Gaming Laptop Önerisi

Arkadaşlar herkese iyi günler. 25k 30k civarlarında gaming laptop almak istiyorum. Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Aklımda olan bazı modeller var ama kararsızım. Son olarak oyun için ekran kaç inç olmali. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar…

1. Model: https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=DChcSEwiLgcOvl6H7AhW1kGgJHYV7C2gYABADGgJ3Zg&sig=AOD64_1Am4gg2a5ydv1aXa-gV4d1aiFVPw&ctype=70&q=&ved=0ahUKEwjgiL2vl6H7AhX3SPEDHVRLC9gQww8Iug0&adurl=

2. model: https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=DChcSEwiNooTIl6H7AhXvjGgJHT77BZYYABALGgJ3Zg&sig=AOD64_0i0YwstXWDLq0FglJkKp8FiV0xIw&ctype=70&q=&ved=0ahUKEwjXxvvHl6H7AhWFOHoKHbypABcQww8IqBE&adurl=

15 ve 17 arasında kullanım yapınca aşırı fark olduğunu görüyorsun. Ben tercihimi hep 17den yana kullandım.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Peki 17 inç hangi laptobu öneriyorsunuz?

2 laptop da freedos ve ben freedos laptop kullanmadım (freedos demek windows yüklü olmayanlara deniyor diye biliyorum) “nasıl bi deneyimi olur, freedos almak mantıklımı” bunları düşünmek lazım. (Freedos bilen yada deneyimi olan yazarsa bilgileniriz)
Oyun için laptop alınıyorsa bence depolama 1tb olmalı çünkü uzun vadede her oyun güncellemesinde depolama alanında yer kalmayabilir ve SSD li laptop almak mantıklı.
Ekran boyutu 17 inç ideal
diğer özelliklere bakınca ben Monster alırdım

1 Beğeni

Verdiğin bütçeye dayanarak böyle bir şey olabilir. O bütçeyle en az rtx 3050ti-3060 (3060 tavsiye ederim eğer bütçene uyanı bulursan) içeren bir laptop bulabilirsin. Minimum ryzen 5000 serisi veya intel 11. nesil bilgisayarlar daha iyi olur. Ram ve hafıza sonra yükseltilebilir, bu fiyat grubunda minimum 16gb ram ve 512gb ssd var. Yeni nesil bilgisayarlarda artık nasıl alırsan öyle kalır gibi bir düzen getirdiler ram konusunda, örneğin 6000 serisi ryzen laptoplarda ram’in tamamı veya yarısı anakarta işlenik geliyor ve almak istediğinde ddr5 ram bulman gerekecek. Bu tür ayrıntıları düşünerek bakmak lazım.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Monster tulpar 20.5 düşünüyorum. Ama monstera karşı inanılmaz ön yargı var. tongfang kasa olanlarda sorun olmadığını söyleyen de var. Monster niyetim var gibi…

Teşekkürler hocam. Buna da bi bakacağım. Çok sağolun :slight_smile:

Asus TufGaming 3070 :+1:

1 Beğeni

Tuf serilerinde ısınma problemi oluyor diye duymuştum hocam. Teşekkürler hocam bu arada.

1 Beğeni

Yıllardır kullandığım marka, tavsiye ederim.

1 Beğeni

Lenovo Legion serisine de bak.Son fiyatları bilmiyorum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam. Asus rog strix modelleri nasıl hocam.

Aşağı yukarı aynı fiyat segmentinde hocam

Bende monster tulpar t7 v19.4 ve t7 v25.1 var ikisinden de çok memnunum servis vs olaylarında da çok yardımcı oldular.

1 Beğeni

Monster tulpar 20.5 var. Onu almak istiyorum. Sizin yorumunuz nedir hocam?. 17.3 inç en iyi fiyata 20.5 var. Acer almak istemiyorum.

Bence alınabilir. Aynı donanıma sahip benim cihazımlar benim için bir hayli yeterli geliyor. Bildiğim kadarıyla yapıkrediye indirim ve taksit kampanyası da varmış araştırıp uygunsa alabilirsiniz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam şu günlerde fikrimi netleştirip satın alacağım.

1 Beğeni