ideal bir değer

  3. uset g_lod_factor_parked “1.25”
    Park halindeki durağan araçlar içindir “3’te” kullandığımda çok bir fps düşüşü yaşamadım

NOT2: RTX 3080 Ventus kullanıyorum.

Belirttiğim değerler ideal değerler olmakla birlikte umarım sorununuza çözüm olacaktır. İstediğiniz şekilde değerler ile oynayabilirsiniz fakat dediğim gibi fps düşüşleri olabilir.

Tekerinize taş değmesin iyi oyunlar :hugs: :articulated_lorry:

3 Beğeni

bu sorun demekki bi tek bende yokmuş 1.50 ile park halinde yada hareket halindeki araçlar gözle görülür bir şekilde değiştiğini görüyorum ve haliyle can sıkıyor eskiden değiştiğini bile hissetmiyordum şimdi gözümün önünde araç lod değişiyor

Aslında bu bir sorun değil scs nin kendi yaptığı birşey, selçuk abi söylemişti performans için yapılan bir durum. Fakat dediğinize katılıyorum gözümüzün önünde araç kaplama değiştiriyor bildiğin, bunun oyun içinde bir ayarı olsa iyi olabilirmiş

Evet sorun değil böyle bir şey gözden kaçmış olamazdı zaten ama aslında dediğiniz gibi bi ayarı olsa fena olmazdı
Yeni oyun motoruna ilk adım atıldı elbet ilerde değişir henüz erken