Excalibur G900 ilerleyen yıllar için nasıl bir seçim?

arkadaşlar merhaba. Siparişini verdiğim bilgisayar hakkında size bir şey danışmak istedim. Yeni Forza, TDU 3, MFS vs için bu bilgisayarın özellikleri nasıl sizce ? Sizce tahmini kaç yıl kafam yeni çıkan oyunların çalışması konusunda rahat eder?

Sana net bir yıl söylemem doğru olmaz fakat tahminime göre 3 4 yıl rahat bir şekilde götürecektir,zaten 14.000tl az bir para değil parayı görmezden gelirsek açıkcası 10/10 diyebilirim.

1 Beğeni

Merhaba hayirlisi olsun diyerek soze baslayalim. evet zor cevap ama 5 yili var bilgisayarin.
ozel bir soru olacak yanitlamak zorunda degilsiniz … bir laptopa neden boyle bir yatirim yaptiniz ? yani bu soruyu sormamda ki amac forumlarda genelde sorulur laptopmu masa ustumu falan diye… yani sizce artilari ne oldu…

1 Beğeni

Geçen yıl evlenmeyi düşündüğüm kız başka biriyle evlendi. Yine geçen yıl çok sıkıntılı bir ameliyat atlattım. Hem ruhi hem bedensel olarak dibi gördüm diyebilirim. Belki bir kamyon antidepresan içtim. Çok sevdiğim oyun oynamak bile bana tat vermez olmuştu. Hala kötüyüm aslında tam manasıyla iyi oldum diyemem ama kardeşim bu dünyada bir şeyin o kadar edip etmeyeceği inan çok önemli değilmiş.

Tabiki 14.000 çok para kaldıki benim aylık gelirim de 5-6 bin arası. Soruna bu kadar geniş bir açıdan cevap verdiğim için kusuruma bakma dostum. Çevremde herkes o parayı bilgisayara vereceğine biriktir evlen diyor hep. Yani Allah herkese bi hayat vermiş herkes bi şekilde seçimini yaparak yaşıyor.

Şimdi gelelim neden masaüstü değil de laptop o meseleye. Öncelikle bu paralara masaüstü daha mantıklı olacağını okudum/izledim hep. G900’ün soğutma işinin çok zor olacağını biliyordum çünkü RTX 2070 vs bu sistemi soğutmak çalıştırmak kadar zordur. Ama casper şaşırtıcı derecede sağlam bi çözüm bulmuş soğutma işine. Diğer yandan bekar olduğum ve ailemin evinde kaldığım için bi düzenim yok. Laptop o açıdan birinci derecede seçim sebebi oldu benim için. Eğer kendi evim olsaydı o zaman masaüstünü düşünürdüm. Ama şuan masaüstü benim durumumda olanlar için fazla hayalci bir seçim olur.

Allah sizlere daha iyi nasip eder inşallah. Hayırlı geceler dilerim.

3 Beğeni

Laptop - masaüstü tarafında hep masaüstünden yana tercihte bulunuyordum ancak şubatta ben de laptopa kaydım. taşınabilir olması çok büyük bir avantaj, ki aldığımda hakkaride çalışıyordum evim istanbuldaydı. 3 hafta hakkari 1 hafta istanbulda duruyordum. şimdi tamamen istanbuldayım ve kendi evimdeyim; ama yine de laptop avantajlı, en basitinden oda sıcak oluyor alıyorum salonda kullanıyorum. Onu da geçtim kapağını kapatıp çantaya atınca yer kaplamıyor evin içinde.

işin bi de şu tarafı var; masaüstü için donanım fiyatları da aşırı yükselmiş. 2060lı bi ortalama pc toplamak 10k’yı geçiyor her türlü zaten. laptop soğutabildiğin sürece masaüstündeki aynı donanımdaki performansa yaklaşıyor.

bence iyi tercih yapmışsın, hayırlı olsun şimdiden

1 Beğeni

Ben de yakın zamanda kardeşime 4bin civarı bir sistem topladım. Şu sıralarda da kendime ev diziyorum. Ev dizmek sistem dizmekten ucuza geliyor gerçekten. Aynı fiyata yakın olarak beyaz eşya hariç evin kanepesiydi halısıydı perdesiydi dizdim.

2 Beğeni

Sürekli gidiş geliş için laptop vazgeçilmez. Üniversite döneminde GTX850M ekran kartlı bir laptop kullandım. Hala da kullanıyorum. Masaüstünün laptopa göre en iyi yanı bence soğutması. Laptopta 85 dereceleri gördüğüm olmuştu. Bir ara fan takıldığı için durmuştu. O sırada sıcaklık 95 dereceye ulaşmış. Oyundan atınca fark etmiştim. O gün, masaüstü topladığımda fanları döşeyeceğim içine demiştim kendi kendime :smiley: Şimdiki masaüstü bilgisayarımda ekran kartı işlemci dahil 9 fan var. 60 dereceyi geçmiyor çoğu zaman.

Isınma 80 derecelere kadar normal diyebiliriz de o fan sesi çok sinir bozucu olabiliyor kimi zaman birde masaüstünun bir başka avantaji sürekli değişiklik yapabilme imkanının bulunması parçalarda ariza verirse bı kolaylık da sağlıyor bu ama genede eğer bı öğrenci olunca mecbur laptop tercih edilmek zorunda kalıyor

Bilgisayar eğlendirir ama huzur, mutluluk vermez, en iyisini yapmışsın, Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun kardeşim.

2 Beğeni