Euro Truck Simulator 2 - TURKEY MAP

Editördeki hatadan dolayı harita silindi .

14 Beğeni

Güzel haritaymış hocam ellerinize sağlık yakında buralar değerlenir :grin:

2 Beğeni

Ben şahsen beğendim başarılarının devamını dilerim.

3 Beğeni

Harita ölçeği nasıl ayarlanır bilmiyorum anlayanlar yardımcı olabilirmi ?

kaplanemral Teşekkürler

OSG22 Teşekkürler

ErayOzsoy merhabalar yaptığım yer gerçekte 2 dk 2.3 km ama oyuna girdiğimde 1 saat 15 dk 35 km olarak gözüküyor. Bu nasıl ayarlanır?
İlgi gösterdiğiniz için teşekkürler.

1 Beğeni

Sol üstteki küçük kutucuktan tools a tıklıyorsun. Ardından settings kısmından map map scale var oradan hangi ölçeği yapmak istiyorsan onu yapıyorsun örneğin 1:1 gibi

5 Beğeni

Ben bunu bilmiyordum bilgi için sağol :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Senin dediğin şekilde maalesef yol büyüyüp küçülmüyor yol hiç bir türlü büyüyüp küçülmüyor esasında, sadece modellerin scale var onları büyütüp küçültebilirsin.

3 Beğeni

berke_yilmazer1 Yardımınız için teşekkürler

1 Beğeni

Evet, bu ayar haritayı yaptıktan önce ya da sonra ayarlanabilir. Çünkü sadece sürüşte gittiğin kilometrenin kaçla çarpılacağı (avrupada 19 mesela) ve zamanın kaç kat hızlı ilerleyeceği gibi konulara karar verir. Bi de elbette gittiğin kilometre değişince iş mesafesi de fazlaymış gibi görüp yapılan işlerden adam akıllı ücret alabilirsin. Ölçek daha büyükse ve standalone bir map ise büyüttüğün ölçekle doğru orantılı olarak iş ücretleri de azalır. Bir de iş mesafesi falan onlar çok karışık daha ben de çözemedim. Def dosyası yazmayı öğrenmek şart. Kolay gelsin, başarılar, iyi şanslar. :slight_smile:

2 Beğeni

Bu arada ölçeğiniz ve diğer detaylarınız nedir? Öğrenebilir miyiz?

2 Beğeni

1:1 ölçekte yapıyorum google earthden metreyle ölçüp yapıyorum eğer bana sorduysan.

1 Beğeni

P’ye basın, sonra da malum yolun kırmızı noktasına tıklayın. Daha sonra ise açılan geniş pencerenin üstlerine doğru tiklerin olduğu bir yer görürsünüz. Oradan Show in UI map seçeneğini devre dışı bırakın.

Gördüğüm kadarıyla prefablarla birbirlerine bağlı da değiller. Bu yüzden muhtemelen trafik oluşmasını istemezsiniz yoksa araçlar yolun sonunda sağa ya da sola dönmek yerine şıp diye yok olacaktır. Bunun için de No AI vechiles yazanın tikini kapatın aynı şekilde.

1 Beğeni

Yok, @Oyun_Kanali haritasında kaç ölçek istiyor onu sormuştum.

1 Beğeni

Ulanalp yardımınız için teşekkürler

1 Beğeni

Eline sağlık öncelikle, haritacılar olarak toplanıp örnek 10-11 kişi oldunuz SCS ekibinin çalışma prensibine uygun hareket etseniz daha az kısa sürede ve kaliteli işcilik yapabilirsiniz. Benim düşüncem böyle, bende mod yapımcıyısım anlarım emek. Foruma bakıyorum her adam harita yapmaya çabalıyor eyvallah ama bi birbirinizle görüşün ortaklık kurup yapın, bi araç modunu tek adam tek yapar ama haritayı yapamaz yapması için bir işinin olmaması lazım ki bitirebilsin tek başına.
Kolay gelsin. :slight_smile:

1 Beğeni

Zaten bir işim yok günlük editörle uğraşıyorum.

1 Beğeni

Bu konuya hem katılıyorum hem katılmıyorum, izninizle açıklayayım;

Yapamaz, çünkü 1:2 bir harita çok büyük olacak demektir. Bunu gören herkes istek şehir falan istemeye başlar ya da başta bi hevesle başlamış olacağı için sonralarda haritadan bıkacak hale gelebilir yapımcı. İzmir-aydın otobanı projesinde bana bundan oldu. Ha istesem devam ederim ama gerek de yoktu ona.

Yapabilir, çünkü; illa boş vakit diye bir şey yok, ben mimarlık okuyan biri olarak bu işlerle uğraşıyorum ve gayet de güzel ilerleniyor isteyince. Asıl haritayı baltalayacak sorunlara yukarıda değinmiştim. Burada önemli olan hedef koyup tempo kaybetmeden o hedefe ulaşıp sonra yeni bir hedef daha koyabilmek ve bunu sürekli yapabilmektir.

2 Beğeni

Hocam müsadenizle birkaç öneri sunayım. Yola railing ve model şeklinde yerleştiriyorsunuz sanırım reflektör ve crash barrier’ları. Crash barrier’ların türkiye için olanı vardı onlar daha güzel durur. Ek olarak high poly road seçeneğini aktif edersen son görseldeki sağdaki kırılmalar olmayacaktır (ya da daha az olacaktır) Bir de ülkemizde reflektörler tek sıra değil de çift sıra diziliyor genelde. Bu yaptığınız yolun özelinde böyle ise bilemem fakat onun dışında öyle yapmaya çalışın. Bir de kanat tabelaları aşırı simetrik ve fazla. Yine bilmiyorum gerçeği de öyle mi fakat değilse bu kadar fazla koymamaya çalışın. İyi çalışmalar!

3 Beğeni

Aslında yaptığım yeri resim paylaşmak için kısa sürede hızlı yaptım o yüzden o dediğin tüm bilgileri özenle yapıcam.Tekrardan teşekkürler

1 Beğeni