ets2ciler anlamaz.
1 Beğeni
Eveeet geldik hasat mevsimine. 51 dönüm araziye tamamiyle soğan ektim bu sezon. 3 depo mazot, geceli gündüzlü çalışma…
Hatay Reyhanlı Çakıryiğit köyü soğan kralı.
6 Beğeni
Şu an Farming Simulator 25 oynamanın tam zaman ve kıvamı. Çok güzel modlar var, önümüzde gelecek çok güzel bi Dlc var. O Dlc ile birlikte oyuna dönüş yapanlar mutlu olur gibi.
1 Beğeni
Siz de iyice ağa oldunuz
Daha ağa olamadım ama 2 veya 3 sezona bmwlerden birini çekerim gibi.
Oyun kasmasa oynayacazda
Evet Hatay maceramız devam ederken kış geldi, depoda bekleyen soğanlarımızı sattık. 300 tonun üzerinde ürün elde etmişim 51 dönüm soğan ekiminden.
Tabi kış şartlarında biraz zor oldu bu işler.
Kasaya nakit girişi olduğu gibi kazancın büyük bir kısmıyla rotatif kredinin yarısını yatırmak için soluğu bankada aldım.
Merkezin girişine ufak düzenlemeler yaptık biraz nakit girişi olunca. Hala merkezde eksiklerimiz var tabi.
Kar tüm köyü örtünce huzur geliyor.
Kar kalktıktan sonra ilk iş tek ineğim için biraz yem tedariği oldu.
Tabi sonra hemen traktöre çıktık. Traktör 2. sezona girerken 40 saati devirdi. Sıfır almıştım.
Tarlalar artık bölündü. 2 tarlaya soğan ekimine hazırlayıp sürdükten sonra rötevatör ile düzelttim. 2 tarlaya kanola 1 tarlaya arpa (tavuklar için çok rahatlatıcı olacak) 3 tarlaya da ot ektim. (inek için balyalayıp silajlayacağım, duruma göre sonraki hasatta ahır yaptırıp hayvanlıkta yeni yatırımlar planlıyorum.)
Uzun saatler tarlada olunca kahve içmeden olmaz.
Soğuk su ve köfte ekmeğimi de öğle yemeği için yanıma almıştım.
Kangoo gübre,tohum,yem vb tedariklerinde kullandığım ticariydi fakat artık yetersiz gelmeye başlamıştı. Doğanı ve Kangooyu sattım.
Hem büyüklüğü, hem gereksiz pahalı olmayışı, hem elektrikli olması sebebiyle ıveco aldım, şirket giydirmeleri yapıldı ve şarja bırakıldı. Düşük kmde. Bakalım inşallah doğru hamle yapmışımdır. Şimdilik serüven devam ediyor.
4 Beğeni