Farming Simulator 22 - Bulanıklık Sorununa Çözüm

Oyunda bulanıklık yaşayanlar, önündeki tarlada dahi bulanıklık olanlar… genelde ayarlardan Doku Filtreleme Aniso… ayarı yani filtreleme ayarından kaynaklanıyor. Bulanıklık sorununu çözmek için ise son işleme kenar yumuşatma ayarından Taa’yı kapatıp doku filtrelemeden Aniso 8x veya Aniso 16x olarak ayarlamanız lazım, 8 ve 16 arasında çok az fark var kendi donanımınıza göre seçin deneyerek… Ek olarak bu doku filtrelemeyi yükselteceğiniz için biraz performans yiyecek elbet bulanıklığın giderilmesi için, çok fazla düşüş yaşamamak için ise ekran kartınız Nvidia ise böyle bir çözüm buldum buda bulanıklığı çözmenizi etkiliyor, Nvidia Denetim masası> Negatif Lod tercihi: kapalı> Trilineer Optimizasyonu: kapalı olacak şekilde ayarlıyorsunuz. Bu ayardan sonra Arazi detaylandırma seviyesini 120 ve +++ olarak ayarlayın ben 160 kullanıyorum sanki 160’dan sonra biraz zorluyor makineyi… Oda daha uzun tarları daha net görmenize olanak sağlar. Aniso 8x veya 16x seçmeden, Arazi Detaylandırma seviyesini ve Nesne Çizim uzaklığını isterseniz 200 yapın yinede bulanık kalır. Çözümü dediğim gibi Doku Filtreleme ayarını minumum 8x yapmakta. (4x denemedim bilmiyorum) Kenar yumuşutma ayarını ise donanımınıza göre açın veya açmayın tırtıklanma istemiyorsanız minimum fps kaybı ile 2x olarak kullanın derim. Yani 8x’e falan gerek olduğunu sanmıyorum eğer rtx… vs vs kullanıyorsanız açın gitsin ne olacak…
Ekran görüntüsü 2021-11-25 163734

Ek olarak Drop yaşayanlar için ise arada giren drop’un sebebini bulut kalitesinde buldum en yüksekten, yükseğe… Yüksekte ise ortaya alın… İnanın görüntüde gözle fark edemeyeceğiniz kadar fark oluyor ancak drop yaşamıyorsunuz tertemiz oynuyorsunuz.

4 Beğeni

AMD kullananlar içinde var mı ? Oyunda bazen gözlemlediğim bulanıklıklar oluyor.

2 Beğeni

Dostum ben AMD kullanıcısıyım genel olarak bulanıklık TAA dan dolayı oluyor, ben bu şekilde çözdüm, TAA yı kapatıp normal kenar yumuşatmayı açtım çözüldü, bazı kişilerde farklı farklı problemler olabiliyor, bulanıklığın ne derece olduğu yani neresine takıldınız orası önemli, bende genel olarak bulanıkdı renkler pastel boya gibiydi bi garip duruyordu oyun TAA dan dolayıymış, yaptıklarımızı bi dene bence, @Barbaros_Yanik çok güzel bir şekilde yukarıda aktarmış, Amd kullanıcısı olsan bile oyun içi ayarlarını bi gözden geçir. TAA yı kapatıp normal kenar yumuşatmayı açmazsan oyunda kenarlar çok tırtıklı olur benim tavsiyem 4 de kalsın, ben normal kenar yumuşatmayı 4x yaptım tam ayarında abartıya gerek yok fazla fark etmiyor. TAA yı oyun kendisi otomatik açıyor ilk başta ondan herkes yanılıyor.

3 Beğeni

Selam bu Taa dediğin ayarlarda bu şekilde mi yazıyor? ben deneme amaçlı creckli kurdum da baya takılma oluyor bulut kalitesini kısayım bakalım.

Son işleme kenar yumuşatma = TAA

Teşekkürler o açıkken de bulanıklık yoktu da takıla takıla oynanıyor genelde yürürken çok oluyor. Bu umarım bendeki oyundandır. Eğer orijinal oyunda da böyleyse 269 tl ye yazık olur.

EKLEME: belki birinin işine yarar sorunu hallettim sadece arazi kalitesi çok yüksekteydi onu sadece yüksek yaptım takılma kalmadı

Öncelikle herkese merhaba oyunum gayet güzeldi ama bı sabah tekrar açtığımda ibreler bulanık oldu ama sadece ibreler menü falan net oyunun içinde net bu çözümü denedim ama ise yaramıyor lütfen bu olayın aynısı başından geçen varsa veya çözümünü bilen yardımcı olabilirmi

Maalesef yaşamadım ama uzun süredir oyuna girmiyorum belki yeni güncelleme problemi vs. olabilir bir fikrim yok :frowning:

1 Beğeni