I.G.I. Origins (ana konu)

Selamlar.

Oyun dünyasında benim için özel bir yeri olan efsanenin konusunu artık açalım istedim :slight_smile:

Çok öyle tarihçesine falan girmeyeceğim. Bana kalırsa Project I.G.I. , tarihçesinden çok oyun dünyasında pek fazla adından bahsedilmemiş fakat “asırlar sonra” Origins ile geride bıraktığı iki müthiş oyununun (tahminimce) devamı niteliğinde bir yapımla sahalara tekrar dönmeye karar vermiş bir efsanedir.

Project I.G.I. 1 ve Project I.G.I. 2 oyunlarını oynamayanların muhakkak oynamasını tavsiye ediyorum. Zamanının bana göre en kaliteli işlerinden biri olması bir yana, oyuncusuna istediği gibi operasyonel stratejiler geliştirebilmesine olanak sağlayan ve kendi yarattığı dünyasında bir özel kuvvetler personelinin sızma operasyonunu konu edinen hikâye tabanlı bir savaş oyunudur.

Aslında konusu gereği sızma operasyonu konseptini ön planda tutan bir yapımdır. Oynayışınıza güveniyorsanız düşmanlara danaya girer gibi de girebilirsiniz fakat kaç kere oynadığımı saymadığım biri olarak tavsiye etmem. Daha o zamanlarda tüplü monitörde oynarken gecenin bir vakti ses kasmaya çalıştığımı ve düşmanın sanki duyacağını düşünerek tuşlara abanmadığımı falan hatırlıyorum :d God gamerım falan diye geçinmeyin madara edebilir yani sizi. Keyfinize kalmış bir konudur mevzunun bu kısmı.

Artık bu tarz yapımlar görmek imkânsıza doğru gidiyorken Origins can suyu gibi olacak bence. Çünkü savaş oyunu konsepti giderek multipleyırlı kıyafetli danslı falan papcik mapçik yok valorant bilmem ne diye gidiyor. Resmen tebelleş oldular oyun dünyasına. Hayır bir de yılların yapımları markasına değer katan oyunlarını alıp bu konsepte sokuşturmaya çalıştılar abi iğrençliğe bak senin bir vizyonun varken niye içine ediyorsun sen mmorpg falan değilsin sen yılların oyunusun neden yani niye? Rezil ettiniz ne adınız kaldı ne sanınız. Eski kulağı kesiklerden kim kaldı dersek I.G.I. onlardan biri olmalıdır çünkü cidden kendine has kalabilmeyi başarmış bana göre tek yapımdır. Hiç kendini bozmadı koçum benim yürü be :smiley:

Neyse fazla uzamasın konu altında gelişmeleri paylaşırız. Çıkacağı günü özlemle bekliyorum. Yine diğer oyunlar gibi tekrar tekrar oynayacağımdan eminim. Bu yıl beklediğim tek şeydir kendileri…

6 Beğeni