Forza Horizon 5 [ana konu]

beyler ekran kartım 1660 ti

burada hangi ayarı yapayım?

normalde nvidia ya bırakıyordum bu işleri ama nvidiada optimum değerler yüklenemiyor hatası veriyor.

ben GKY kullanıyorum görüntü/fps dengesinde en iyi sonucu onda aldım. Diğer seçenekleri sırayla denediğimde ya çamurlaşma yaptı ya da görüntüyü iyileştirmedi. biraz deneme yanılma yaparak bakarsan daha net sonuç elde edersin bence

2 Beğeni

Ben de en çok GKY’yi (TAA) başarılı buluyorum. Intel XeSS de kalitede güzel görüntü sunuyor fakat ufak bozulmalar da olabiliyor. FSR, DLSS veya XeSS kullanmanın bu oyunda neredeyse hiç performans artırmadığı, kenar yumuşatma açılsa bile fpsnin çok değişmediği, son olarak da oyunun optimizesi zaten iyi olduğu düşünüldüğünde en kaliteli olanı seçmek daha doğru oluyor. Bunların içinde de GKY en kalitelisi gibi duruyor.

2 Beğeni

ya bu oyunun aslında gerçekten optimizasyonu çok iyi 1660 ti gibi kartta very ultrada oynayabilirken 6GB bellek muhabbeti yüzünden yalan oluyor o iş :smiley: mecburen highda oynamak zorunda kalıyorsun :frowning:

Oyun ilkbaharda PS5 için çıkacak.

https://www.instagram.com/p/DFdZNzqJM0I/?igsh=ZHFhOGtjMGVwemlv

The Crew Motorfest tahttan inicek PS5’te o zaman

1 Beğeni

Oyunda 1 yıldır falan hiç eleyici girmemiştim. Zaten çok iyi bir mod değildi, tam anlamıyla berbat hale gelmiş neredeyse. Birinci olmak zorken artık çok daha zor olmuş. Gelelim nedenlerine.

• Eskiden haritada, hatta belli bölgelerde bayağı bir araç bulabilirken şimdi bu sayı çok kısılmış. Sağa sola her tarafa dakikalarca bakıp tek araç bulamadığım oyun oldu. Pes doğrusu! Komple kaldırın o zaman bu araçları da sadece yarışalım.
  • Araçların az olması yetmiyormuş gibi daha önce görmediğim sorunlar ortaya çıkmış: Mor buluta doğru gittiğinizde araç olmadığını görüyorsunuz. (Forza forumunda bu rezaletten son güncellemeden önce de bahsedilmiş ama bu sorun halen bugün bile sürmekte.) Araç olduğu halde mor buluta hızlı şekilde gittiğinizde aracı alma tuşu bazen çalışmıyor, her an bir rakibin size meydan okuma ihtimali düşünüldüğünde hızla araç almanız şart. Bir araç alınabilir göründüğü halde birden aracın başka kişiye geçtiğini görüyorsunuz, radarda bunla ilgili hiçbir belirti olmuyor, hile midir nedir artık bilemiyorum.
  • Haritada çıkan araçların seviyesi de düşürülmüş gibi geldi bana. Eskiden de düşüktü ama iyice kısılmış. 2-3-4 seviye araçlar tonla. Bir de şöyle bir şey var ki; oyun başlayalı 10 dk geçmiş, dalga geçer gibi karşına 2. seviye araç çıkarmak nedir arkadaş? Kim en yapsın bu aracı? Halen buna da bir çare getirmemişler yani.
  • Üstteki maddelerden dolayı oyun sizi yarışmaya itiyor. Peki yarışmak iyi mi? O da pek değil.
  • Yarışlarda zaten genelde düşük seviye araçla yarışmak zorunda bırakıldığınızdan eskisi gibi iki yarış kazanayım, 8+ seviye arabayı kaparım devri yok. Eskiden bir rakibi yendiğiniz zaman da aracınızın seviyesi daha fazla yükselebiliyordu diye hatırlıyorum. Artık çok yarış yapmanız gerekiyor, zaten o kadar rakip bulmak ve kazanmak için de bayağı manyak olmanız lazım. Çok defa sona kalabilirken şimdi sona kalma ihtimaliniz bile düşmüş durumda. Zor bela 5 seviye araç elde ediyorsunuz birden 8-9 seviye araçlı biri gelip yarış başlatıyor.
  • Bence eski oynayış çok daha keyifliydi. Hep bir umutla giriyordun moda, çok daha kısa sürede 7+ seviye araçlara erişebiliyordun, sürekli yarışman da gerekmiyordu. Hiç yarış yapmadan birinci olmak imkansıza yakın olsa bile ikinci, üçüncü bitirebiliyordun rahatça ki bu da bir seçenektir bu tip modlarda. Belki ben gizli takılmayı seviyorum? Neden beni savaşmaya zorluyorsun? Zaten ikide bir yarışmak istesem bu modda ne işim var, gider olması gerektiği gibi Horizon açıkta yarışırım, istediğim aracı seçer, birinci olmak için de 1500 kere oynamak zorunda kalmam.
  • İyi ki o kadar oynadık bir kere de birinci olalım artık dedik. Eskiden birinciliği kıl payı kaybettiğimiz olurdu, hiç değilse ilk üçe girdik falan derdik, şimdi başlamadan bitiyor. :rage: Sona kalınca şükreder hale geldik, kalınca da zaten altında adam gibi araba olmadığı için bir halta yaramıyor. Benim gibi kimseye çok da bulaşmadan, temiz bir şekilde birinci olmayı hedefleyen efendi oyunculara resmen sizlik değil bu mod artık denmiş. Sanarsın birinci olana da gerçek para hediye ediyorlar, ne bu zorbalık. Yakışmadı. İbretlik bir şekilde FH4 oynarken bu moda sadece bir kere girip daha modun tam nasıl olduğunu çözemeden birinci bitirmiştim. FH5’te ne kadar oynasam da birinci bitiremedim bu naneyi.

Sonuç olarak eleyici zaten müthiş bir mod değildi, iyice çekilmez hale gelmiş. Zorlaştırmaktan ziyade “oynamayın” demek istemişler sanki. Amaç nedir, oyuncuyu sinir etmek sanırım.

Son olarak haritayla ilgili şunu da demek lazım; haritada zırt pırt karşımıza çıkan ve arabaya takla attıran engebelere, ormanın içinde gizli yan yana birkaç tane olup devrilemeyen ağaçlara, sanki kasten sırf görmeyelim diye yükseltiden sonraki çukurlara konmuş kayalara sinir oluyorum bu oyunda. Forza Horizon 3 ve 4’ü de oynadım fakat bu oyundaki engellerin yarısı bile yoktu onlarda. Mis gibi sürüyorduk. Umarım bir sonraki oyunda bu saçmalıklara son verirler. Bu kadar engebe ve engel çok fazla. Altı üstü bir araç kullanacağız, zırt pırt bir yere çarpıyoruz. Cidden tadı kaçıyor bir yerden sonra. Bir de oyunun haritası o kadar büyük ki, bu engellerin tam yerini öğrenmek de çok zor oluyor.

1 Beğeni