Gelmiş Geçmiş En İyi 3 Simülasyon Oyununu Yazın

Simülasyon dünyası o kadar genişledi ki artık sadece ‘oyun’ diyemeyeceğimiz kadar derinleşen yapımlar var. Kendi tecrübelerime dayanarak, benim için hem mekanik hem de atmosfer olarak zirveyi temsil eden 3 oyunu seçtim:

1. ETS 2: Lojistik dünyasının tartışmasız lideri.
  2. SnowRunner: Arazi fiziğinde gelinen son nokta.
  3. Farming Simulator: Üretim ve operasyon yönetiminin kitabını yazan seri.

Merak ettiğim şu: Sizce bir simülasyonu “en iyi” yapan şey nedir? Saf gerçekçilik mi yoksa saatlerce başından kalkmadığınız o oynanış döngüsü mü?

Kendi Top 3 listenizi nedenleriyle birlikte aşağıya bırakın, listeleri karşılaştıralım. Bakalım en çok hangi oyunlar ortak çıkacak?

2 Beğeni

Listenin bu şekilde olması, tamamen zevk meselesi…

1. F1 25
  2. Jurassic World Evolution 3
  3. American Truck Simulator
1 Beğeni

İlk sıra simülasyon olmasa da benim sıram;
1- Rust
2- Euro Truck Simulator 2
3- Snowrunner
4- American Truck Simulator
5- Farming Simulator Serisi

1 Beğeni

omsi 2, beamng, snowrunner.

3 Beğeni

Benim listede şu şekilde;

1- Euro Truck Simulator 2
2- Snowrunner
3- American Truck Simulator

ETS2, Cities: Skylines, Tabloid Tycoon :smiley:

Peki Ets 2 mi American Truck Simulator mı ? :laughing:

Özel bir yeri olmalı sizde

Euro Truck Simulator 2 :sweat_smile: :star_struck:

Üçüncüyü bulamadım bu da çocukken kısa bi dönem oynadığım bir oyun olarak aklıma geliverdi. Aslında üçüncü TTD kesinlikle hala da oynarım

1 Beğeni

Euro Truck Simulator 2
Farming Simulator
BeamNG Drive

Bence simulasyon oyunu dediğin %60 gerçekçilik, %40 oynanış döngüsü olmalıdır. Benim kendi listem de budur:

1. ETS 2: Büyük ve detaylı harita, detaylı araçlar ve çeşit çeşit modlar
  2. My Summer Car: Maksimum araba tamir deneyiminin hayatta kalma deneyimi ile birleşimi
  3. BeamNG.drive: Efsane fizik motoru, çeşitli ve farklı araç tipleri
    (Bonus) Car Mechanic Simulator 2021: Yüksek sayıda araba parçaları, detaylı araba tamiri
2 Beğeni

Tır oyunlarında ETS 2 belediye otobüslerinde OMSI 2 ve tarım oyunlarında Farming Serisi der susarız.

3 Beğeni

Kesinlikle

1. OMSI 2
2. BeamNG.Drive
3. City Car Driving

Otobüs oyunu olarak şu son geliştirilen vasat oyunlardan sonra aklıma OMSI 2’den başka bir seçenek gelemiyor.

Araç konusunda BeamNG.Drive ise bence en iyi seçeneklerden. Adamlarda bir kere fizik var. Gerçeğe cidden yakın tepkiler veriyor. Kaza yapınca rahatladığım ve gerçekten kaza yaptığımı hissettirebilen nadir oyunlardan.

City Car Driving ise benim hayatımda ilk oynadığım simülasyon oyunlardan biridir. Ehliyet alma modundaki komisyon biraz sert davranıyor, haberiniz olsun. Yine çok eski bir oyun olmasına rağmen o dönemin imkanlarıyla hasarı texture’ı değiştirerek sanki arabanın dış yüzeyi içe göçmüş gibi gösteriyor kaza yapınca. Bu oyunda kaza yapınca rahatlamıyorum ancak “evet, kaza yaptım ben” diyebiliyorum.

ETS 2’yi listeme yazmak isterdim ama fiziklerin bu denli büyük bir yapım için daha iyi olmasını bekliyorum. Yapımcı “gir bizim oyuna, rahatla” kafasında, yani arcade bir oyun ve ben bu türü çok sevmem. Tırım en ufak virajda devriliveriyor. Kaza yapınca… Bir tıkırtı sesi ve ufak bir sallanma, ayrıca ekranda beliren bir hasar yüzdesi dışında hiçbir şey yok.

Düzenleme: Kaza fiziğine biraz fazla odaklanmışım, yazdıktan sonra fark ettim. Ama bence en ayırt edici noktalardan

1 Beğeni