G29 gaz pedalı sorunu

merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık iki sene önce logitech g29 direksiyon seti aldım. gayet iyi güzelce eğleniyordum. ancak bu 4 aydır gaz pedalında bir sıkıntı oldu. kendi kendine her oyunda gaz veriyor ve artık sinir bozucu olmaya başladı. yardım etmenizi talep ediyorum.

1 Beğeni

tozdan yapma ihtimali çok fazla bende 27 var kendi kendine fren yapıyordu açtım temizledim ve sonra bir daha yapmadı

benim 1 yıllık, aynısını yapıyor 1000 ila 2500 devire kadar değişken bir şekilde gaz veriyor araç kendi kendine. Çpk sinirimi bozduğu zaman ayağımı arkasına koyup çekiyorum. İdareten olsada düzeliyor

potansiyometre kirlendiği için ya gaza kendiliğinden basıyor yada tam bassanız dahi yarım kalıyor. çözümü potansiyometreyi açıp temizlemek ( elektronik devre temizleyici ile temizlemenizi tavsiye ederim.)

• temizlemek için rehber video;
2 Beğeni

Merhaba,
Videoda gösterildiği gibi potansiyometreye ulaşıp üzerindeki tozları temizledikten sonra daha fazla detaya inmesek sorun düzelir mi acaba?
Teşekkürler.

Potansiyometreyi çıkarmana bile gerek yok, 2 gün önce temizlik yaptım bende de aynısını yapıyordu. Benim bu 2. Setim bu olası bir durum. Pedalı söküp, temizlesen bile yeterli olacaktır. Potansiyometrenin içine girmesi pek imkan dahilinde değil. Dıştan kaba bi temizlik yapman yeterli olur. Dikkat etmen gereken şey dişli ayarı. Geri toplarken diş kaçırabilirsin yani bir diş yukarı yahut aşağı olursa az gaz verme ya da fazladan boş kalan mesafe anlamına gelir. Çok basit birşey.

2 gün önce ki işlemden. Açmışken fren pedalına ki silgiyi (o saçma sertliği yapan şey) çıkarmanı bile tavsiye ederim. Çok daha realistik olduğunu fark ettim.

1 Beğeni

Anladım yorumunuz için çok teşekkür ederim.Bugün temizleyeceğim bende.

1 Beğeni

Dişli ayarı derken tam olarak neyden bahsediyosunuz bugün pedallarımın içini temizledim fren pedalındaki o silgiyide aldım fakat frene yüzde 50 bastığımda tam basıyorum olarak algıladı galiba dişli kaçırdım ama nası oluyor o bilmiyorum.

Diş kaçırmışsın, onu denetim masasından ya da bi oyunu açarak ayarlar kısmından basma derecesine bakarak dişlinin konumunu ayarlaman lazım. Mesela az bastığın zaman tamamen basmış gibi algılıyorsa bir iki diş yukarı alman lazım yani o pedalın dişliyi çevirdiği yerden tersi istikametine. Deneme yanılma yoluyla doğru yolu bulursun ama :smiley:

aslında o garip silgiyi geri takınca eski haline döndü, zaten silgiyi çıkarınca çok garibime gitmişti silgili haline çok alışmışım

Yenı sıfır g29 aldım ets 2 ye bagladım. Kendılıgınden gaz verıyor Ama Ats de oyle bı hata vermıyor. Sebebı nedır yardım lutfen