İnternet Hızları

Evet arkadaşlar herkese selamlar, bu gönderi altında internet hızlarımızı paylaşalım görelim bakalım altyapımız nasılmış?
Ben başlatıyorum, siz devam ettirin :smiley:

resim_2021-05-08_053422

bu da arka sokağımdaki ve muhtemelen bayramdan sonraki hızım evin içine kablo çekilmesini bekliyorum, şimdiden koyayım sonra bu konuyu unuturum.

10 yıldır türktelekom fiber getirsin diye bekledim, türktelekom altyapısını kullanıp 5 yılda kendi altyapısını kuran türknet 1000mbps getirdi, türktelekom’un kıçı tutuşunca mahalleye tip9 kabin koydular ama fiber değil vdsl olacakmış ve 100mbps’ye 175 tl istiyor, sitelerinde 12mbps fiber internet yazıyor rezillik.

1 Beğeni

Şimdi sokakta fiber yoksa ama türknet e fiber internet için başvursam bunlar çeker mi çünkü bizde türk Telekom vardı kampanya bittiğinde hem vodofone hemde turkcele gittik ama altyapı yok diye alamadık mecbur yine telekoma kaldık 130 TL’ye 35lik paketi aldık ama wifi baglanmak bile ölüm arada telefonda wifi gidiyor sonra kendi bağlanıyor bir hava azıcık kötü olmasın hemen hızı bile düşüyor deli oldum eğer bunlar apartmanda oturanlar in yarısından fazlası olma gibi bir durum istemiyorlar ise hemen geçerim türknet e

Bu yine iyi hali, önemli bir iş için internet gerekince iyice yavaşlıyor. Upload 3,5 falan oluyor. Bu değerler de muhtemelen yalandır…

Geçen binaya fiber çekiyoruz diyip bi yığın kablo da döşediler hani etkisi bunun? :frowning:

az önce türknet e girip baktım 100 mbs 85 tl diyor altyapı kontrolu yaptırttım çıkan sonuç şu ;

DAHA YÜKSEK HIZ İSTER MİSİNİZ?

ABONE OLDUKTAN SONRA HIZINIZI YÜKSELTEBİLİRSİNİZ.

ALTYAPINIZIN DESTEKLEDİĞİ EN YÜKSEK TAHMİNİ HIZ

50 Mbps

Altyapınız müsait olduğu için abone olduktan sonra Online İşlemler veya Mobil Uygulama üzerinden Özgür iletişim Ekstra 50 tarifesine geçiş yaparak 50 Mpbs’e kadar download, 6 Mpbs’e kadar upload hızında interneti ayda 10 TL farkla kullanabilirsiniz.

bir de anlamadığım 10 tl fark ile 95 tl mi olacak fatura

95 tllik paket diyecek laf yok telefondayken 3 kat düşüyor hızım.

1 Beğeni

Hızım o kadar yavaş ki 4dklık videoyu youtube 3 saatte yükledi.

1 Beğeni

hizmet aldığınız firma türk telekom mu hocam? bu rezilliği onlardan başkası yapamaz çünkü…

2 Beğeni

Superonline alt yapısını kullanıyorum. Verebildikleri maksimum hız 100 mbps. Fiyatlardan dolayı 24 mbpslik paketi kullanıyorum. Fakat speedtest’te hile mi yapıyorlar bilmiyorum ama her ölçtüğümde 50 mbps çıkıyor. Ama indirme yaptığımda 24 ile indiriyorum.

belki çalışmaları vardır, twitter veya dh forum gigafiber altyapı takibi konusundan sor, sitelerinden adresin ile sorgula aktif altyapımızdasınız diyorsa geçebilirsiniz ama bence sizin sokak kabloları kötü.

muhtemelen olabilir ve işin en sinir bozucu yanı ise bizim sokağın her iki yanından vodafone fiber altyapısı var fakat bir bizim sokakta yok gidiyoz biz sizden almak istiyoruz diye tutturmuşlar sokakta fazla talep olursa çekeriz diye aptallar siz çekin bi insanlar zaten şimdikinden daha iyi olduğu için sizden alırlar ama pazarlama o kadar saçmaki olmuyor bir türlü

superonline dönem dönem hızları iki katına çıkarıyor pandemi sürecinde herkes evde diye hep yaptılar bunu.

35 Mpbs için 85 Lira, 50 Mpbs için 95 Lira ödersin. Oradaki 50 mpbs tahmini değer diye biliyorum altyapıdan dolayı 60 da verebilir 70 de. Eski kaldığım yerde 70 gösteriyordu ama 85 filan alıyordum.

ya konu ile alakası var mı bilmiyorum ama
bu tt ve turkcell in hukuk tanımazlıkılarından bıktım normalde 12 ay üstü tahüttlerde cayma bedeli istemek yasak ama bu şirketler kanun dinlemiyor ben tt kullanıyorum tahütümün bitmesine 1 yıl kaldı ve hiç memnun değilim türknet veya millenicom a geçicem bu sorun yüzüne geçemiyorum bu soruna acil el atılması lazım

aslında bazı firmalar taahhüt bedeli karşılayarak taşıma yapıyor ama tabi bunu firmayla bi görüşmen lazım sonradan bedeli ödedik deyip ödemedikleri ortaya çıkınca ve borcu sana aylar yıllar sonra geliyor ve icralık oluyorsun…

bi de paketim sözde 24 mps aldığım 4 mps böyle dolandırıcılık yok

Türknet 98 tl
image

Bende de tamamen aynı durum var ama pratikte 24mbps’a göre indiriyor ama bazen kafasına göre aşırı yükseltiyor.

onun nedeni taşıyacağın firmanın bilerek yanlış bilgilendirmesi, ceza iptal bedelini faturaya indirim olarak karşılıyorlar yine sen cebinden ödeme yapmak zorunda kalıyorsun, özellikle mileni ve vodafone belirtmiyor türknet ise sözleşmeyi yaparken söylüyor bilmeyen insan laf kalabalığında onay veriyor.